Ahojte máte niektorá skúsenosti s operáciou nádoru na obličke?Chcela by som len bližšie informácie o liečbe, hojení, skúsenosti.... Ďakujem za odpoveď a prajem pekný zvyšok dňa.
ano, otec mal...píš, co chces vedieť
Moja mama mala taku operaciu. Odstranili celu oblicku. Po operaciu pacient s jednou oblickou dostava bioliecbu, chemo nie, aspon tak sa vtedy vyjadril onkolog.
@letinka25 ano, kolega mal nador na oblicke. Zhubny. Operoval ho skuseny lekar v Leviciach. Nezobral mu celu oblicku, iba nador. Na kontrole mu iny lekar-urolog povedal, ze mal stastie na operatéra, lebo menej skuseny chirurg by mu odstranil celu oblicku. Jazvu ma na pol brucha. Ale po operacii uz nemusel chodit na chemoterapiu. Nador nebol velky a odstranili ho cely.
@sorciera24
@dzescebuly
@martinkatinka ahojte ,viem ,že je to staršia diskusia ,ale vyliečili sa vaši príbuzný ?Ďakujem
@mima343 nie,žiaľ pán necelých päť mesiacov po diagnostikovaní zomrel 🥺
@dzescebuly ani tá liečba mu nepomohla ?tak to mi je ľúto 🥲
@mima343 nie žiaľ,mal tabletkovu formu chemoterapie a tá mu zrejme nezabrala.v apríli minulého roka sa dostal do nemocnice lebo veľmi kaslal a dostal červenú virózu a na CT sa zistilo že metastázy sú už všade
@mima343 bohuzial nie.
@mima343 bohužiaľ nie, ocko po 3,5r.od diagnostiky zomrel
@sorciera24
@sorciera24
@martinkatinka tak to mi je ľúto ,čakala som že sa niekto aspoň z toho vyliečil ,ocovi tiež idú odobrať celu obličku ,kde má nádor vezmú mu biopsiu potom by mal chodiť na onkologiu ale má mts aj v druhej obličke aj v pľúcach
@mima343 mama mala nador najskor na jednej oblicke, celu aj s nadoblickou jej vybralu, potom mala liecbu a bola v poriadku 20 rokov. Potom mala nador aj na druhej oblicke
@letinka25 v rodine sme mali v novembri túto dg,celá oblicka musela ísť von a pacient začal s chemo tento rok,nádor bol zhubný, metastázy na pľúcach