Ahoj baby chcem sa.spýtať keď by mi hrozila operacia a mam 5 mesačne bábo ktoré dojčim tak môže byť hospitalizovane spolu so mnou nie preto že dojcim
moja mala polroka, v nemocnici som bola 3 dni, do operacie mi malu nosili kazde 3 hodiny, v noci sa ju snazili oklamat flasou ale nepomahalo, nechcela ju. po operacii som si asi po 12 hodinach odsala a vyliala pre istotu. potom som ju nakojila vecer pred spanim, dalsi den mi ju nosili na kojenie a potom ma uz prepustili. osobne by som ju nechcela v nemocnici, teda do operacie je to este ok ale po operacii som bola rada ked sa mi podarilo vstat z postele, nevedela by som sa jej venovat naplno. vyberali mi zlcnik. kojili sme este velmi dlho potom ;)
@martina_uk aha tak ja len vodnú cystu V kolene mám možno sa podarí aj jednodňová chirurgia. A umožnili ti mať bábo pri sebe V pohode kde si bola V nemocnici
@denamir ja som bola v SNV, primar bol velmi nakloneny ku kojeniu takze mi dovolil aby mi malu nosili kazde 3 hodiny na izbu, raz mi dokonca dovolil aby mi ju nechali na izbe aby sa pred operaciou poriadne napila a kojila som ju kolko chcela.. mala som ju tam asi 3 hodiny. po operacii mi ju vzdy iba doniesli, nakojila som a odniesli ju. ked to bude jednodnova tak to si myslim ze nieje potrebne aby tam s Tebou bola, rano rychlo pojdu nato a bude tam frmol a potom ked sa preberies tak je by tam musel niekto byt s Tebou kto by sa venoval malej...ale rozhodnutie je na Tebe a na dr v nemocnici..
@martina_uk aha A manžel ju mal doma len kojit ti ju nosil
@denamir ano
@denamir teda ja neviem, ale mozno by okrem ohladu na dieta bolo dobre brat aj ohlady na ostatnych pacientov. Hospitalizacia matky aj s dietatom (ked je dovod hospitalizacie na strane matky) moze byt pre osatnych pacientov na oddeleni (specialne po operacii) obrovskou pritazou. Ine je to, ked dieta len donesu na kojenie a ine je sustavny pobyt. Aj to najlepsie dieta totiz niekedy obtazuje svoje okolie krikom.
Navyse v case operacie alebo bezprostredne potom by s dietatom niekto musel byt. To iste aj v pripade jednodnovej chirurgie. Nemocnicny personal ma svoju robotu, ti na to urceni nie su. Tvoje dieta ma uz 5 mesiacov.. neviem, ako dlho mas do operacie, ale ja by som ju na tvojom mieste pomaly ucila na prikrmy. Jedna je uz pomaly najvyssi cas a potom preto, aby nemusela byt kojena tak casto a aby ste obe zvladli tvoju operaciu bez zbytocneho stresu z kojenia.
ono ine je, ked je chore hospitalizovane dieta, ktore je dojcene, vtedy mas narok byt tam s nim ako dojciaca matka. ale pri tvojej operacii je to ine. silne pochybujem, ze sa najde na SVK oddelenie, kde kvoli operacii matky dovolia hospitalizovat aj novorodenca/dieta. mna by to ani nenapadlo ... mozno po znamosti na nejakej sukromnej klinike na nadstandardnej izbe. .. ine je s primarom sa dohodnut na rozsireni navstev, aby matka mohla nakojit, to je OK. ale mat pri sebe dieta 24 hod, to je podla mna aj risk. predsa, je to nemocnica, chori ludia, nemocnicne nakazy, ... kto sa o dieta postara pocas operacie/po operacii, kym sa preberies? atd ...
kamosovi robili teraz koleno - jednodnova chirurgia (Sliac, Gynpor klinika, robia aj takuto chirurgiu)
takze ja ti ozaj odporucam vybavit jednodnovu chirurgiu a ten jeden den poriesit doma odsatym mlieko. ak sa nepodari, tak v nemocnici odsavacka a odsavat, resp. ak bude ustretovy doktor, tak doniest na kojenie.
ja si myslim (nech ma nejaka zdravotnicka podpori/vyvedie z omylu) ze u nas nemozes mat pri sebe na dospelackom oddeleni dieta.
@denamir oficialne ta prijat u nas na oddelenie s kojencom neprijmu ... teda teba ako choru a dieta ako doprovod... jednak na to ani nie su na oddeleniach vybaveny nosit na kojenie je tiez problem kedze na niektore oddelenia vobec deti do 15 rokov nepustaju ...
ak tak skus si vybavit jednodnovku v sukromnom centre a odsavat polrocne dieta zasa uz by mohlo vydrzat aj na prikrmoch a odsatom mlieku ... den ci dva...
Tak ja jsem pracovala v Bratislave ve statni nemocnici na interni klinice a jednou tam byla matka s asi 2mesicnim ditetem tak 2 dny, byla sama na viceluzkovem pokoji a nebyl problem, ale zalezi to od oblozenosti oddeleni, dopredu ti nikdo nezajisti ze budes mit pokoj pro sebe, i me hrozila hospitalizace na mem oddeleni, kdyz mela dcera 3 mesice, ale nebyl zrovna volny cely pokoj a ani kamarad doktor s tim nemohl nic udelat 🙂, tak jsem sla domu, protoze pobytu s jinum nemocnym pacientem bych svoje dite nevystavovala a treba pred operaci bys dite mit mozna u sebe mohla, ale v operacni den urcite ne, vsak kdo by ho hlidal, kdyz se budes probouzet na poopercnim a dalsi vec je ze dostanes plno leku, ktere urcite nebudou vhodne pro kojene dite, takze by bylo dobre udelat si zasobu mleka a naucit dite ho pit a i s prikrmy zacit a taky zvazit jestli nemuze operace nejaky mesic pockat nebo ta jednodnova by byla dobra, preji hodne stesti 🙂
@denamir Treba sa informovat v nemocnici, ci vobec na take cosi maju kapacitu. A najma, neviem akeho charakteru je operacia, ale 5mesacne dieta by som velmi do nemocnice netahala. Ideal by bol, ak by ti ho nosili na dojcenie, pripadne by si si vedela odsat a podali by mu to napr. cievkou alebo poharikom alebo aj z flase, 5-mesacne uz by nemuselo mat potom problem s naslednym prisatim.
Ono na Slovensku byva problem s ubytovanim matky, ked je hospitalizovane dieta, nemam iluziu o tom, ze ubytovanie dojcata na oddeleni pre dospelych bude problem. Mozno na nejakej nadstandardnej izbe, kde budes sama. V hromadnej izbe asi tazko.