Ahojte.Chcela by som sa opýtať máte niektorá skúsenosti s odstránením žíl v lokálnom znecitlivení.Idem na operáciu a chcela by som len lokálne umrtvenie nie spinálnu ani celkovú narkozu.Robí sa to?Ďakujem
Presne, v lokálnom určite nie. Musíš byť "bezcitná" minimálne od pása nadol, keďže sa reže v slabinách.
preco to najskor neriesis menej invazivnou metodou? nie je zarucene, ze sa ti neobjavi po OP znova. moja mamka tak chodila na OP varixov ako na hodiny klaviru a nakoniec jej chirurg povedal, ez to uz nema zmysel, ze lepsie je s AETHOXYSKLEROLom. mne sa teraz po 17 rokoch od op "vyrazila" taka svinucha skareda, presne na tom istom mieste. chcem najskor aethoxysklerol a podla toho uvidim. napichaju, zabandazuju, idem domov.
@mawka len nie vždy sa to opichnuť dá.záleži od rozsahu ked sú už veľké tam je opich zbytočný.a pokiaľ sa idú opichovat je najlepšie urobiť dopplera a podľa toho.ale je to samozrejme lepšie a pohodlnejšie ale nie pre každého.A pri varixoch nieje žiadna záruka ze sa nebudú vracat a hlavne pokiaľ sú aj geneticky dané tak zbaviť sa je ich....😨
@mhas
@8291 preto ziadne neberiem, lebo geneticky to dane mam, aj by som ich uzivala zbytocne. len chvalabohu, nemam to az take brutalne ako mamka. sice bohvie ako to bude o 20 rokov. Lenze ono je najlepsie s takymito vecami necakat, presne ako pisete, ked to je uz moc, tak ide OP. pricom keby sa to vo vacsine pripadoch riesilo hned alebo teda zavcasu, tak to moze ist jednoduchsie. neviem, mne sa teda do op uz ist nechce, nohu som mala ako balon opuchnutu a modriny este mesiac a nebolo to nic prijemne.
Ahojte,ja by som si rada dala odstranit popraskane zilky sklerotizaciou,nemate s tym niekto skusenost? Tiez to mam geneticky dane a po porode sa mi dost zhorsili, vraj je to len kozmeticka vada :(
@mawka V tom máš pravdu, že skúsiť to riešiť, čo najskôr. Len mnohým ženám sa to rapídne zhorší počas tehotenstva, takže už musia len počkať. Ja mám dve klasické operácie za sebou, ale bez problémov. Modriny mi nevadili, skôr to bandážovanie, ale to je zrejme povinné po každej op. A tabletky tiež neužívam, ale jednej známej pomáhajú. Chodí pravidelne na sklerotizáciu a plus tabletky.
ja som musela aj tu pancuchu este nosit potom ako kompresiu.. a dost mi to vadilo, lebo co je prilis elasticke a pancuchoidne, to neznasam 😀 ale zas, mala som pokoj 17 rokov a ani tehotenstva mi to nevyprovokovali. to teraz vsetko nakopu sa mi tentuje. asi sa to nazbieralo.
uf, pančuchy, to je otras 😀 Mám aj tie stehenné samodržky, ale tak sťahujú, že mi to pod všetkým vidno..
Tak to je už vedľajší účinok ale nie každý mava bolest hlavy,treba po spinale piť veľa veľa tekutín a účinok sa vyplavý.a zasa budeš dostávať analgetika po operacii čiže aj keby si mala bolesť hlavy tak to stlmia.netreba hneď po spinale vstávať a sadat akonahle si budeš cítiť nohy,pacienti po spinaloch akonahle si citia nohy a citia sa fit tak špekuluju a potom,ale samozrejme ze sú aj taký ktorý dodrziavaju pokyny anesteziologov aj tak ich ta hlava boli.niekde sa odporuca ležať na lôžku do ďalšieho dna po spinale a niekde do vecera.u nas v robote sa spinale pichaju k operácia dosť veľa a pavienti si to veľmi chvália.bolest hlavy vôbec nemusí súvisieť so spinalom
A pri cisarakoch je to úplne normálne pichat spinál ja som tiež chcela no z vitalalnej indikacie som ho nemohla mať,mna pri sekcii uspali
Lokálne sa to určite nerobi neviem si to predstaviť,ale spinál je veľmi dobrý prečo ho nechceš?