Zdravim. Ma z Vas niekto skusenost s operaciou platniciek v krcnej chrbtici laserom? Ako dlho trvala operacia? Pomohlo Vam to od bolesti a zavratov? Ako rychlo ste sa vratili do prace a bezneho zivota? Dakujem
@24mima platnicky mi utlacaju korene nervov c5 a c6 a tiez miechu v tejto casti. Nedokazem dlho chodit, lebo mam slabost a je mi na odpadnutie. Akoby mi btnelo cele telo
Čím skôr operovať a zrehabilitovat. Som 6,5roka po klasickej operácii. Kľudne sa pýtajte.
@adulienka11111 mne zase trpne ruka a mam bolesti v krčnej chrbtici, lopatke a ramene.
@xromix ako rychlo bol mozny navrat do prace? Pomohlo to odstranit problemy, ktore si mala? Ake vlastne problemy s krcnou si mala?
Bolela ma práva ruka v ramene, lakti a zápästí a trpli mi 3 palce. Zničená platnicka medzi c5 a c6. Operovali ma v Žiline. Ja som pracovala asi 9 dni po operácii, ale len z domu. Rekonvalescencia celkovo je 4-6mesiacov. Šoférovala som asi po mesiaci, ale len keď sa nedalo inak, ale celkovo je to riziko v aute, lebo všetky prudké pohyby vam môžu ublížiť. Nedávala by som sa operovať v zime, keď sa vonku šmýka. Po tých 4 mesiacoch to bolo asi už ok. Po operácii sa nemôžu dvíhať ťažké veci a celkovo už sa snažím nedvíhal ťažké. Aktuálne ma boli krk keď na mna niečo lezie a niekedy aj mimo toho ale ja mám sedavu prácu takze sa snažím cvičiť a vtedy je to ok.
@adulienka11111 záleží asi na probléme, mne ju menili.
@xromix prosím vás ja som polroka po operácii krčnej a je mi ešte horšie tlaky v hlave trpnutie pichanie no všetko do toho psychika ja neviem stále mám pocit že tam nieje niečo dobre
@marika1066 to ma mrzí, ja som takéto pooperačné stavy nemala, takze neviem poradiť. Mne moje potiaze odzneli prakticky ihneď. Striktne som dodržiavala následne rehabilitácie a cvičenie. A úplne som sa rozhýbala cca po roku v kúpeľoch. Inak dodnes cvičím min. 1x za týždeň. Čo na to vás lekár?
@xromix toez má posiela do kúpeľov, len mám 8 ročného synčeka , no neviem či sa mi podarí to dako vyriešiť, 28 dni to ke dosť veľa,,, ako mne sa zdá že pomaličky sa to začína zlepšovať, ale stále niečo tlaky na hrudi mám, tlaky v hlave no chvíľu je dobre chvíľu nie
@24mima ahoj prosim ta ake si mala priznaky nez ta zacali riesit a zistili ze mas poskodenu platnicku ja mam mierne vysunutu platnicku c6/7 ale ze to mi nemoze sposobovat bolesti ake popisujem ale mrko bolo robene len na krk nie na chrbticu a to len bolo vidno prero by som rada len na chrbticu chcela mrko a hladam kazde dostupne informacie prero by som bola vdacna ake si mala symptomi moc dakuje.
@xromix dobry den.tiez ste mali problem s vysunutou platnickou? A teda Vam to pomohlo, ano? Lebo ja mam nonstop zavraty a stav na odpadnutie. Vsetky testy mam ok, okrem nalezu na krcnej. Pomoze ta operacia aj na tie zavraty? Dakujem velmi pekne
@kacena4 dobry den. Vy ste mali tiez vysunutu platnicku? Mali ste z toho aj zavraty? Ak ano, pomohla vam ta operacia a zavraty zmizli? Dakujem Vam
@adulienka11111 mne operovali spodnu cast nemala som zavrate
@kacena4 dakujem
@adulienka11111 operácia je v podstate len časť, dôležitá je aj rehabilitácia po nej a následne cvičenie…asi už navždy. 🙂
@xromix ja cvicim cely zivot, takze s tymto problem nebude. Len ci mi pomoze na zavraty, ked to zoperuju? Potom samozrejme uz zalezi na discipline
@adulienka11111 no to podľa mna nikto so 100% istotou nepovie, záleží ako dlho vam to tlači na ten nerv a v akom je stave ten. Lebo operácia uvoľní ten tlak ale ako sa zregenerujú nervy okolo je otázne. Mne to tak laicky vysvetľoval doktor. Preto napr aj keď niekto dlho čaká s operáciou tak nie je spokojný s výsledkom lebo tie nervy na ktoré to tlači sa nemusia už dať dokopy. Ja som mala úraz v januári a operáciu o 2 mesiace neskôr. Všetko mi vymizlo, ale samozrejme každý sme iný.
@xromix dakujem za odpoved. Verim, ze moj pripad bude ten, ktory skonci pozitivne a budem ok🙏
@xromix pred 2rokmi, ked som mala 4stupen utlaku miechy a nervov, mi lekari este nechceli krčnu operovat, ze to nieje este take zle. Teraz sa to uz zhorsilo. Kedze vtedy este nechceli operovat, tak myslim, ze teraz to skonci dobre, a vysledok bude ulava premna
Ahojte,kto bol nedávno operovaný na krčnu chrbticu v KE?
@adulienka11111 zdravim, ja tiez trpim uz rok intenzivnymi zavratmi, mam o mesiac operaciu v Ruzomberku, kde mi vymenia platnicku C6-7 a rozsiria miechovy kanal titanovou lištou, dufam , ze mi to pomoze
@ftdvnjc držím palce
Dobrý deň, ja mám tiež problémy s krčnou chrbticou. Chystám sa na neurologické vyšetrenia atď. Viem, že operácia ma neminie, nakoľko ja mám krčnú chrbticu aj vykrivenú čo je vidieť voľným okom, že mám predsunutú hlavu dopredu a ohnutý krk. Začali mi bolesti hlavy a závrate, preto to idem čím skôr riešiť.
Mňa skôr zaujíma to, či vám lekári hovorili aj o možných komplikáciach pri operácii. Že môžu poškodiť miechu a ochrniete. Čím viac je operácia blízko mozgu, tým viac je to risk. Presne pre toto sa tomu vyhýbam, lebo sa bojím, že pri operácii sa niečo pokazí a je koniec, cesta späť už nebude. Zaujíma ma, čo na to hovoria iný lekári a ako je to pacientom prezentované, všetky tieto riziká.
Ďakujem
@kittyna5 kazda operacia je riziko. Nikto Vam dopredu nic nezaruci. Ale teraz sa robia aj microinvazivne operacie laserom s minimalnym poskodenim okoliteho tkaniva, tym padom rychlejsim zahojenim a s bocnym pristupom, ktory je najmenej rizikovy vzhladom na miechu
@adulienka11111 ahoj, mne lekár povedal vo štvrtok, ze mam vysunutu platnicku medzi c5-6. Vraj operácia. Ty máš aký problém s krcnou chrbticou? Tiež by ma zaujímali názory ľudí čo majú po operácii ci už laserovej alebo klasickej.