Operácia kolena a jeho opúchanie. Čo pomáha?

tamaram283
21. mar 2015
Používateľ tamaram283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tamaram283.

Ahojte, poradte mi prosim, pred rokom som podstupila operaciu kolena, pri pade z biczkla som si ho zlomila na dvoch miestach. Strasne to bolelo, operovali v Ruzomberku, davali im aj sruby, zle sa to zrastlo a stale mi koleno opucha, boli a nemozem na neho dopadavat. Absolvoval niekto z vas podobnu operaciu, ako ste sa z toho dostali, ako vas zoperovali, zlepsil sa vas zdravotny stav? Velmi mi pomoze, ak sa podelite so svojimi skusenostami. Poradte mi, co vam pomohlo pri opuchu a zapale. Dakujem

mariankas
21. mar 2015

@tamaram283 Ja som síce nemala koleno zlomené, ale mala som po úraze luk v menisku a operácia bola až 3 týždne po úraze, nemohla som koleno ani zohnúť ani vystrieť a po operáciu /v októbri minulého roku/ som musela dlho rehabilitovať, kým som mohla nohu aspoň dobre zohnúť, stále to nie je ok. Tiež mi to dlho opúchalo, dávala som si obklady z tvarohu a z kapustových listov /tie skúšala aj sesternica, ona mala koleno zlomené v jabĺčku/. V kúpeľoch si nebola? Sesternica bola aj v kúpeľoch a tam jej veľmi pri rehabilitácii pomohli, myslím, že s pohybom je na tom lepšie ako ja, zatiaľ. Ja zatiaľ chodím len na rotopéd, vonku si na bicykel netrúfam a čupnúť kľaknúť si tiež nemôžem. Ju to na to v tých kúpeľoch učili.
Tu je napr. http://www.masaze-bozenka.cz/babske-rady-a-rece... Ja som ten kapustový list aj nahriala pomocou žehličky, vložila som ho medzi utierku a prežehlila a také teplé dala na koleno, na noc. Tvaroh som si dávala na koleno priamo, nie cez igelit, to som ho potom ráno zlúpla také presušené... Vyskúšaj, možno Ti to pomôže, mne ten tvaroh na príklad pekne stiahol opuch. Držím palce!

aristka
21. mar 2015

Treba to dat zhodnotiť ortopédovi,možno reaguješ na klince,v akom stave máš meniskus a možno potrebuješ len domastiť koleno kys.hyarlunovou....určite by som ro neriešila cez koníka a medzitým sa ti ťažko poškodí klb a budeš musieť ísť na TEPKU.....

nutrimas
21. mar 2015

@tamaram283 Skuste si urobit tzv. Priessnitzov zabal (postup najdete na nete), ak bolesti budu pretrvavat, obratte sa na odbornika, nech Vam koleno este raz vysetria, urobia rtg a navrhnu dalsi postup.

kravjanska
27. mar 2015
Používateľ kravjanska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od kravjanska.

Ahoj @tamaram283, ja mam za sebou vazny uraz a naslednu operaciu kolena, klince, rehabilitaciu. Nebolo to nic lahke. Koleno mi po operacii opuchalo a strasne bolelo. Doktor mi odporucil, aby som zacala uzivat wobenzym. Zabral perfektne, po kratkom case ustupil pooperacny opuch, znizili sa bolesti a zlepsila sa ohybnost kolena.

mariankas
27. mar 2015

@kravjanska Keby som náhodou mala ešte jednu operáciu, určite vyskúšam ten Wobenzym. Mám za sebou /minulý rok/ dve operácie, hojenie bolo zdĺhavé, mala som problémy....

monusenka11
20. nov 2021

Dobrý deň chcem sa spýtať som týždeň po operácii kolena a mam stále opuch a bolesti koľko to asi trvá