Operácia hemoroidov laserom

27. dec 2021

Prosím Vas ma niekto skusenosti s touto operáciou? Pochadzam z vychodneho Slovenska a mam problem s hemoroidmi po ženskej operácii kompletnej hysterektomii, asi mi oslablo panvove dno a zhoršili sa hemoroidy. Niekedy pociťujem tlaky, akokeby zvnutra z čriev a pocit neuplneho vyprazdnenia, akokeby mi niečo stale v konečniku zavadzalo.Už som vyskušala rozne maste, Fine 6, Hemostop, ale nazabera nič. Našťastie nekrvacam. pri rektoskopii potvrdene hemoroidy 2-3 stupeň. Nechcem sa dať operovať klasicky, lebo že vraj su to neskutočne bolesti tlmene opiatmi.Prosim Vas ak niekto mal tento problem a bol operovaný laserom, ako to prebiehalo a ako to bolo po operácii? Budem Vam vďačna za každu odpoveď.

sylvester01
27. dec 2021

uz som to tu pisal nekomu najprv ti to vytiahne uviaze gumickov na 2tyzdne. malo by to odpadnut ak to nepomoze tak potom laserom . nie hnet . vlastna skusenost

marcellka32
27. dec 2021

@sylvester01 známa bola hneď laserom a volá spokojná
Autorka: hľadaj zákroky, kde to robia laserom

sylvester01
27. dec 2021

mozno v pastikarni to tak ide tu na zahori pisem tak ako mi to urobil a ne ze som to nekde pocul z rychlika.

kiwi3
27. dec 2021

@sylvester01 tak to je nejaky specialny lekar, kde si bol, lebo inde praveze doporucuju hned laser.
autorka, nebola som, nastastie som zatial nemusela, ale urcite je to najlepsia volba. ja co viem, tak to tiez nie je med lizat, ale po vsetkych strankach najmenej bolestive a aj najrychlejsia rekonvalescencia. len to teda robia len sukromnici a treba si pripravit 600-1000 eur. to mi pride hrozne, na to, ze si este clovek aj vytrpi. a inak este vyskusaj capiky avenoc, ak si este nemala.

sylvester01
27. dec 2021

@kiwi3 nekde v pastikarni urcite tu na zahori je to tak jak pisem a nemal som bolesti zadne,alebo uz je clovek tak z oceleny voci vsetkemu a hlavne ustipacnym ludom ze to ani nevnima. capicky ti prd pomozu ako aj detralex

janinah
28. dec 2021

Procare Prešov dr.Hanudeľ odporúčam

autor
3. jan 2022

@janinah Mate s tým prosim valstnu skusenosť? Ak ano, možte mi prosim napisať, ako to prebiehalo a hlavne, ake ste mali bolesti po operácii, že vraj su to veľke bolesti a odradza ma prave to, ten strach.

janinah
3. jan 2022

Po operácii som nemala bolesti skoro vôbec.neprebovala som ani jednu tbl analgetiká .viac ip večer.ked mi napíšete.lebo neviem nick.

miaela17
13. apr 2022

Ahojky.tak ja som práve tretí deň po operácii hemeroidov laserom.. prvý deň na klinike chirkoz v ba..som si sadla na kozu a išlo sa nato..7vpichov injekcie na lokálne umrtvenie do konečníka sa dalo zniesť. Bolelo to ale ok... samotné vypaľovanie som necítila ale strašné to smrdelo ako keby zhorelo niečo. Hej horela mi rit. Po 20min hotovka. Ja že jej super..oddychovala som hodinu na lôžku...prišla som domov pohodička .a večer začal masaker .. anestéza začala účinkovať .nespala som celú noc .plakala som skrabala stenu ..vydupala som asi aj chodník čo som sa celú noc prechádzala po byte. Nevedela som sedieť ležať nič tak som chodila .mám za sebou dva pôrody spontánny aj cisársky ale môžem povedať že toto je 50x horšie ..túto bolesť neprajem nikomu..manžel chcel ísť na OP tiež ale keď ma videl ako trpím tak povedal že nikdy . Ráno som mala volať o 9 svojmu dr ktorý mi to robil nevydržala som a volala som už o7...v deň Op mi predpísal flektor ktorý stojí za prd pri boelsti zuba nieto ešte po Op laserom .celé zle..a tak som na druhý deň ráno išla k nemu na injekciu.. ktorá po pol hodine zabrala a ja som konečne vedela sedieť v aute ako človek...predpísal mi silné lieky proti boelsti na recept. Tiež nejako extrémne nezabrali cítila som kontrakcie v konečníku.. sťahovala sa mi rit. Bolelo to .a tak som sa rozhodla zavolať svojmu obvodakovi aby mi dal injekcie na predpis ..tak som si dnes prvý krát v živote pichala. A už je lepšie. Lieky vám na toto fakt nezaberú .keď si predstavite že laser vám vypáli hemeroid až tak že vám ostane cca5mm diera v zadku tak je očividne že lieky na to nezaberú...rany musel zasivat. Všetky..a keďže som mala asi 20hemeroidov tak na šil jak prasa 🐷 asi hodinu. Takže toľko moja skúsenosť. Najlepšie zaberá sedací kúpeľ v repiku a tepla voda vo vani nmvam pomôže ľahšie dostať kako von ...ak by mal niekto ešte otázky kľudne odpoviem

majka090
20. aug 2022

@miaela17 prosím vás ako dlho ste mali bolesti? kto vás šil, chirkoz?

autor
21. aug 2022

@miaela17 JA som tiež po takej operácii už skoro 5 mesiacov a problemy su stale. Ako sa citite časom Vy?

miaela17
21. aug 2022

@majka090 zdravím bolesti boli dva týždne...teraz je lepšie hemeroidy zmizli ale z jaziev má dosť svrbí zadokml hlavne teraz ako sa potim v lete

miaela17
21. aug 2022

@majka090 a sili má v chirkoze

janicaopica
17. okt 2022

@janinah Dobrý deň, prosím vás môžete mi napísať bližšie kľudne do správy aké ste mali štádium, akou metódou vás operovali? Ďakujem.

janinah
17. okt 2022

@janicaopica 3-4 štádium.laserom

janicaopica
18. okt 2022

@miaela17 Dobrý deň, to ste boli takým laserom že vám to vypálili a museli šiť? Neviete presný názov alebo postup? Lebo ja teraz pozerám laser ale metódou LHP a tam sa nič nešije, len sa do hemoroidu vpichne laserový lúč a hemoroid sa vcucne, lebo sa poškodí prívodná cieva a tam píšu že sú úplne minimálne bolesti. Teda ma zaujima či ste boli na tomto a o tej nebolesti to nie je pravda alebo iný druh lasera. Ďakujem za odpoveď.

janicaopica
18. okt 2022

@janinah Dobrý deň, píšem správu 🙂