Zdravim, operovali niekomu cisty v dutinach/v nose/?mám ísť má operáciu tak by má zaujímalo ako to prebieha a ako je to po operácii. 🙂 dakujem všetkým za odpovede 🙂
@brmbo ano, robí sa to cez nos, ale neviem, či to tak bude aj u teba, ked ich máš až 1cm veľké, ja som mala len pár mm. Po operácii som necítila žiadnu bolesť, ani som nebola spuchnutá, len mi trochu krvácalo z nosa..možno ti bude vedieť povedať bližšie info niekto iný.. Alebo sa skús o tom porozprávať s dr, ktorý ťa bude operovať. Ideš do ZA, či niekde inde?
Ahojte,
nedavno som bol na CT a nasli mi cystu v maxilarnej dutine o velkosti 26x27x32mm. Cital som nejake prispevky a zdalo sa mi ze kazdy ma mensie cysty 1cm a tak. Chcel by som sa spytat ci nemate nejake skusenosti s tymto ako sa to operuje alebo nieco podobne.
Dakujem
@milluska ahoj, ja mam tiez tento problem...a tiez mam cystu velku a zacina mi robit problemy. Ty si ako natom?
@andulka333 uz mam po operacii a otras uz nikdy viac ma na to nikto nenahovori!!
@milluska ahoj, pisala som ti aj spravu. Prosim ta, bolo to az take hrozne? Dakujem
Ahojte,chcela by som sa spýtať ako prebieha operácia cysty v dutine..Vedel by mi to niekto popisat? Strasne sa bojim lebo mám ist na operaciu,budem rada ak odpisete dakujem🙂
@dominika199 ahoj uz mas po operacii? 🙂
@milluska...prosím Ta,mam aj ja cystu v nose 19x29mm.Tiez sa bojím operácie.Najradsej by som sa dala uspať.Mohla by si mi ohľadom operacie napísať správu.
Ja som bola v septembri na operácii, cysty, zužovali mi nosové mušle a vyberali zápal v klinovej dutine. Operácia trvala cca 2 hodiny, po operácii prvá noc bola zlá, nevedela som dýchať vôbec nosom, ale som vďacná, že mi pomohli. Cca po mesiaci som sa konečne nadýchla, a nemám tie problémy, čo predtým ( bolesti hlavy, časté zápaly dutín, bolesť hrdla, zatekanie hlienov...) Mne operácia fakt pomohla, bolesť sa dá vydržať. Bola porovnateľná s pôrodom😉
@eriksonka1234 mne povedala lekárka,ze pri tomto da neuspáva,len lokálne umŕtvia.Lenže ma zaujíma ako vyberú cystu 19x29cm cez nos.
Neboj vyberú,keď mne vybrali z nosa po operácii tie dlahy a gelaspony,tiež som neverila ako to mohlo v mojom nose tak dlho byť....
@eriksonka1234 Ale Ty si bola asi uspatá.....A to porovnanie s pôrodom....neviem,neviem.Ak by mi to robili,napíšem.
@mirkamas pri operacii som samozrejme spala,bol prítomný aj neurochirurg,keďže to bolo blízko mozgu,ale vyberali mi to ,,za živa",ani to neumrtvili...Trvalo to 40minút,keďže jedna strana dlahy mi už zarástla do dutiny...Toto vyberanie bolo najhoršie z celého procesu,ale ty,ak máš len cystu,tak ti tam nebudú vkladat nič,neboj,to zvladnes a hlavne pominú problémy.S odstupom času som rada,že je to už vonku,keďže mne hrozil zápal mozgu.
@eriksonka1234 poprosím kde vás operovali ?
@tanika V Seredi na súkromnej klinike
Ahojte.mavala som bolesti hlava v oblasti cela a taky tlak do oci mi ide..doktor mi vdaka rentgenu nasiel zapal no bohuzial aj cistu vnosovyh dutinach.kontrolu mi nariadil az o5mesiacov,alebo podla bolesti.ale tie mavam furt.chcem sa vam spytat,ci vam tiez s operaciou takto cakali,alebo je najlepsie dat si to vytiahnut.Tiez sa bojim tej operacie.dakujem vam .kristina
@kristina0307 tiež som mala tie isté priznaky,ale ako som už pisala mam cystu v dutine 2x3cm....Mne to udu vybetať 24.4.tak potom napíšem....Dufam,že bolesti hlavy zmiznú.
@mirkamas Dakujem za odpoved 😉.rozmyslam ze behnem doktorovi,lebo som nejaka onicom ztoho.neviem ci si to len namyslam ale jak ma boli hlava som taka unavena.Najradsej by som bola,keby to mam uz zasebou a dufam ze bude pokoj.zacalo mi to tak znicoho nic.budem rada ked napisete.drzim silno palce nech sa operacia vydari a nech hlavka neboli
kristina0307....tak je to mesisc,co som po operácii.Mala som tam chronický zápal čeľustnej dutiny.Takže to dosť krvácalo,opuchla mi aj pr.strana-líce.Este marodím,stale citim akoby som tsm niečo mala.Stale z tej pr.strany idu hlieny....a navecer akoby som mala nadchu a nejde mi vysniakať.No ale dúfam,že to bude dobré a onedlho anu nebydem vediet,ze mi niečo bolo.Takže ak si sa rozhodla pre operáciu,držím palce.
@mirkamas Dakujem ze si napisala. Drzim ti palce aby to cim skor preslo a bola si v pohode 😉 .achjaaj vyzera to veru na boj.ale zvladneme to 🙂 no nie?maj sa krasne a vyliec sa .pa 😉 moc drzim palce
@kristina0307,dnes mi je zas o niečo lepšie....stále si nos vyplachujem slaným roztokom a dúfam,že od 1.6.pôjdem už do práce.Jasné,ze to zvládneš.😀😀😀
@mirkamas každý deň to bude lepšie,ja som vďačná za moju operáciu,veľmi mi to pomohlo
@eriksonka1234 Dakujem.a ozaj,hlavka neboli?
Tak,- veľmi zriedka ma boli,je to neporovnateľné,a keď aj bolí je to znesitelne a dá sa to zvládnuť bez liekov,mne sa fakt zmenil život k lepšiemu,mňa veľmi často bolievalo hrdlo príšerne a vždy mi to prešlo do zápalu dutín,toto sa mi úplne upravilo🙂
@mirkamas ahoj ja s tým lietam už tri roky o lekaroch teraz mi dali RTG hroza, des, cela dutina od pravým okom vyplnena, vobec nevedia čo to je asi pojdem tiež na CT. ja som nemala žiadne bolesti , len som nedýchala na pravu nosnu dierku.Už som aj o liečbe DALACIN 300 figa nič nezabral.
☹
@brmbo ahoj, ja som bola pred pár rokmi na takej operácii, vyberali mi z dutín malú cystičku a ešte mi zmenšovali opuchnutú sliznicu v nose..trvalo to asi pol hodku, potom som mala 1 den v nose tampóny na zastavenie krvácania, ale inak po operácii sa to dalo zvládnuť 🙂 bola som tam 2 dni..držím palce