Dobrý deň , chcem sa opýtať absolvovala som operáciu členku mám 3 zlomeniny takze 5 srobou a ešte niečo , aké bolesti ste vy mali po operácii mne sa zdá že bolesti sú čím viac horšie , ak tu niekto je čo toto mal prosím vás mali ste tiež veľké bolesti ? Koľko ste dokopy dávali nohu kým ste začali chodiť ? Ja totiž mám doma 9 mesačne bábätko
@kamila44 ahoj 😇 v prvom rade Ti prajem rychle zotavenie, neviem kolko si po operacii, ja to mam este "aktualne" - v polke augusta som spadla z vlastnej vysky na mokrej trave - trimaleolarna zlomenina s 1 skrutkou a kovovou dlahou, operacne riesene hned do 10 hodin od padu. 6T sadra, pricom raz bola menena - pri vymene vytiahli stehy, po snati sadry som 3 tyzdne cakala na vyber skrutky v lokalke (kvoli dohojeniu jaziev - odpadnutie chrast) a rozhybaniu clenku - slo velmi tazko ... 9T som teda nemohla dostupit na nohu ... po vybrati skrutky postupne zatazovanie po tyzdnoch, 1. tyz. 25% vahy, 2. tyz. 25%, 3. tyz. 50 -60%, 4. tyz. 80% a 5. tyzden plna zataz o 2 barliach ... a teraz som mesiac bez bariel, obcas krivam, pomala chodza OK, rychla chodza a krivanim, este nebeham, neskacem, udrzim sa na 1 nohe, ale nie na tej spick ...ale celkovo ide to celkom rychlo 😊 ohyb ale plny nemam este ... bolest po operacii v pohode, zacalo to, ked narkoza vyprchala - asi 2 tyzdne, pomaly som ale uz vtedy hybala prstami na nohe, a dvihala tu nohu celu - kvadriceps odchadza prvy, tak kus mu pomoct, tie 2T som brala aj novalgin obcas, obcasne trpnutie, pulzovanie ma zo zaciatku trapilo, potom uz bez novalginu - lepsie hojenie, ked netlmis, ale zas nie uplne bicovat organizmus, takze pidla odporucania lekara liek proti bolesti, 2 mesiace podctivo wobenzym. Teraz ma noha pobolieva, ale da vydrzat ... nohu ale od sameho zaciatku vykladat,najlepsie nad uroven srdca ... vsetko sa da do poriadku ❤ drzim palce, keby Ta nieco zaujimalo, ozvi sa alebo napis IP. mon
@cucoryedka ďakujem práveže aj ja to mám čerstvé akurát 18.12 som mala operáciu najviac sa bojím aby sa mi tam niečo nepohlo čakám 15.1 idem na kontrolu , ďakujem veľmi pekne čaká má ešte dlha cesta
@kamila44 urcite fraxik nevynechavaj, a hlavne, ked je to ze uplne cerstve, tym, ze na nohu nedostupujes, nezatazujes, hrozi tromboza a pod. - je to proti zrazanlivosti krvi - ja dom pichala az kym som nezatazila plnou vahou nohu
@kamila44 tiez som sa bala, aby sa nieco nepohlo, obcas som mala pocit v spanku, ze sa nieco pohlo, ale vsetko OK, aj sa zrastlo pekne ... mas to este cerstve, zmeny su normalne, aj farebne (viac bordovejsie prsty na nohach), aj bolest ... drzim Ti palce!!!
@kamila44 wobenzym o ktorom ti pisali aj vyssie k tomu sa priklanam aj ja. Sestra si minuly rok v lete zlomila nohu a kupili sme jej ho a pochvalovala si, ze dobre, ze sa aj lepsie citila, aj energiu mala aj bolesti jej odozneli, takze myslim, ze to je fajn 🙂
@mirka_a_hrasok je to dobre aj len pri vytknutom clenku? Lebo mojho muza vezmes raz na prechadzku do hory a cele zle. Po asi dvoch kilometroch nestastne dostupil a vyzera, ze ozaj to ma vytknute, ani dostupit ani nic, chce ist dnes s tym aj k dr, na rtg, tak som zvedava. Ale rozmyslam ako este inak mu pomoct.
Ahojte. Ako dlho na kolky den po operacii vas pustili domov? dakujem
@kamila44 prosím vás mohli by ste mi napísať kto vás operoval a kde? Moja mama mala otvorenú zlomeninu členka a zasili to bez operácie, teraz po 5 mesiacoch nechodí, mali tam dat škroby. Kramarenas poslali naspat do Ružinova, kde jej to pokazili. Kosť ma tak posunutu ze nechodí. Dakujem
@kamila44
Ako dlho ste boli po operácii v nemocnici?
@kvietocka33 po operácii na 3 deň už domov
@cucoryedka môžem sa opýtať dlahu si nechavas v nohe lebo ja mám presne to isté ako ty jednu srubu a dlahu
@peper225 ahoj, ano, konzultovala som s operaterom, ze kvoli stabilite clenku, je to lepsie nechat. Kov zvykne robit neplechu, ale pokial si telo zvykne, je to OK.
@kamila44 manzel si zlomil členok v septembri. 6.9. Mal 9 sroubov. Mesiac iba lezal,max.tak na wc a sprcha. Noha hore. Bolesti nastastie nemal vobec. Potom postupne s barlami zacinal pomaly chodit,podla instrukcii lekarky . Jeden sroub mu vybrali ambulantne aby sa mu lepsie ohynala noha.
Mesiac rehabky. Teraz je to ovela lepsie. Trocha este kriva ale to aj tým ze ma este srouby. O 3m ma kontrolu.