Operácia bedrových kĺbov u vozíčkarov

phantom44
21. jan 2024

Pekný deň,

má tú prosím vás niekto skúsenosti z operáciou bedrového kĺbu a pritom je na invalidnom vozíku?Ja mám 42 rokov a už 17 rokov som na invalidnom vozíku po úraze krčnej chrbtice s poškodením miechy ...žiaľ k môjmu zdravotnému stavu sa pridala aj koxatroza bedrových kĺbov ktorá je momentálne už v štádiu 3-4 stupňa a žiadny ortoped ktorého som doteraz navštívil mi nevedel okrem brania liekov proti bolesti inak pomôcť. Chcem sa preto spýtať či tu niekto nepozná nejakého dobrého ortopeda ktorí sa venuje špeciálne ľudom ktorí sú na invalidnom vozíku .

Za skorú odpoved vopred dakujem,

s pozdravom Peter

kaktusik007
21. jan 2024

@phantom44 operacia bedroveho klbu nie je lacna zalezitost. Bedrovy klkb sa operuje / vymiena ludom, aby mohli CHODIT. Je logicke, ze leziacemu cloveku, alebo cloveku na voziku, zdravotna poistovna takyto zakrok neuhradi - pretoze tym ludom je zbytocny.

na zmiernenie bolesti sa predpisuju analgetika, neordinuju sa predrazene operacie.

phantom44
autor
21. jan 2024

Ano aj to mi bolo povedané...problém však nie je ani tak v tom žeby to zdravotná poisťovňa neuhradila ale skôr v tom že ja ako osoba ktorá je na invalidnom vozíku už dlhšiu dobu mám atrofované svalstvo a tým pádom keby mi aj ten klb vymenili by mi ho nemalo čo držať...preto sa pýtam či niekto nevie o nejakej inej možnosti respektíve o nejakom doktorovi čo by mi pomohol aspoň trochu sa tých bolestí zbaviť kedže analgetiká ani opiáty mi už nezaberajú ...

Ešte raz dakujem za odpoved,

s pozdravom Peter