Ahojte,
prosím Vás, ako dlho trvá zotavenie po operácii bedrového kĺbu u starších ľudí ? Myslím tým vek 65 r.
Ďakujem vopred za odpovede
Babku operovali az po 70. Nie je to síce to, čo to byvalo, ale dala sa to ako tak do kopy. Nečakaj, že ju daju do poriadku v nemocnici na rehabilitačnom, ak sama nebude chcieť. My sme babku po 2 týždňoch dávali ešte do ústavu, kde celé dni cvičila a rehabilitovala. Tam prišla tak, že nevedela prejsť na wc a domov išla o barlach a sama. Dnes v pohode prejde do obchodu /kostola samostatne. Bola to však drina presvedčiť ju, že to robí pre seba, cvičiť spočiatku odmietala.
Ja som bola po 5 tyzdnoch v robote…mala som 56 rokov ked ma operovali a neviem si to vynachvalit…cvicim, denne 7 az 10 km prejdem, nic ma neboli….ako keby mi novy zivot darovali …..netreba sa toho bat
Zalezi od cloveka, od organizmu ako takeho, ale pri starsich ludoch je to s hojenim, so zotavovanim o nieco horsie ako pri mladych ludoch. Ale podstatne je rehabilitovat, snazit sa chodit, ked sa bude dat a teda pri zotavovani je aj wobenzym vhodny, ten pomaha aby sa ta dlzka zotavovania skratila, aby sa clovek co najskor dal dokopy 😉
V ruzinovskej nemocnici, tam su vsetci ortopedi vyborni, ale maju dost dlhe terminy.hodne z nich chodi operovat do retra, len tam to treba zaplatit-ale necakate
Svokra nie je doteraz dobre chodí o dvoch palíciach kĺby ju bolia a viac polihuje ako chodí ono záleží aj od vitalnosti človeka a rehabilitácii po operácii je to dosť ťažké tam sa musí dosť cvičiť a ona nechcela