Operácia a pozornosť pre sestričky v čase pandémie

marca12
4. mar 2021

Svokor ide na operaciu dost vaznu,pobudne vyse tyzdna v nemocnici. Otazka je ako to teraz funguje s pozornostou pre sestricky? Ked bol pred 3 rokmi,tak podaval sestrickam dezerty. No teraz v case korony to ako funguje,mozu sa dezerty a kava doniest na izbu?

sara07
4. mar 2021

možno by stačilo aj obyčajne dakujem

luckalukas_1
4. mar 2021

si myslim ze nie.. svokra bola v nemocnici pred tyzdnom, na recepcii sme nechali pre nu veci ako pyzamko, sampon, papucky a pod. a nejake buchty, tak nam ich vratili ze jedlo nemoze byt

nerya
4. mar 2021

@luckalukas_1 myslím, že je rozdiel zabalená bonboniéra pre sestry a buchty pre chorého človeka 😉 ja by som im to šupla v ďalej taštičke, prípadne pri odchode nechala na stolíku s dakovnou kartičkou

marca12
autor
4. mar 2021

@luckalukas_1 lebo neboli zabalene. Ale dezerty sa daju dezinfikovat

marca12
autor
4. mar 2021

@sara07 no nestaci.toto je oddelenie,kde si naozaj zasluzia

luckalukas_1
4. mar 2021

@nerya @marca12 boli zabalene, myslela som balene buchty.. ale tak mozno dezert povolia 🤷

basska_b
4. mar 2021

Tiež neviem, ako to je teraz. Ale zabalena bonbóniera by nemusel byť problém

cacianka
4. mar 2021

Len mala poznámka - ano zaslúžia si poďakovanie,aj pozornosť ak to tak cítite, ale kávu coko a dezert dostanú kazdy deň.
Skúste ovocie, balene napoje, ak spoznate prevadzku možno objednajte pizzu....
Iba typ

basska_b
4. mar 2021

Inak oni sa tomu neskutočne tešia. Keď sme odchádzali z pôrodnice, tak sme dali ako poďakovanie. To bolo ešte krátko pred koronou. Úplne žiarili. Aj niekto tu písal, že utekala sestra že "dievčatáaa pozrite čo sme dostali"

kulumulu123
4. mar 2021

@marca12 väčšinou v každej nemocnici je nemicnicny bufet kúpte bombonieru tam a mate vyriešené 👍

stela1996
4. mar 2021

kazda sestricka ci doktor čakaju "tašku" 🛍️ je to tu samozrejme uz odjakziva 😂😂😂😂

zirafienka
4. mar 2021

korona-nekorona nepoznám zdravotníka v ambul., či nemocnici, žeby niekto odmietol😂

zdena1990
4. mar 2021

@stela1996 a keby len tašku....

laila22
4. mar 2021

@marca12 ja som bola nedávno v nemocnici a mohli mi priniesť jedlo. Dokonca brat mi priniesol zákusky a kávu z kaviarne, keď sa mi polepšilo. Nikto s tým nemal problém.Kávičku a bonboniéru som dala sestričkam aj lekárke. Nečakali, skôr namietali, čo si robím starosti.. Ja som im bola vďačná za starostlivosť... Rozmýšľala som, že by som im pri odchode kúpila zákusky, alebo ovocie.. Ale najrozumnejšie mi prišlo balene - lepšia bonboniéra, káva práve aj z hygienických dôvodov... Zákusky by boli fajn, keby nebola pandémia... Pizzu si nemôžu ísť zjesť, sestričky majú vymedzenú prestávku na jedlo.

margitaf
4. mar 2021

Len treba rozlišovať ďakovné a úplatok, aj jedna čokoláda môže byť považovaná za úplatok

yanni
4. mar 2021

Ja toto nechapem.öDakovne? Uplatok? Zasluzia? Aj predavacke, upratovacke, smetiarovi, atd. davate "dakovne"? Ti si nezasluzia? Vsetci si zasluzia, ked si robia svoju pracu svedomito a dobre.

cacianka
4. mar 2021

@laila22 az take prisne s obedom to nie je.ved sa striedaju, v drvivej vacsine sa teraz nosia obedy na oddelenie(zakaz zdruzovania v zamestnaneckej jedalni).a ten 1 trojuholnik pizze si zjedia ako malinu. Ja som napisala podla prevadzky odd.viem určite ze bonbonieri dostanu aj 20-30za mesiac....
Nic proti, je to milé ale uz ako premnozene.
Ja som im dala med, nealko likér a kyticku kvetov.
Mali šok.

laila22
4. mar 2021

@cacianka ... Tvoje prezenty boli origos, ja som nebola v stave vymýšľať, stavila som na istotu... S tou pizzou rozumiem... Na oddelení kde som bola chodili sestričky spolu obedovať, večerať, keď mali na poriadku pacientov, vždy oznámili, že sa idú naobedovať, keby bol nejaký problém, vyzliekli sa z tých vzduchotesnych mundurov... Pizzu by už mali dávno studenú...Ale záleží od oddelenia ako si písala. Na oddelení kde som bola ja sa moc jedlo nehodilo...

nerya
4. mar 2021

@stela1996
to nie je pravda, nie všetky sestry čakajú tašku... 🤦‍♀️🙄 Ale viete si predstaviť, keď sa všetko sere, keď máte roboty toľko, že sa ani poriadne nenajete a obedna prestávka je utopia priam, ľudia sú protivní a vy neviete kde vám hlava stojí a zrazu vám niekto poďakuje? Či už slovné alebo takto, viete ako to poteší?

syslik81
4. mar 2021

som v zahranici a ani cokolada sa nesmie-aj keby bola mala je to brane ako uplatok a niko by si to tu nedovolil dat a uz vobec nie vziat ... dakujem staci-maju vyplatu .. pripadne dobre hodnotenie na net a to je vsetko ... ked davat drobnost za dobru pracu davas aj predavackam? smetiarom? upratovackam? autobusarom? a inym ludom kt si dobre odvedu pracu a aj oni prispeju na chod zivota ... ???

luckalukas_1
4. mar 2021

@syslik81 suhlasim.. lekar aj sestry maju zaplatene za robotu, nerobia to len tak z dobrej vole zadarmo, ze im clovek nieco daruje za ochotu

stanulienkat
4. mar 2021

@stela1996 nie necakaju
@zdena1990 a ani viac ako tasku.
To,ze si ludia naucili lekarov na uplatky,je ich chyba. Autorka,urcite ich potesi obycajne dakujem a hlavme slusne zaobchadzanie. To druhe ich potesi este viac.

cacianka
4. mar 2021

@laila22 to som dala ja, pacient bol otec tak za neho. Potom bola svokra tak som zopakovala.
Ja som po case začala pracovat v nemocnici, (našťastie nie zdravotnik 😉) tak vidím trošičku do toho. Zdravotaci su u nas fakt 95% suprovi, na obedy /jedlo sa striedaju lebo fakt sa inak neda, preto hovorím z vlastnej skusenosti (3 nemocnice kde boli moji blizki).
Aj od toho záleží ako je na tom pacient, ci sa vie zorientovať a dať primerany darček, teda ak uz naozaj chce takto poďakovať. Moze podakovat aj rodina. Ak to cíti takto.

nelca84
4. mar 2021

Tak ja som asi z marsu, ale ja nic nedavam, tiez nedostavam dokolady za svoju pracu

simca06022011
4. mar 2021

Ja som tiez z marsu, nedavam nic.. ale napr. ked moj chlap bol 3t v nemocke, este chodil dalsi mesiac na infuzky potom a bol tam ako "doma", tak ziadne velke dary im nedaval.. ale pocket coffee dostali od neho :D aby vladali :D si pamatam, ze som dostala ako ziadost "ked pridem po neho" doniest....

oslo1
4. mar 2021

Som sestricka, dostavame dezerty hlavne keksy. V UK da davaju keksy.
Vzdy podakujem a zoberiem. K tomu dostanem AJ Thank you card.
Ja som mala vzdy stastie na vynikajuce oddelenia, ale tak ja som neuroscience.
V pondelok som dostala AJ nadhernu kyticu kvetov.
Necakame nic a teda vzdy je to mile prekvapenie, ked nieco dostaneme.
Takisto AJ synovym ucitelkam nosim plnu tasku keksov a ovocia, lebo sa vynikajuco staraju. A to tam este platime dobru palku mesacne.
Ja by som sa priklonila k nejakej bonboniere.

marca12
autor
4. mar 2021

@kulumulu123 do bufetu ss nedostane ide o operaciu srdca a kedze su navstevy zakazane,nevieme sa dostat my k sestrickam

marca12
autor
4. mar 2021

@syslik81 ano davame smetiarom aj predavacke som uz dala cokolafu,ostala vyvalena. Aj znamym dam cokoladu,ak mi pomozu,je to z vdaky davane

rachelkk
4. mar 2021

@sara07 tiež si myslím že nestačí len ďakujem

simca06022011
4. mar 2021

@marca12 no tak uz vopred treba kupit a nech si vezme so sebou na oddelenie (ako neviem kde, ale nestalo sa mi, ze by mi tasku preberali co si v nej nesiem...) . Myslim, ze je to ine ako "jedlo pre pacienta na izbu" (ako tu boli spomenute buchty). AJ pred kovidom nam jedlo z niektorych odd vratili, dokonca aj ovocie, musel chlap odprisahat ze to hned zjedia na izbe :D ... pripadne uz pri prijme na oddelenie to moze dat, nie pri odchode, ci?