Opatrenie a karanténa v prípade návratu zo zahraničia.

domininini
11. mar 2020

Ahojte, chcem sa spýtať čo by ste mi odporučili. Ide totižto o to, že priateľ pracuje na turnusy. Lieta zo Swechatu do Osla, a z tadiaľ do Bergenu. Na letisku je vždy minimálne 3 hodíny pred odletom.. Teraz ma prísť v sobotu.. Myslíte že ma dodržať karanténu? Doma je 9 dní.. Potom odchádza zas prec.. Aká je šanca ze sa tým vírusom nakazí? Lebo bývame s rodičmi a bratom, a mame spoločného 3 ročného synčeka.. Mam z toho strach

deedol
11. mar 2020

zajtra sa ma riesit, ci budu musiet dodrzat 14-dennu karantenu vsetci, co pridu zo zahranicia, ale aj keby to nedali prikazom, ja by som povedala, ze radsej ano. lenze ked byvate vsetci spolu, musite byt potom v karantene vsetci. riesime nieco podobne, ma sa nam vratit pribuzna z oslo, ale ta byva v BA sama, tak to bude snad jednoduchsie.

sapetka
11. mar 2020

@deedol kde si ti prosim citala? Mozna karantena pre vsetkych zo zahranicia?

deedol
11. mar 2020

z minuty po minute na denniku n:

14:26
Slovensko
Pellegrini povedal, že vo štvrtok na krízovom štábe budú rozhodovať aj o rozšírení karantény. Dnes musí ísť na 14 dní do karantény každý, kto príde z Talianska, Južnej Kórey, Číny a Iránu. Pellegrini povedal, že zvážia rozšírenie na každého, kto príde zo zahraničia.

plus tuto:
Karanténa sa podľa Pellegriniho môže rozšíriť na všetkých ľudí, ktorí prídu zo zahraničia Priznáva však, že sa nedá kontrolovať, či ľudia povinnú 14-dňovú karanténu dodržiavajú. Štát na to podľa neho má možnosti, ale to by sa musela krajina stať policajným štátom.
https://dennikn.sk/1793920/pellegrini-zvazime-z...

deedol
14. mar 2020

@domininini ahoj, len sa chcem opytat, ako ste nakoniec dopadli? nasa pribuzna zostala v norsku u syna, takze nakoniec vobec neprisla. vy ste v karantene ci ako?