Opar na ústach

29. dec 2024

Ahojte baby. Prvý krát v živote sa mi vyhodil opar na ústach ( mám 30) , nikdy som nič také nemala. Problem je ten, že vôbec neviem čo s tým. Mám ho na hornej pere, celkom veľký. Vedeli by ste mi poradit čo na to aby to rýchlo zmizlo? Plus ešte môžem chodiť s tým cvičiť ? Pripravujem sa na súťaž a vynechanie by dosť zhodilo všetkú drinu. Ďakujem

msnesquik
29. dec 2024

Cvicit samozrejme mozes, nebola si chora alebo velmi unavena? Byva to aj z toho. Ale musela si to od niekoho chytit. Kazdopadne vitamin B, lyzin, to je aminokyselina, da sa kupit v DM napriklad, potom masticky, su herpesin, vectavir, zovirax duo, ten je aj s kortikoidom, ale existuju aj take nalepky na to, pod tym sa to hoji

autor
29. dec 2024

@msnesquik Ďakujem ! Chorá som nebola, nemám ani priateľa tal neveim ako som to mohla chytiť. Pôjdem hmed do Dm a do lekárne.

mogaa
29. dec 2024

V lekárni kúpiš aj herpesin aj lyzín...ja osobne by som necvičila aspom 3 dni....ono herpes sa vyhodí ak máš oslabenú imunitu, stačí že chytíš nejaký vírus a máš vnútornú teplotu, si viac unavená alebo si na slniečku...ale podstatou prečo - je práve tá oslabená imunita....preto by som telo pár dní nezaťažovala a nasadila vitamíny a oddych...

taktotedanie
29. dec 2024

Kup si herpesin a lyzin a bkomplex, len ziadnu pastu sko to robi vacsina ludi
Tak si bud po niekom nieco pila ci skusala nejake testery v drogerii alebo si “malo” umyvas ruky ked niekam si ci niekam prides alebo uz si doma, chytit si to mohla kdekolvek

ibrunova
29. dec 2024

Oslabená imunita, vnútorný stres.. Ja si naň dávam Cannadent, ale postačí aj alkohol, napr. Alpa,nech sa vysuší. Inak s herpesom fungujem normálne bez obmedzenia.

mishka7
29. dec 2024

Zaujímavé tipy, popis, vyskúšaj prípadne niečo - Ako vyliečiť herpes či opar? Ide to aj bez chémie: https://lepsiden.sk/ako-vyliecit-herpes-15-tipov/

cafelatte
29. dec 2024

Stres, tlak zrejme z prípravy na súťaž. Lysin sa dava ako prevencia, čo teda už u teba to prepuklo, ale určite tým nič nepokazís, no nemyslím si, ze ti pomoze k rýchlejšiemu odstráneniu herpesu. Skor vitamin B, konkretne riboflavin a najrýchlejšie ho vyliecis kuch.solou. Navlhci a ponor do soli, samozrejme len ak si doma.

autor
29. dec 2024

Vopred prepáčte za foto ale je to normálny herpes? Zdá aa mi to strašne veľké, mám opuchnutú peru. Do koľko dni to môže odísť? 🥹 som z toho zúfalá

autor
29. dec 2024

Ešte mám doma túto infralampu, myslite že by to mohlo pomôcť?

ibrunova
29. dec 2024

Prosím ťa, prestaň to tak prežívať. Čím menej si to budeš všímať, tým lepšie

autor
29. dec 2024

@ibrunova rada by som si to nevšímala, keby mi to nesvieti na celú tvár a nemám z toho opuchnutú peru ako kačka.

ibrunova
29. dec 2024

Skrátka ošetri si to, natri alkoholom a funguj ďalej.

autor
29. dec 2024

@ibrunova takto fungovať nemôžem, keby pridem za klientmi tak by zutekali 😄

zooeynka
29. dec 2024

Toto je uplne obyc opar, nerob vedu. Niekto ich ma kazdu chvilu a nie je nezvycajne ked sa aj pod nosom urobi. Nechytat, nepraskat ho. Ja natieram s teatree olejom, ten ho zasusi a vydezinfikuje. Za 2-3 -4 dni je prec

michaelam2
29. dec 2024

Ano je to herpes a je normalne ze je to taketo velke a opuchnute. Ak vies byt doma tak vyborna je napriklad herpesin masticka (je biela), alebo ak mas cas tak repikove obklady (uvarit silny repikovy caj, namacat donho vatove tampony a co najcastejsie prikladat, krasne a rychlo to herpes vysusuje. Ak chces ist von medzi ludi tak si kup naplaste compeed. Nikoho nenakazis, zakryju ti ho a zaroven liecia. Rataj s tym ze takto budes par dni ale do tyzdna to zmizne.

autor
29. dec 2024

@zooeynka @michaelam2 ďakujem 😄 a neviete či aj tá lampa pomaha ako som posielala?

michaelam2
29. dec 2024

Ano aj lampa by mala zaberat ale s tym osobnu skusenost nemam, len som o tom pocula 😀

zooeynka
29. dec 2024

Lampa netusim, podla mna nepomoze....ale to len moj nazor, za mna su tie lampy len biznis

danielahamar
29. dec 2024

Comped náplaste, utlmí bolesť aj lieči. Bkomplex, c vitamín nasadiť.