Ahojky, dnes ma ockovali- Pfizer. Ak sa budem citit ok, mozem sa ísť zajtra na 1-2h opaľovať? Zabudla som sa to opytat v ock.centre. Vďaka.
@gabyyygabriela mne povedali v centre, ze sa nema robit fyzicka aktivita, pozivat alkohol a opalovat 2 dni (cize den ockovania, plus jeden den). Si to posun o den a mozes ist v klude.
@gabyyygabriela cca tak 2-3 dni by sa nemal človek vystavovať dlhodobejšiemu slnečnému žiareniu mi bolo povedané
@gabyyygabriela nie, nemôže sa. Aspoň 2 dni. Pri každom očkovaní je to tak.
po očkovaní - nie len kovid (aj deti) sa nemá vystavovať priamemu slnečnému žiareniu.
@kova85 tak ja osobne automaticky sedím minimálne dva dni zatvorená pred slnkom, ale sú ľudia, ktorí sa idú zbesnieť (ako môj ex, ten chujec už bol na druhý deň bicyklovať a to priamo na slnku), no tak preto píšem, že aspoň ten vpich prekryť niečím, keď už by teda nebolo rady a ani pomoci 😀 lebo sú takí magori, čo fakt nevydržia po očkovaní obsedieť zo dva dni. iné je 20 minútová prechádzka napríklad do obchodu a nazad a iné trčať 4-5 hodín na slnku.
@gabyyygabriela áno. ak by však bolo začervenanie v mieste vpichu, tak radšej nie. avšak je možné, že zajtra budeš mať teploty, tak neviem, či to vôbec bude reálne. a posledná vec, ja bývam v týchto veciach opatrná a tak 2-3 dni po akomkoľvek očkovaní si tú ranku po očkovaní prelepím aspoň leukoplastom, aby nebola priamo vystavená slnku alebo si cez ňu prehodím tričko, šatku, či inú textíliu.