Opakujúci sa zápal stredného ucha

remaadja
25. mar 2024

Ahojte, neviete mi niektorá povedať, či ma vezmú ráno na antolskej na ORL ambulancii s bolesťou ? Moja Dr ma lieči už od februára vypláchmi a vytermi. Naposledy mi dala konečne uniflox pretože už mi tiekol hnis z ucha. Tri dni po začatí brania ATB sa mi konečne polepšilo a dnes zase, zaľahnute ucho plne hnisu a bolesti . Ja už nevládzem…. V decembri som mala to iste , dokonca mi praskol usny bubienok pod tlakom hnisu, pretože Dr to neriešil a teraz sa mi to evidentne vrátilo ….

jaskolka
25. mar 2024

@remaadja určite chod aj teraz na orl pohotovost,normálne na oddelenie. Ucho strašne boli a hlavne v noci(v ľahu) . Podľa mňa ti spravia paracentezu, ja by som dala aj stipulu do ucha pri takychto problémoch.
A potom zmeniť orl doktora, lebo toto mi príde, ze nemáš vôbec dobrú liečbu. Liečiť zápaly stredného ucha vyplachmi a vytermi? Má ten doktor vôbec diplom? Od kedy je výter liečebná metóda?
Pri takom "postupe" môžeš kľudne skončiť na operácii po čase, alebo s poškodeným sluchom už navždy.

remaadja
autor
25. mar 2024

@jaskolka ráno pôjdem na antolsku, snáď ma vezmú , teraz nemôžem , nemám kde dať dve malé deti. Tiež ma napadlo, že táto liečba je asi nejaká mimo . A keď som sa ozvala, že nejaké lieky tak že kúpte si v lekárni kvapky a na papier mi napísala zápal stredného ucha 😥

jaskolka
25. mar 2024

@remaadja ako bolestivý akútny stav ťa vezmú. pri zápale stredného ucha kvapky pomôžu úplne "nulovo" keďže problém je za bubienkom. Maximálne by možno trochu zmiernili bolesť, ale pri rozvinutom zápale o tom pochybujem. Daj si určite niečo proti bolesti, zvýšenú polohu (bolesť sa stupňuje v ľahu) ale zrejme sa veľa nevyspis aj tak.

remaadja
autor
25. mar 2024

@jaskolka ďakujem za rady, dam si dva vankúše a lieky mi zabrali len na hodinku 😓 nejak to prežijem do rana

patricia_b
26. mar 2024

@remaadja ahoj ako si pochodila, ja mám zápal od soboty a od včera mám uniflox, ale bolesť nekonečná po sediačky som spala, čo sa nedalo inak