Opakujúci sa zápal močových ciest.

helen4
25. jún 2018

Ahojte.Mavam casto zapal.Skusala som od cajov po volne predajne lieky ( manosa,brusnice,kapucinka,uro vaxon..) uz asi vsetko.Pomozu mi len ant.Mate to niektora,ze sa vam to vracia?Bakteriu e coli mam a nie ju znicit, uz mi to pekne otravuje zivot.Chodim aj na urologiu a nic nepomaha.Poprosim nejake rady, typy produktov co som este nemala.Dakujem pekne.

pininka
25. jún 2018

Zial mam to iste, jedina prevencia pre mna je davat si obrovsky pozor na studene nohy, ponozky mam stale, ak niekde idem,beriem si papuce. Dalsia vec je, aj po sexe, rovno rychlo do sprchy.

mata682
25. jún 2018

Ahoj. Mne tiez vzdy najrychlejsie zabrali antibiotika. Okrem nich mi vedel pomoct aj cyscontrol, ale musela som ho uzit hned, ako som mala pocit, ze mi znova zacina zapal. Vtedy mi vedel zabrat. U mna bola pricina gynekologicka. Ked sa preliecila, zapaly mocovych ciest prestali. A okrem toho mi doktorka povedala, ze po sexe sa treba ist vycikat a osprchovat.

ajko
25. jún 2018

Trapila som sa s tym roky..ani urologia nepomahala.. Potom som sa jedneho dna zatala a zacala praktizovat toto vsetko, a mam klud aj rok. Kym zase nieco nezanedbam..takze: minimalne pol roka, ak nie aj viac som si kazde bozie rano varila caj urosept a pila este horuci. Kazdy den som jedla jednu tabletu Urinal. Pila cistu vodu minim.2litre denne. Sprcha pokial je to mozne po kazdej stolici. Pred sexom pohar vody vypit, vycikat sa, samozrejme osprchovat. Po sexe to iste, pihar vody, vycikat, samozrejme sprcha. To pitie a wcko mi poradila urologicka. Cez menzes sprchovat aj viackrat denne, vlozky menit kazdu chvilu. Proste maxim.hygiena. akonahle citim ze mi treba ist na malu, okamzite idem. Neexistuje drzat plny mechur. To mi robi velmi zle. K tomu stale zakryte krize, spavam v ponozkach aj v lete..nesedim nikde, kde ma co i len trosicku chladi. Este aj v aute sedavam na deke v zime. To pitie caju som potom zacala pomalicky redukovat, teraz si robim naozaj len sporadicky, raz za cas..mne toto vsetko naozaj pomohlo. Mala som hadam aj dva roky uplny klud.Ale akonahle obmedzim pitny rezim a nedajboze sa mi neda ist hned na wcko ked potrebujem, pripadne vlozku nevymenim dlhsie, napr.ked cestujem niekde, tak hned citim, ze sa mi to chce rozbehnut. Drzim palce

kahanikova
25. jún 2018

Urinal a pravidelný kúpeľ v repíku

ada309
25. jún 2018

trpela som tým tiež .. každý druhý mesiac antibiotiká ...
niekde som čítala,že obličky sú párovy orgán,tj. ak je tvoj partnerský život narušený, prejavuje sa to tu(obličky,mocove cesty,...) ... možno si povieš,že blbosť,ale mne sa to osvedčilo ...
tiež som asi mesiac vkusne užívala yroval s dmanosou, vrelo odporúčam, naozaj pomohlo ... alebo kvapky Renol (tie mám na predaj ,ak máš záujem)...

ada309
25. jún 2018
ada309
25. jún 2018
helen4
autor
25. jún 2018

Dakujem pekne.Vsetko robim ako ste mi napisali.Moj najvacsi problem je po sexe so zapalom,hned citim ze to na mna ide a hned sprcha, hygiena,tabletka,caj, vymocim sa aj tak mi to prepukne.Po gyn.stranke som ok.

helen4
autor
25. jún 2018

@ada309 vyskusam,dakujem,..ja mam toto

ada309
25. jún 2018

@helen4 tiež som ju brala,ale za mňa pomohol až ten uroval s dmanosou + enzýmu ... brala som ho naozaj poctivo zvýšené dávky a naraz dve krabičky,(tuším aj mesiac a pol som ho brala vkusne) ale od vtedy mám pokoj

ešte by som odporúčala preliecit aj partnera,keďže píšeš ze to je vždy po styku .. 😏

helen4
autor
25. jún 2018

@ada309 je prelieceny a viac krat bol,...nieco si vyberiem a poskusam,vdaka

liliankaamirko
25. jún 2018

@helen4 ja chodím na nefro so synčekom. Môjmu pomáha UROVAL AKUT BRUSNICA FORTE V kombinácii s Colostrum. Na trhu je veľa podobných sirupov ale pýtaj si v lekárni toto. Ak nemajú tak nech objednaju. Kolostrum si objeedbavM sama z LR . Nákupná cena je cca 28 € ale stále zaberie

zuzpap
25. jún 2018

@mata682 mozem sa spytat, co ti zistili na gynekologii, co ti pomohlo? ja mam tiez caste problemy, urologia aj gynekologia negat, uz neviem fakt z coho to je

artemiss1
25. jún 2018

Tento zápal je hrozná vec ono sa to opakuje tiež mám stým starosti treba veľa piť či si chorá či nie a nohy v teple mne vždy pomôžu lieky ATB na liečbu a od bolesti pitie džúsu brusnicoveho a urologickeho

alenky
25. jún 2018

@helen4 skus si pozriet eko farm bio caj-na zapal moc.ciest ja som ho pila dva tyzdne 3x denne a od vtedy mam pokoj. Citala som diskusiu kde si ho jedna kocka chvalila vraj na stenach moc.trubice su bakterie, kt.za pomoci s tymito bylinkami v caji je mozne skoncovat so zapalmi. Ja som bojovala ako ty a od casu co som to prisne dodrziavala a takto ho pila som sa vyliecila a od vtedy mam skutocne pokoj. Zavisi aj v akom stave mas ten zapal poznam to a je to neskutocne trapenie. Moja znama to ma chronicke a tento caj jej velmi pomaha, ale bolesti nema len ked ho pije, ale predsa su to bylinky treba aj pauzovat.

mata682
25. jún 2018

@zuzpap Zistili mi bakteriu E coli a okrem nej aj nejakeho streptokoka.

mata223
25. jún 2018

ahoj napis mi ip mozem ti poradit nejake produkty s ktorymi mam dobru skusenost 😉

helen4
autor
26. jún 2018

@mata223 ahoj, napis sem 🙂

mata223
29. jún 2018

@helen4 podla mna je lepsia prevencia ako opakovany zapal, aj tak po skuske tabletiek ktore mozno zaberu v tom case ale vratia sa a skoncite ant 😉

zdenka67
29. jún 2018

ja obdobne, ale poklopem si, uz mam vyse 2 roky pokoj - ani zapal, ani atb, ale vzdy som koncila v nemocnici s krvavym mocom - u mna pomohlo ked nahodou mam trosilinku pocit, ze sa mi dole nezda, dam si dve tabletky urinalu naraz a prijem brusnicovy dzus a vecer pred spanim si spravim urologicky caj (mam taky namiesany od bylinkarky, nie normalne z obchodu) uplne vrena sprcha - s tym, ze si aj posedim trosku v tej horucej vode - do nej si davam susenu levandulu, a potom spat, s tym, ze mam krize obalene dekou a aj ked sa potim strasne, vydrzim tak do rana a uz mi rano je fajn, dalsie dni sa snazim vypit fakt aspon 2 litre toho brusnicoveho dzusu, okrem toho voda a prejde to, este mi raz odporucili nejaku hubu na to, ale to som neskusala a zial, si ani nepamatam nazov, dalsia vec, co pomaha - suche teplo, to uplne najviac pomaha, drzim palce, je to fakt neprijemne a co sa tyka sexu - tak ano, vycikat aj pred aj po, sprcha a vzdy vzdy vzdy zakryte krize

nadazdi
29. jún 2018

@helen4 počuj.. sprav si cesnakový čaj.. toľko peňazí čo som vyhodila za všetky voľnopredajne a dokonca aj tu vyššie spomenuté lieky a vitamíny, že sa mi to snáď nikdy do peňaženky nevráti.. stačí ti pár kúskov (nakrájaných strukov) cesnaku nechať vyluhovat.. občas si do toho pridám zázvor a horúce vypijem 🙂 cenám je niečo ako prírodné antibiotikum, polhodinku ako vypijem ten čaj už idem normálne na záchod a potom pijem ešte preventívne pár dni 🙂 už tri roky sa mi to nevrátilo

lulubinka
29. jún 2018

Tiež som mavala zápal najmä po sexe.takže ja som užívala vaginalne probiotika.a mazel a aj ja pred sexom zakaždým umyť mydlom.a po hneď na wc a tiež umyť.používať lubrikanty.lebo v mikrotrhlinkach rýchlo dôjde k zápalu.od veľmi dobrého urologa rady: ŽIADNE uro čaje,ani brusnice,citrusy,šťavy.od kedy toto dodrziavam tak ani gynekologické ani mocove zápaly.a taká malá rada odo mňa všetko je aj o nastaveniach v hlave.nemyslieť stále na to ze zas budem mať zápal.

jaja1707
29. jún 2018

mne osobne pomohlo tehotenstvo. úplne zápaly ustúpili. keď som dostala menštruáciu v miernej podobe sa mi vrátili príznaky zápalu, ale inak (klop-klop) mám od januára pokoj. Ale dobre mi zaberal aj taký napoj lyžička škorice+2lyžičky med a teplá voda. je to hnus ale 3x za deň a celkom zabralo a plus tiež pitie repíkového čaju. a kamoške zabralo užívanie čistej manosi. a držať sa už tých hygienických návykov,ze sa po sexe vycikať umyť. Dávať si pozor na pitný režim. 🙂

zdenka67
29. jún 2018

@jaja1707 naozaj? ja som prave tehotna a furt sa stresujem, ze ci sa mi to prave teraz nevrati, tak som rada, ze ma niekto aj pozitivnu skusenost, lebo mna praveze strasia, ze pocas tehotenstva sa mi to zhorsi este... (ako vravim, ja mam vyse 2 roky pokoj)

jaja1707
29. jún 2018

@zdenka67 áno, počas tehotenstva aj počas kojenia kým som nemala menštruaciu žiadny náznak, mohla som chodiť bosá vyletnená 😉 ale ja som pri zápaloch nikdy nemala zistenú baktériu,takže u mňa boli zápaly záhadou.

zdenka67
29. jún 2018

@jaja1707 tak dakujem za info, u mna tiez bakteria nebola :D len krv v moci...