Ahojte, kedze sem pisem, tak je jasne, ze vas chcem poprosit o radu. Nikdy predtym, ani v detstve ani puberte som nemavala ziadne ekzemy. No posledne tri mesiace mam stale sa opakujuci ekzem okolo ust, samozrejme hned sa mi vyhodia aj kutiky. Prejde mi to tak na dva dni a potom sa to opat objavi a ako som uz pisala, takto je to uz 3 mesiace. Potom sa mi objavil ekzem medzi dvomi prstami na ruke, vpredu na krku mam ekzem, vzdy vecer ma to svrbi, dalej mam ekzem aj vzadu na krku. Mali ste niektora nieco taketo, ze v takomto veku vam zacali ekzemy? Ako je mi jasne, ze navsteva lekara ma neminie, len by som vas chcela poprosit o vase rady, skusenosti, a tak. Ďakujem.
Len za seba- u mna je spustacom ekzemu na ruke a na tvari psychicke vypätie a stres. Pominie toto, strati sa i ekzem...tym nechcem nijako zlahcovat tvoju situaciu ale tieto kozne "ozdoby" mávajú spustaca aj v hlave.
@veroninna1 ekzém je prejav tela, že mu niečo vadí, že sa potrebuje nejak zbaviť nečistot, škodlivýn, toxínov...ja by som možno skúsila diétu. určite by som vynechala živočíšne mlieko, cukor, pšenicu, možno jablko, banán, ananás...prestala používať voňavku, krémy a namazala to kokosovým olejom, či by mi to pomohlo...lekár čo ti pomože, ja som bola v celom svojom štyridsaťročnom živote s vyrážkami u lekára možno 10x, ani raz nepovedal , o čo ide...dokonca nedokázal diagnostikovať kiahne...a tak dodnes neviem, či ich moje deti mali..
Ahoj @veroninna1 ja som mala ekzém od malička.Skúšali na mne všetko možné.Na základe testov krvi,som musela vylúčiť veľa druhov potravín.No aj tak to nepomohlo,je to aj o psychike.Trochu stresu a ekzém bol horší a horší.Jedine,čo ma vyliečilo,bola akupunktúra.Vďaka nej nemám 3roky nič a môžem jesť všetko,aj podľa lekárov mne škodlivé potraviny.
zdravim damy, skusili ste Healer gel?
Môžem odporučiť aloe vera gel -mám s ním dobré osobné skúsenosti, v prípade záujmu ho môžem aj zohnať.
@jonas17 mlieko nekonzumujem, nakolko mam intoleranciu laktozy, ani ziadne mliecne vyrobky. cukor nehovorim, ze neprijimam vobec, ale naozaj vo velmi malom mnozstve. na tvar ani na telo si uz nedavam ziadne kremy a vonavku som uz tiez vylucila z toho dovodu, ze ma svrbi aj krk. mimochodom pouzivat tu istu znacku viac rokov, cize tam by problem nemal byt a taktiez nepouzivam nejake lacne alebo podobne, ktore nevieme z coho su.
@sirene tiez si myslim, ze mozno aj ten stres je pricinou, proste min. pol roka som pod vacsim psychickym napatim, teraz posledny tyzden tiez rozne zmeny, tak mozno aj to je problem.
@milacet ze by som vyskusala aj ja akupunkturu?
@healer_sk @marika001 skusala som uz rozne kremy, borovu vodu, vsetko mi zabralo, no po dni-dvoch to vyslo opat. cize to by boli dalsie masticky, ktore by sice pomohli, no neodstranili ho.
velmi pekne dakujem kazdemu za vase postrehy a rady 🙂
@veroninna1 vyrážky sú znakom, že niečo nie je dobre v tele. možeš mať pečen zanesenú, obličky, vravíš, že máš intoleranciu, tak tá pečen, ktorá roky zbierala toxíny, možno teraz dáva najavo, že má toho dosť 😉 podľa mna je potrebný detox. prečistiť črevá, pečen, obličky...aj ked používaš tú istú značku viac rokov, tak to neznamená, že teraz by nemohla robiť zle, myslím, kozmetiku, a tie drahé krémy sú zložením horšie, ako lacné..skús kokosový olej, v DM majú v bio kvalite, je výborný na kožné problémy..stres prekysluje organizmus, tak je dosť možné, že jedno s druhým a problém je na svete... 😉
@jonas17 ano to mas pravdu, ze v tele nieco nie je v poriadku. kremy nepouzivam ziadne ani tie drahsie, sampon prirodny, bez parabenov atd. a mlieko uz nekonzumujem asi 12rokov. ale detox bude urcite potrebny. len mi neide do hlavy to, ze preco som taketo vyrazky nemala doteraz, resp. preco ich mam zrazu.
@veroninna1 mne to pomohlo.Od lekárov som mala vždy nejaké nové mastičky,lieky,nepomohlo nič.A to som skúšala aj rôznych liečiteľov.Pre mňa je akupunktúra zázrak.
@aristka dakujem, urcite tam budem musiet zajst, najprv na krv a potom sa uvidi.
Som natom podobne ako veronnina 1 ☹ . prikláňam sa k tomu súvisu zo zanesenim organizmu, a že aj psych. vypätie robí svoje. Chcela by som poradiť s detoxom...ktorý začať? Väčšinou sa pri nich výrazne schudne, čo ja moc nemusím, bo sa už stratim B-)
@veroninna1 ešte ma napadlo...kedysi moja známa riešila dlhotrvajúce problémy s pletou (aj okolo úst) , a príčinou bola tusim streptokokova infekcia.
@pedroma dakujem. usta su ten najvacsi problem, aj teraz ich mam hrozne. ☹
@veroninna1 aj u mna teraz vycina tato pliaga 😠 , a pred troma tyzdnami detto. Som sa ohlasila mojej imunologicke, ze uz su pre mna neunosne tie skracujuce sa intervaly...predpisala mi niekolkotyzdnovu injekcnu kuru Polyoxidoniom. Aj mi vysetrila nanovo alergie, vyskakovali mi najviac plesne, hmm...ostatne boli v norme.
@pedroma a to si isla najprv k svojmu obvodnemu a on ta potom poslal dalej, ci ako by som to mala riesit? dakujem.
@veroninna1 na imunologiu som sa dostala cez koznu dr.. Mozes ist aj rovno na odporucanie od obvodnej dr. Ja som na nej sledovana uz dlhsie, mam znizenu bunk. imunitu.
@pedroma ok, dakujem.
@veroninna1 teraz som prave docitala nazor jednej lekarky, prikladam skopirovane:
Periorální dermatitida je dávána do souvislosti s přecitlivělostí na kosmetiku, léčbou kortikoidy, užíváním antikoncepce, rozmnožením plísní v organismu, potravinovou alergií, poruchou zažívacího traktu i s oslabením vnitřních detoxikačních orgánů (ledviny, játra).
Já osobně si myslím, že důvodů je vždy několik pohromadě a že se vzájemně propojují, např. jsou - li ve střevě pomnoženy kvasinky ( v dnešní době antibiotik, steroidů a hormonální antikoncepce u většiny lidí), které se projevují mimo jiné i mykózami, o kterých se zmiňuje Soňa, dochází k narušení střevní sliznice a do těla se dostávají látky, které by se tam normálně nedostaly - to může být základem přecitlivělosti a alergickým reakcím na některé potraviny.
Dále dochází k zhoršení vstřebávání vitamínů a minerálů, což může přispívat k rozvoji alergií (i na kosmetiku).
Látky, které procházejí poškozenou střevní sliznicí společně s toxickými látkami, jenž produkují kvasinky, nadměrnou měrou zatěžují vylučovací orgány (ledviny, játra) a tím dochází k jejich oslabení, což se může opět projevit výskytem kožních problémů. To, že při klasickém vyšetření není nalezena žádná porucha těchto orgánů, znamená pouze to , že nejde o jejich onemocnění v klasickém slova smyslu. Jejich činnost však může být oslabena, což se projevuje právě sklonem k různým kožním problémům (když nefungují na sto procent hlavní vylučovací orgány, musí jim kůže, která má též vylučovací funkci, pomoci). Pokud jste někdy v minulosti prodělaly onmocnění jater či ledvin, je s velkou pravděpodobností funkce těchto orgánů mírně oslabená. Nemusí to vůbec nic znamenat, pokud se dál organismus nezatěžuje (nesprávnou výživou, léky, antikoncepcí, alkoholem, kvasinkovou infekcí střev).
Léčba periorální dermatitidy musí tudíž být komplexní. Hodně může pomoci konstituční homeopatie, ale budete muset mít trpělivost, než se zkušenému homeopatovi podaří nalézt ten správný konstituční lék. Neexistuje totiž homeopatický lék na periorální dermatitidu, ale existuje lék pro vaši celkovou osobnost a konstituci.
Další cestou k léčbě je pročišťování organismu - podpora činnosti jater, ledvin ( např.ostropestřec mariánský, urologocký čaj, Regalen, Renol...), pročišťování střev (např. klystýry), protikvasinková léčba s dietou(viz. kandidóza v seznamu nemocí na horní liště této stránky).
Doplnění základních protialergických vitamínů a minerálů ( E vitamín, betakaroten, zinek, vitamín C).
Dokud se nevyléčíte (a každá nemoc je léčitelná), tak je nutno omezit užívání kosmetiky, popř používat pouze přírodní kosmetiku s omezením bylinných složek - na byliny může ple´t reagovat též přecitlivěle (viz. Hydrofilní olej neutrální od AOK na mytí obličeje a Krém na pleť od Lavery).
Když se organismus pročistí zevnitř, vyčistí se i kůže.
Pro protizánětlivé působení se dá využít i biostimulační laser, který podpoří hojení. Neodstraní však příčinu a tvoření nových puchýřků.
Takže nezoufejte, určitě se vám časem podaří příznaky minimálně zmírnit.
Pokud kromě periorální dermatitidy trpíte i na mykózy ( výtoky kvasinkového původu), nadýmání nebo třeba migrény, určitě byste se nejprve měly zaměřit na úpravu střevní mikroflóry (viz. kandidóza). Vyrážka na obličeji se při protikvasinkové léčbě může též velmi zmírnit nebo vyléčit.
Co si o tom myslis??
@pedroma z tohto mi vyplyva, ze treba skusit ten detox, len sa velmi obavam, ze sa to potom vrati, preto to chcem urcite riesit s doktorom. v mojom pripade to bude urcite tym, ze som sa niecim infikovala, proste myslim si to, ze nieco mam v tele.
Prosim vas o pomoc vyšiel mi ekzem pod ústami a robia sa na ňom zlate chrasty bol som u lekára dostal som masť natieram si ale uz mi to vychádza aj na líci. A cela moja ústna dutina je čudná na jazyku mam fľaky ďasno ako keby napuchlo hrdlo mam cudne. Prosim vas o pomoc
@veroninna1
Ahoj, prosím ťa, už ti s tým niekto pomohol?Mám tem istý problém iba s tým rozdielom, že u lekára som s tým už bola, mám masť, ktorá zlúpe starú kožu, a potom to zas štípe a tak dookola, už to mám s prestávkami ob 2 dni od leta. Ide mi to pekne na nervy.
@veroninna1 ahoj
ja som mavala vyrazky okolo ust a samozrejme kutiky, tak isto ale nesirilo sa mi to inde u mna bol problem travenie + helicobakter mala som aj problem so znizenou imunitou, tak naozaj treba ist na odbery a podla toho uvidis. drzim palce
@0310slavka Ahoj, mne to preslo viacmenej same od seba, resp. otehotnela som a odvtedy to nemam. Skutocne neviem z coho to bolo, ale mala som to hrozne. Ja som prisla aj na to, ze nemozem pouzivat cisto prirodnu kozmetiku, napr. nejake cistiace oleje cisto prirodne na tvar.
Následne po tom, ako som písala príspevok, som hľadala informácie po internete čo a ako. Už ani neviem, kto to spomenul, že krém s ovseným mliekom. Tak som si ho kúpila. A odvtedy mám pokoj, nikde na tele ani stopa po ekzéme. Je to až také dobré, že sa nemusím vôbec natierať, len sem-tam ruky, keď ma trošku zasvrbia, a zas je pokoj. Neviem ani komu poďakovať. 🙂 A ešte sa mi zdá, že je to aj tým, že sme prestali používať na ruky lacné tekuté mydlá, a používam len Dettol. Keď sú čisté ruky, tak si nič neroznesiem po tele.
@kikusik88 ahoj obvodny mi spravil zakladne uplne a potom som bola na gastro tam mi robili hadicu do zaludku a odbery zo sliznice , a na imunologii tam urobia odbery z krvy tam mi zistili alergiu na mliecnu bielkovinu a na soju, takze kludne aj z toho to mohlo byt . ak by islo naprikla do helicobaktera test zo stolice si vies urobit aj sama doma ja robim pravidelne koli kontrole da sa kupit v lekarni ale pytaj si zo stolic ak to budes robit stoji okolo 5 eur skus drzim palce
okamžite smer dr. mohla si sa niečím infikovať tj.tvoja koža a roznáša sa ti to po tele ...alebo môže to byť prejav alergie alebo niečoho vnútorného ..smer dr. a budeš vedieť na čom si ...