Opakujúce sa zápaly močových ciest

dommie23
7. máj 2019

Ahojte, asi pol roka sa mi vracia stale zapal močových ciest..hned ako doberiem ATB, tak zacnem citit palenie v posve, neskor pálenie pri moceni a pride dalsi zapal.. uz som naozaj z roho zúfalá, obmedzuje ma to nielen pri každodenných cinnostiach, ale aj v intimnom živote. Bolí ma kostrc, ako keby zadok a ta bolest sa rozlieva na krize.. z gyn.aj urologickej stranky som vraj uplne v poriadku..nedavno mi diagnostikovali HIT, moze to s tym súvisieť?

sellycka13
8. máj 2019

@dommie23 neviem co to môžete presne mat po dobrati antb... Ja mam chronicke zápaly moc ciest už 10 rokov a beriem manosa propolis kupujem to v bio obchode propolisove tabletky 8eur 30ks a aj brusnicovy sirup ideline a stále som tiež striedavo u gynekológa a urologa

sonnnka
8. máj 2019

@dommie23 Dobry den, skuste kapucinkovu tinkturu.dlhodobo. kupite v lekarni, alebo v obchode bio dia celia. Vela ludom pomohla. Brat opakovane atb nie je dobre, nicite si imunitu. (Osobna skusenost)

guava1989
8. máj 2019

ahoj, skusim poradit z toho, co pomohlo mne, bude to trocha dlhsie:

1, kapucinka dlhodobo (par kvapiek do kazdeho pitia)
2. otuzovanie (postupne zacinat vlaznou vodu, dnes sa v pohode kupem v studenej, ale dbat na to, aby boli nohy v teple)
3. opatrenia pri sexe - kondom a lubrikant (aj ked sa ti zda, ze si vlhka), alebo ak bez, tak kokosovy olej a potom gel s teatree olejom /- natriet. V oboch pripadoch ist po sexe cikat.

musim povedat, ze tieto veci mi dost pomohli a zastavili to na nejaku dobu, ale potom sa to vratilo jednym velmi neprijemnym zapalom, a zas sa to zacalo opakovat. Momentalne mam zase klud, ale musela som zmenit taktiku:

1. Otuzujem sa nadalej, ale davam velky pozor na nohy, bezne nosim fakt teple boty a ponozky.
2. beriem d-manosu preventivne, ked je problem, tak aj viac
3. sex s kokosovym olejom (dezinfekcke a antimykoticke ucinky, lepsie to smyka a nedrazdi sa koniec mocovodu) a potom zavediem boritanovy cipok na dezinfekciu (ja mam tie zapaly hodne prepojene s blbou imunitou v posve)

klop klop, toto mi zatial zabera

K tej d-manoze:
Existuje cista d-manoza v baleni 150 gramov - ked to budes brat preventivne, mas to na 2.5 mesiaca, stoji 19 eur, ale da sa objednat len na amazone, pokial viem. D-manozove pripravky u nas v lekarni maju vacsinou menej gramov za viac penazi, plus prichute a sracky v tom.... takze odporucam jednoznacne kupit balicek prasku z netu. Ja kupujem vzdy aspon 2, lebo je to overena vec a aspon usetrim na postovnom.
A k ucinnosti d-manozy: naposledy som konecne dostala termin u urologicky, ale samozrejme, vtedy mi nic nebolo, tak povedala, aby som hned prisla, ked budem mat akutne problemy. Opytala som sa, co mam robit, pokial by som dostala zapal pocas vikendu - poradila d-manozu a ibuprofen, vela pit a vydrzat do pondelka, aby mi urobili poriadnu kultivaciu (na pohotovosti ti daju hned sirokospektralne atb).
Ako inak, akutne problemy sa dostavili cez vikend :D klasicke priznaky, hroza. Ja som to vyriesila teda tak, ze som si sadla do horucej vane, tam som aj cikala (sorry, ak to niekoho poburi, ale fakt to bol jediny sposob), dala som si poldeci domacej :D a vypila som asi 4 litre vody s d-manosou pocas dna, vecer ibuprofen. A druhy den som sla k tej urologicke a si predstav, ze moc bol cisty - nemusela som brat atb, nic. Len dalej este asi tyzden 5x denne d-manozu. Zobrali mi aj krv, ci nemam zapal, urobili ultrazvuk a fakt bolo vsetko okej. Takze d-manoza fakt funguje (lepsie, nez cokolvek ine prirodne). Len to musi byt zapal sposobeny e-coli (co je vacsina pripadov), lebo na ine bacile ta manoza nezabera.

btw tiez mam HIT a neviem, ci to suvisi.... ale je to kazdopadne zaujimava suvislost....

ak po zapale pocitujes pichanie v mocovode, kup si caj z bedrovnika - mozu to byt krystaliky mocoviny, bedrovnik to vyplachne. Casto vsak pomoze proste pockat a brat manozu preventivne.

Ked ta bolia bedra a kostrc, moze byt, ze to tam mas nejak blokovane a drazdi ta to - jednoznacne odporucam take cvicenie (pre seniorov :D) ze "cvicenim proti bolesti, bederni pater" na youtube, hodne to pomaha. Cvicit niekolkokrat tyzdenne.

Dufam, ze som ti pomohla, drzim palce!

minnie2013
8. máj 2019

@dommie23 suhlasim s guava ze D-manosa je top. Jedina vec co ma dostala zo zacarovaneho kruhu. Netvrdim ze na dozivotie ale momentalne 6 rokov. A to som mala tiez v kuse atb. v moci krv a pod. Ja objednavam prasok z iherb.com 170 mg tusim. Ale je to teda na tu e-coli. Musi sa to brat vo vyssich davkach aby to telo zaregistrovalo. Take brusnice od wallmark a pod. su onicom. Pred sexom vypit pol litra vody s lyzickou d manosy a potom ist na wc. Al mas nejae otazku kludne mi napis spravu. Papaaaa

guava1989
9. máj 2019

@minnie2013 ak ti d manoza pomaha, skus tuto - https://www.amazon.de/D-Mannose-Pulver-natürlic...

vychadza to ovela lacnejsie, je tam davkovac k tomu. 🙂

minnie2013
9. máj 2019

@guava1989 dakujeeem si zlata 😘😘😘

dommie23
autor
10. máj 2019

Dakujem vam všetkým za vase odporucania.. 🤗snazim sa denne vypit vela cistej vody, kúpila som si take vitamíny na imunitu - brusinky + vitamín C a uvidim..lebo ja naozaj neviem co ďalej, este som rozmyslala aj nad wobenzymom ale je to dosť drahe a neviem ci by to malo aj nejaky ucinok

guava1989
11. máj 2019

@dommie23 necitala som o wobenzyme nikde, ze by nejak extra pomahal na toto (skor kvasinky). ale este existuje peroralna vakcina, vola sa uro-vaxom. Su v tom oslabene bakterie e-coli, berie sa to 3 mesiace az pol rok a malo by to vybudovat imunitu (ak tie zapaly sposobuje e-coli) Opytaj sa svojej lekarky (kludne obvodnej), ona ti to moze predpisat.

pralinka86
11. máj 2019

A lekár to ako rieši? Toto by uz mal.. možno spolu so ženským a urológ.

minnie2013
11. máj 2019

@guava1989 mne urowaxom nepomohol

guava1989
13. máj 2019

@minnie2013 ani mne :D ale zas jednej kamoške hej, tak neviem, ja by som sa lekára opýtala

dommie23
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dommie23
autor
13. máj 2019

Ja som behala od urologa ku gyn.a vzdy bolo vsetko OK..odporucili mi zamerať sa na creva..no kedze mi nedavno diagnostikovali HIT..tak som si myslela ze to je vsetko kvoli tomu,ale som sa dopočula ze aj HIT je len príznakom nejakej choroby, takze pekne budem musieť ist este aj na gastro..lebo to moze byť spôsobene tym ze sa mi bakterie alebo nejaké kvasinky dostavaju cez steny criev do mocoveho mechúra ..neviem, to je len taka moja teoria ale celkom by to davalo zmysel...znížená imunita mi zistena nebola, cize mi Uro-vaxom nechcu predpisat...

stanulka27
13. máj 2019

Ja mam 5 rocneho syna s opakujucimi zapalmy semenika ,od januara ideme na atb,urovaxom ,brusnice a teraz sme nasadili kapucinku v kvapkach.tiez ideme na gastro lebo tiez mam pocit ze ma inu disgnozu akurat sa mu to vsetko objavuje mocovych cestach.on je od malicka na uro,ale iz mame toho dost donekonecka atb ,a bez vysledku.imunitu tiez ma ok.

dommie23
autor
17. máj 2019

@stanulka27 och 😕, ja to nepochopim..este aby sa aj dieta muselo odmala trápiť.. ja som sa uz na gastro objednala aj ked mi povedali ze najprv ma objednaju len na vysetrenie zaludka, cize neviem či tam niečo zistia, kedze ja mam pocit ze ten problém ide z criev, ,mam nonstop vydute podbrusko a ked si hi stlačim tak boli

misik14
17. sep 2019

@guava1989 objednávas z amazonu tu manozu ešte? Píše mi že nie je možné dodať na sr

guava1989
17. sep 2019

@misik14 Fuha, no ja som objednavala do Nemecka, lebo tu zijem, ale este nez som tu zila, objedavala som nejake veci aj mimo Nemecka a dalo sa to... i ked pri kazdom produkte to asi bude inak. Hm, sorry za blby tip teda, nevedela som, ze sa to neda na SK objednat.

fiffinkaa
17. sep 2019

Pomohli mi jedine antibiotika zinat 250..roky prelievania brusinkami manosou urologickym cajom vresom kapucinkou zlatobylou medvedicou a dalsimi 150timi preparatmi..odvtedy mam pokoj 7 mesiacov, dovtedy zapal 2 krat do mesiaca. Pride mi to ako dobry biznis, tieto zazracne vyzivove doplnky co zaplavili celu europu..mne naozaj nic nefungovalo, mozno na par dni ale dlhodobo nic..

kofola45
7. máj 2020

Este jedna poznamka ako si utierate zadok po stolici?
Jedna z castych pricin opakovanych zapalov mocovych ciest a posvy u zeny je to, ze si tam sama zanasa baktérie zo stolice tym ze sa utiera od zadu do predu (od konecnika smerom k posve a mocovej rure). Treba zvlast papier na konecnik a ten utierat zpredu dozadu.
Nechcem nikoho urazit ani nic, ale je to v ramci prevencie infekcie dolezite.

hildajana
6. feb 2022

@minnie2013 ahoj, prosím, ako je to teraz s objednávaním z iherb.com? Do 22 eur bez cla? Alebo všetko sa automaticky precli? Googlila som, ale neúspešne 🙂 ďakujem pekne 🙂