Opakujúce sa pocity slabosti, paniky a strachu

2016jk
20. júl 2021

Dobrý deň.
Asi pred 2 rokmi som začal v práci pociťovať nával neopodstatnenej nervozity s prevádzanej nemožnosťou sa zhlboka nadýchnuť. Pracujem ako vodič po Európe, pred 7 rokmi som sa liečil zo závislosti na tipovaní čím som si urobil nemalé dlhy ktoré doteraz splácam.Postupne na mňa prichádzala sekundová možno 2s slabosť ako keby som odpadával, ako to prišlo hneĎ sa to stratilo. Opakujúc sa možno raz/dva krát do mesiaca. Začiatkom tochto roka ma zastihol pocit kedy mi začali tŕpnuť ruky, dostal som nával paniky, zadýchval som sa a myslel som, že odpadnem. Pocit pominula čas išiel. V apríli som prekonal COVID-19 s ľahším priebehom, počas karantény sa mi v jeden deň pocit zopakoval, pridala sa slabosť a pocit na odpadnutie, nie však závrate a zahmlievanie pred očami. V máji som skončil na pohotovosti keď sa ma zmocnil opať pocit že odpadnem, nervozita, strach, mierna panika, zvýšený tep, brnenie v rukách a v nohách...krvné testy boli OK, EKG OK...doteraz mi nevie vš.lekár stanoviť diagnózu pričom čakám na neurologické vyšetrenie kde ma vezmú až v októbri. Beriem vitamíny ako selén, zinok, magnézium, vitamín D. Problém je, že od toho mája mám doteraz zvláštne pocity. Od rána do večera sa cítim akoby za sklom, po dlhej ceste autom, odosobnene od vŠetkého, nevnímam okolitý svet ako predtým. Do toho hlavne keď som v spoločnosti sa pridá pocit akejsi paniky, že mi príde úplne zle, zvýši sa mi tep začnem byť malátny. V práci pri riadení auta plne reagujem na podnety, nemám problém komunikovať v cudzom jazyku kde sa očakáva vačsia dávka pozornosti a chápania. Hrávam ľadový hokej a nemám problém vydržať hrať menej ako predtým, posilujem a tiež nebádam rozdiel napriek tomu v kľude pocitujem slabosť v ruke, v nohách, mávam svalové zášklby v stehne, v chodidle a v palci, cítim aj odkiaľ to ide, v prípade nohy od bedrovej časti a v prípade palca od vrchnej časti predlaktia. keď vykonávam nejakú činnosť som pohode len pocit za sklom pretrváva. Viete mi prosím vás poradiť? Som už zúfalý, v hlave mám neustále či to nieje čosi vážne ako skleróza, chabnutie svalov a podobne.
Ďakujem

kisskiss
20. júl 2021

Tetánia..?

lyci
20. júl 2021

@2016jk tiez by som skusila vacsie davky horcika s dobrou vstrebatelnostou (nie hocaky horcik) a k tomu B12. popripade skusit aj vapnik. pozrite priznaky tetanie a nedostatku B12

al4858
20. júl 2021

@2016jk mala som to na jar aj ja, presne to co popisujete, tiez po prekonani lahsieho covidu. Diagnostikovali mi Tetaniu. 3 tyzdne som sa nevedela postarat o rodinu, isla som na vsetky vysetrenia, aj ku kardiologovi. Pozrite si priznaky Tetanie, pravdepodobne sa v tom najdete aj vy. Neurolog vas moze poslat na vysetrenie EMG, ktore Tetaniu potvrdi/vyvrati. Pomaha mi denne brat magnezium. Drzim palce.

irusa
20. júl 2021

Tetania,panicka porucha....

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
2016jk
autor
20. júl 2021

@zara1357 dakujem za radu, skusim...este pripomeniem co som nespomenul, ze napr. Jest mi chuti nemam nechutenstvo a pod. pitny rezim sa snazim dodrziavat 2l+ denne cistej vody, stolica pravidelna v normale...trochu som zistil ze ked mi je uz naozaj zle ze musim lezat mam castejsie nutkanie na mocenie (to je bez problemov, bez palenia a pod.).
Magnesium uzivam magnosolv v prasku ale iba ked mi je uz zle (mal by som aj preventivne?). O tetanii som cital, koncom maja som mal aj tie priznaky trpnutie v ustach napr. ale to pominulo...hlava ma nebolieva pravidelne ale napr. teraz ma boli temeno hlavy, tupa znesitelna bolest ktora ma neobmedzuje v sustredeni...ked mi pride viac zle lahnem si a dostavi sa unava vacsinou si podriemem a citim sa o poznanie lepsie.

2016jk
autor
20. júl 2021

@al4858 to EMG vysetrenie ste absolvovali aj vy? Ako prebieha? Je nejaka zvlastna priprava? Dakujem za dotaz

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slovakboy
20. júl 2021

@2016jk určite treba ostať doma a relaxovať aspoň tri až päť mesiacov. Oddychovať a nie šoférovať. Treba sa vypísať lekárom alebo psychiatrom.