od zimy mam neustale zapalene, roztrhnute kutiky. Do vtedy som nemala snad ani raz v zivote. Uz som z toho dost na nervy, vyhodila som vsetky balzamy, lesky a pod., vymenila zubnu kefku, navstivila zubarku... na kutiky som skusala canesten aj antibioticku mast, krem z lekarne na kutiky, kokosovy olej, med, hojivy zazrak, aloe vera, vitamin B ... pocit ulavy mam jedine po kokosovom oleji, ale ak ich aj vyliecim, za den-dva, niekedy tyzden, su spat ... ku koznej som objednana, poradte co dovtedy skusit ... dakujem
100% ný čajovníkový olej niekolkokrát denne a antimykoticku mastičku,ale inú ako Canesten,ja som otcovi vyliečila tým olejom a Fungicidinom
@moonglow ja som to mala ako dlhodobý problém a bolo to z nedostatku železa...
aloe vera ste skúšali rastlinku alebo kúpny gel? keď gel tak aký?
Mat vlastny pribor nejest sladke a vzdy po jedle si ich umyt a imazol krem pasta prejde to drzim palce
@tatiana1980 no jo, to sladkeeee ☹
Potieraj si ich antibakteriálnym gélom (nie mydlom). Mne sa takto roky robili a po niekoľkých opakovaniach nanesenia gélu sa prestali znovu objavovať. Štípe to, ale vydržať. Ničím iným ale nepotieraj, kým nezistíš, či zaberá, alebo nie (cca mesiac). Držím palce, je to oštara...
Mne pomohol az imacort, ale myslim, ze je na predpis.
@moonglow tak s týmto som mala kedysi dlhodoby problem.....popraskane až krvacajuce a moc bolave kým sa mi na jednej strane ako tak zahojil urobil sa na druhej a ostavali mi chrasty....Dopln si vitamin B, C a Zinok s tám opatrne...a mne na kutiky najlepsie zaberala zinkova mast krasne to vysusilo a rýchlo zahojilo....zbavila som sa ich a už dobrých 12 rokov som nemala sem tam preventivne sa natriem tou zinkovou masticku...držim palce nech sa toho rýchlo zbaviš,,viem ake jto neprijemne
Ja som mala kutik cca 2 mesiace a skusala som tiez vsetko a mne nakoniec pomohol corsodyl taka fialova ustna voda. Som ju pouzivala aj na vyplach ust a vzdy ked to slo som si dala aj na kutik vela krat za den a za cca 3 dni mi zmyzli a odvtedy nemam. A tu vodu pouzivam stale. Tiez som to nasla kdesi na nete tak som skusila
mala som uplne rovnaky problem, nepomahalo nic.... nakoniec to bolo z anemie... zelezo mas v poriadku? ak ano, potom zbehni na kozne, podla vyteru ti nasadi nejaku liecbu. zbytocne vsetko mozne skusas.
Kup si riboflavit...od kedy som to uzivala klop klop su prec chyba Ti vitamin
ešte pozri protikvasinkovu dietu
@moonglow problém je vnútri v tele, ale prejavuje sa to navonok zapalenymi kútikmi, potieranie zvonka síce pomáha zmierniť príznaky ale ak to nie je plesňoveho charakteru tak len natieranie tvoj problém nevylieči, maximalne ho zatlači späť hlboko do tlanív
Okrem tých kútikov nemáš iné ťažkosti?
@moonglow ja som sa s nimi trapila po porode asi 3 mesiace a tiez nic nezaberalo, hlavne uzivaj B komplex forte z lekarne, skusila som tiez kadeco az nakoniec mi zabrala masticka Lips z lekarne a vzdy ked citim ze sa znova objavuju len si ich natriem na hrubo a pekne sa stiahnu.
@zemislava no, toho sa prave obavam, ze problem bude inde... som dlhodobo v strese, snazim sa ho vyvažovať pokojnejsimi chvilami/ dnami... nepocitujem ziadne problemy
na noc som si natrela bambucke maslo, rano tea tree oil, vyzera to celkom obstojne .... len si cez den nezivnut 😀
dakujem za vsetky rady
fungicidin...toto jedine zabralo mne.
Ja som mala kutiky 6mes.vkuse,pocas tehu.odporucam urcite patrat po pricine,treba ist na vyter ku koznej. Mozes mat kvasink.infekciu-pomoze napr. Funfgicidin,alebo bakterialnu-tam pomozu skor atb. Mne velmi pomaha krem od Avene- Cicalfate, pomaha regenerovat kozu.
@moonglow ja som mávala jednu dobu stale sa opakujúce kútiky a bolo to stresom a zlou životospravou a tym padom oslabenou imunitou, zmenila som stravu a odvtedy sa mi našťastie už nevracajú tieto problémy
Teraz ma zas trápia iné veci... ale to je furt niečo
Dúfam, že sa ti čoskoro podarí zistiť a odstrániť príčinu tvojich problémov, držím palce 😊
@moonglow no ano tej je super, ale lepší je ten gel - concentrate aplikovať. To vieš v hrubej vrstve. Na kútiky a na herpesy používam toto. Sprej rýchle vyschne mi príde a nedáš ho v hrubej vrstve lebo je to riedke. Alebo potom keby si mala rastlinku. Dobré je tiež piť aloe vnútorne na prečistenie, super aj žihľava alebo kombinácia 🙂 Teraz je ten koncntrát aj v akcii, som objednávala ho začiatkom mesiaca hneď, lebo mi dochádzal, no asi objednám ešte jeden, lebo syn akurát dostal kiahne a keďže mám ešte mladšieho syna a ani ja som nemala kiahne, tak pôjde teraz vo veľkom :-/
vnutorne doplnit Bcko napriklad Narosonom tropic, budes mat aj krajsie vlasy a zvonku potierat kvalitnym nechtikovym krem
Na kutiky super zabera hojovy zazrak z oriflame.