Opakujúce sa herpesy

zuzanak147
28. okt 2015

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu. Posledné 2 roky mám stále sa opakujúce herpesy na ústach. Tak približne každé 2 mesiace. Je to viacej maličkých herpesov pokope. Samozrejme, bola som u lekárky obvodnej, infekčnej, aj na imunológii. Na infekčnom žiadne zistenie, na imuno-alergológii mi zistili alergiu na roztoče, obilniny a ešte nejakú letnú burinu. Povedali mi, že mám oslabenú imunitu, dali mi liek (ktorých účinok nie je ani dokázaný). Momentálne beriem lieky na alergiu (Rupafin), no herpesy sa robia stále. Viete mi poradiť ako sa toho zbaviť? V čom to ešte môže byť?
Ďakujem vopred.

katarinamarkova
28. okt 2015

@zuzanak147 herpesu sa nezbavis nikdy 🙂 on totiz bude u teba stale.....ak ma clovek beznu imunitu tak virus sa neprejavi x mesiacov, rokov nijako.....pri oslabenej imunite, strese atd sa ,,zobudi,,
neostava ti skutocne nic ine, len prist na to, preco tvoja imunita nefunguje tak ako ma, posilnit ju, zacat zdravo zit, vyhybat sa stresu atd atd.

maca283
28. okt 2015

@zuzanak147 Ahoj Ja som bola na jednej prednaske ohladom herpesu A bolo tam povedane neviliečiš ale možes potlačiť aj niekolko rokov nemusiš mat Hlavne treba posilnit imunitu a doplnat becka niekedy treba az B12 vlastna skusenost Teraz si davam preventívne sirup kt.obsahuje B čka a plus C vitamin a možem povedať že ked sa aj objavi tak raz za rok Ale netreba sa vzdavat a treba naštartovat poriadne organizmus

adeli79
29. okt 2015

určite doporučujem vysokodavkovu liečbu infuznym vitaminom C.

damadama
30. okt 2015

@zuzanak147 vitamín C denne aspoň 500mg, aj viac a Milgamma N 1x/deň (béčka na nervové zakončenia, ktoré prenášajú vzruchy=herpes)
VYHÝBAŤ SA STRESU!! , podporovať imunitu (Imunoglukán) a veľa spánku a kľudu.

pblajla
30. okt 2015

Ja som mala podobný problém, tiež som pochodila všetkých možných lekárov, na nič neprišli , doporučovali mi kadejaké výživové doplnky, nič absolútne nič nezabralo. Zabralo jediné : odchod jednej učiteľky na materskú, tým pádom skončili stresy, a skončili aj herpesy. Takže u mňa to bol prejav stresu. Nebude to aj u Vás tak? Nech je to akokoľvek držím palce, aby ste sa z toho dostali, viem aké to je nepríjemné, že sa vylieči herpes a ďalší naskočí .. 🙂

pedroma
31. okt 2015

@zuzanak147 mne výrazne pomohla úprava stravy...keď si spomeniem,koľko rokov som strávila behanim na imunologiu, či kožné :( ale páni v bielom nepotrebujú nájsť príčinu...a tak som sa celé roky veselo dopovala imunor-, isoprinosine-, atď kúrami a popritom samozr. verila, že za všetko môže vsemohuci stres. A herpesovala naďalej.

Mne tá úprava stravy pomohla aj s migrenami, vylúčila som kravs.mlieko, citrusove ovocie, kvasene potraviny, vlastne obmedzujem potraviny, kt.prešli fermentaciou, nejedavam parky,salámy a pod. ... a výsledky prišli, namiesto kazdomesacnej vysypanej pusy mám herpes 2x do roka, aj tie bolesti hlavy sú menej časté...pre mňa úspech, a bez drahých liekov.