Mam po 30tke a po 2. Porode. Odvtedy to ide so mnou dole vodou. Za pol roka som mal 5 atb, kvoli cisarskemu, a zvysok co som bola chora. Za poslednych 15 rokov som bola chora minimalne, mozno nejaka chripka a uz vobec nie atb. Ale po porode mam imunitu na O.
Bola som zakazdym u dr- v hrdle som mala streptokoka a brala som atb. Dobrala som lieky vcera- dnes ma zas boli hrdlo. Moje dve deti su tiez pod chvilou chore. Oni vo vyteroch nemaju nic pozitivne. Chodime vonku, jeme ovocie a zeleninu, rakytnik, inhalujeme vincentku.
Tak kde je problem? Zeby sa nas tie virusy tak drzali? Alebo co zacat uzivat naozaj na silnejsiu imunitu? Mam v najblizsich tyzdnoch cestovat, ale s mojou imunitou som asi aj lahka obet..
@tehulka2016 mavala som nieco podobne. Vzdy 3 dni pred menzesom. Hovorila som to aj Dr ale nevedel mi poradit. Nasadila som si vitamin C 1000mg a poctivo som to brala. Beries 3 tyzdne potom prestavka tyzden, potom zase a tak dookola. Po 3 mesiacoch bolo po bolesti. Inak som pri bolesti cuckala haslerky alebo tantum verde, to mi pomahalo. C beriem ale stale, striedam to a musim povedat, ze som nebola niekolko rokov na antibiotikach od kedy to tak robim.
@tehulka2016 a nemas dieta od septembra nahodou v skolke?
@betulinka1 menzes este nemam- 6m po porode,
@kittykat22 starsia 3 rocna chodi uz rok do skolky, ale aj ina zacala byt castejsie chora
@tehulka2016 možno treba vyšetriť krčné mandle, môžu tam byt ložiská bacilov...
Ved ale pol roka. Zase nie je tak dlho, plus teraz sú všade chori ľudia, zima na figu, teraz chrípkové... Inak prešli ma tieto choroby ked išla dcéra so školy 😇 jeden rok 12 ATB je môj rekord, od cca 18.mesiaca mojej krpane, keď sme. Prvýkrát niečo domov priniesli a takto to šlo celú vacsnost do jej 6 rokov.. postupne som na to začala kašľať lebo fakt len po lekároch som behala. Z TYch ATB máš oslabenú imunitu, tak bude trvať chvíľu kým sa to napraví... skus hrdlo riesit inou cestou ako ATB (keď to inak nepôjde nevyhnes sa im). Propolis, cmulacky, vitamín C,/d.. Ale.kym sú deti choré a ty si na to citlivá, tak.neviem.. Mne ani lieky od imunológia nepomohli.
@tehulka2016 Aj ja som to mala po porode, stale hnisave mandle, antibiotika nezaberali, vytery boli ok, ziadny bacil. Doktorka povedala, ze to asi imunita prehnane reaguje a kazala mi striekat do hrdla Stopangin. Zabralo.
Mna hrdlo bolelo cely november a cely januar. Myslela som, ze uz je so mnou koniec. Raz som mala zlateho stafylokoka pozitivneho v nose. Potom vsetky odbery boli Ok, ale v hrdle ma sustavne a usilovne rezalo tak 100 ziletiek. Psychika z toho v hajzli. Kupila som si zvlhcovac. Vysledok? Vlhkost v byte 28%. Odvtedy mam klud. Skus si precitat clanky, ako suchy vzduch posobi na nosohltan a riasinkovy epitel. Pozicaj si vlhkomer a ked bude nizka vlhkost, kludne toto moze byt jedina pricina.
@tehulka2016 tie choroby nosi mala zo skolky. Rodicia nemaju imunitu proti detskym bakteriam a virusom. Ja som bola super zdrava a dieta mi zacalo chodit do skolky a uz to islo. Teraz to uz nema cenu lebo ide teplo, ale ak tento cirkus zacne v na jesen kup sebe tablety a malej sirup imunoglukan. Ja som bola 3.5 roka chora, imuno testy nic neukazali a od januara som zacala s dietatom brat imunoglukan a som prvy krat po x rokoch 7 tyzdnov zdrava!
@tehulka2016 von? Kam?
Ovocie zelenina? Okrem toho čo?