Opakované testy na Covid-19

sonca1511
28. okt 2020

Čaute ja už neviem ako reagovať vôbec vysvetlím :
16.10.2020 som bola na pcr test za dva dni prišiel výsledok negativny potom idem 26.10.2020 do roboty robia nám antigenovy test ja pozitívna ja že čo kurňa vedúca samozrejme choďte domov a musíte ísť na pcr test . Tak sa prihlásim na pcr test ešte v ten istý deň , termín mi dajú na ďalší deň 27.10.2020. Ok čakám . Pred chvylkou mi prišla sms test negatívny samozrejme sa ho zúčastnili všetci členovia rodiny (manžel a dcéra 9 ) výsledok tak tiež negatívny .V poriadku. Keď že robím pod miestny úrad mala by som ísť pracovať v sobotu , nedeľu na celoplošné testovanie ako zapisovateľka . Samozrejme mi majú robiť zase antigenovy test . No a ak budem pozitivna tak ma pošlú domov s kartickou že som pozitívna a ďalších 10dni v karantene je to podľa niekoho normálne ja už akože som v koncoch z tohto . Prepáčte ale musela som to zo seba dostať lebo nieje to nič príjemné ten test a 4 krát ho absolvovať akože nemienim . Celý nos mám podráždený veď to už není normálne 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️😢😢😢😢

sylvia_123
29. okt 2020

@sonca1511 Poradit ti neviem, uz v tych opatreniach ma zmatok aj Zmatkovic aj hygienici aj ministerstva. Ale na tvojom mieste idem do prace, brala by som do uvahy posledny test. To bude zabava v tych nezrovnalostiach vo vysledkoch, kedze predpokladam ze min 10% ludi ide aj na plosne testovanie; aj na PCR testy v priblizne v rovnakom case (napr. zdravotnici a zamestnanci kt. to nariadili zamestnavatelia) - Nebudu brat do uvahy vysledky plosneho testovania, ale PCR 😉

kristiii
29. okt 2020

@sonca1511 pošli to Matelkovi, ktorý sa včera dušoval, že antigenove testy majú 100% úspešnosť v tom, že nehrozí falošná pozitivita.

viera
29. okt 2020

S antigenovym testom si kazdi moze vytriet sprepacenim rit, pretoze nie je spolahlivy....Je pod hranicou 70%...Cize sazka sportka.A PCR testy su jedine najspolahlivejsie testy, ktore ked ti ukazu, ze si negativny tak si...Ked si pozitivny tak si....Toto co sa deje je neskutocne a neuveritelne a je to vysmech ludom do ksichtu, ktori si to pravdaze nechaju.......No ja neviem na tvojom mieste by som odmietla ist pracovat v sobotu a nedelu ako zapisovatelka a hodila by som to pravnikovi...Pretoze tam mas pekne ukazane ako su ANTIGENOVE TESTY SPOLAHLIVE ...Mas proste DOKAZ, tak s tym dokazom nieco rob....

sylvia_123
29. okt 2020

@viera Suhlasim 🙂

sonca1511
autor
29. okt 2020

@viera no a čo mám podľa teba robiť keď podľa našej vlády je antigenovy test najspolahlivejsi tak ja už neviem mám sa potahovat na súdoch proti vláde a akú mám podľa teba šancu na výhru 😂😂🤷raz sa to skončiť musí ale asi víkend robiť nejdem lebo úrad nariadil 10dnovu karanténu všetkým 🤷🤷

viera
29. okt 2020

@sonca1511 Nie si sama ktora ma takuto situaciu, je kopec ludi ktori riesia obdobne az horsie veci v momentalnej situacii(napr.prezitie, uvery, hypoteky atd..)........Vyjadrila som svoj nazor, ze mas DOKAZ.....A uz je len na tebe co urobis....ZIAL

unicornlady
29. okt 2020

Čiže ak človeku vyjde test,že je pozitívny, to aby najprv overil zdravotníka či neklame a nejde mu o tých 30€. Potom aby si zaplatil PVR test lebo antigenovy sa mýli. Tam bude po víkende asi nápor takže by dlho čakal. Potom človek nestíha 2.testovanie, takže ďalší zákaz vychádzania?
Čítala som že ak by bol človek teraz v karanténe po prvom kole,tak zákaz by sa mu mal skončiť asi toho 15.,teho, dotial sa zatiaľ spomína zákaz vychádzania.

dajana555
29. okt 2020

@kristiii ten by jej hneď povedal,že sa mohla nakaziť po ceste ako odišla z testov.😅

claudia001
29. okt 2020

@sonca1511 Tiež by som doverovala PRC testom,pretože tie Antigénové su podla mna uplne zbytočné robiť, ked chceli robit celoplošné testovanie mali ich robit s poriadnimi testami a nie takýmito..

dajana555
29. okt 2020

@claudia001 aj ja si myslím,ale by to stálo oveľa viac peňazí.

kristiii
29. okt 2020

@dajana555 a cestou na ďalší PCR zázračne vyzdravela 😁

dajana555
29. okt 2020

@kristiii minule v telke hovorila niejaká profesorka čo je v krízovom štábe,že áno,môže sa stať,že negatívneho označí pozitívneho ,ale tých prípadov bude málo.Bol tam mladý Erik Kaľinák ,ktorý to kritizoval a ona povedala,no tak bude doma 10dní,však sa mu nič nestane. a PN mu pôjde.V takom slova zmysle.Chalan mal dobré otázky aj argumenty až potom som si všimla za akú stranu tam je.Ale mal pravdu,že ja som negatív,označí ma pozitív idem na PN.Ale rozdiel dostať PN a mať normálnu výplatu..

unicornlady
29. okt 2020

Teraz je Nad na TA3, neviem,či som to pochopila. Že ak je jeden pozitívny a ostatní negatívny, tak ti ostatní nemusia byť v karanténe, len ten dotyčný nech sa v dome izoluje

dajana555
29. okt 2020

@unicornlady počkajme do zajtra,zase bude všetko inak😅

kubkovamama
29. okt 2020

@sonca1511 ja by som to hodila na FB,do médií ak teda ti to nie je jedno,lebo tu sa ukazuje konečne aj v praxi aká je spoľahlivosť antigen.testov na čo už epidemiológovia,lekári a spol.veľakrát upozorňovali.. ibaže sú to iba malé zmienky v médiách a presvedčenie našich papalášov, ktorí sa nevedia poriadne ani vyjadrovať je tuším nadradené nad názormi ľudí s 3mi vysokými školami a x ročnými skúsenosťami v zdravotníctve.

claudia001
29. okt 2020

no neviem teda ale mne by jedno nebolo keby ma označí za pozitivnu tento test, a pritom som negatívna pretoze sa staram o maminu, podnikam takže moju pracu zamna vo firme neurobí nikto,takže urciťe že by mi nebolo jedno či som 10 dni doma alebo nie.. ak by mi vyšiel pozitivny test hned ako by mali volnz termin hned by som sla na sukromne..

kristiii
29. okt 2020

@dajana555 presne tento kúsok tejto diskusie som zachytila v telke a keď povedala to, že no tak bude sedieť 10 dní doma, noačo a ešte tým tónom, tak som to musela prepnúť, čo ma tak vytočila. Lebo veď všetci zarábame v tomto skvelom štáte toľko, že nám môže byť jedno, či posedime 10 dní na PN a dodrbkame si výplaty. Strašná fuchtla to bola

dajana555
29. okt 2020

@kristiii a presne toto vytočilo mňa,že niejaký test Ťa zle označí a prídeš napr.na výplate o 200eur,no tak čo,to je nič pre ľudí,ktorí zarábajúv čistom 500-700eur a niektorí ani toľko

sonca1511
autor
29. okt 2020

@kristiii veď to

sonca1511
autor
29. okt 2020

@kubkovamama ja by som to aj dala ale nechodím na FB tak že nič veď kľudne to tam pridajte ak niekto chce nemám stým problém

sonca1511
autor
29. okt 2020

Uplne tento primitívny štat teda vláda má tak vytáča že najradšej by som sadla na lietadlo a išla čo najďalej lebo to už není možné a potom začnem rozmýšľať že kde na svete je dobre keď není pandémia sú vojny keď ne tak hladomor atď atď potopy ...... Tak najradšej na vesmír asi 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

sonca1511
autor
29. okt 2020

@sylvia_123 rada by som išla do práce ale miestny úrad nám zavreli lebo tam bolo niekoľko nakazených a máme byť všetci v karantene 🤷

claudia001
29. okt 2020

a akurát čítam dennik n , že košický primátor povedal že sa nestihne otestovať všetkých v tom okrese lebo nato nemajú kapacity... celé také nedomyslené toto testovanie..

lacibo
1. nov 2020

@unicornlady ak je jeden v spoločnej domácnosti pozitívny, tak platí pre všetkých karanténa... mýliš si to so zákazom vychádzania - s výnimkami - ak máš negatívny test a ostatní v domácnosti nemajú, tak máš výnimku napriek tomu..a môžeš ísť do prevádzok, budov, zamestnania a pod.