Opakované stavy stresu, tlaku na hrudi

fanusikrm
17. jún 2022

Dobrý večer, na konci mája som sa tu na vás obrátil s mojim problémom (tlak na hrudi, zrýchlený pulz, návaly tepla), myslel som si že to bude srdcom a že sa takéto problémy už nezopakujú, ale prišlo to znova a znova a dnes už začínam mať fakt pocit, že to bude panická porucha. Mám len 21 rokov a väčšinou na mňa tieto stavy prídu večer, z ničoho nič začnem cítiť jemný tlak na hrudi (alebo zvieranie, neviem to presne popísať), a začne sa mi ťažšie dýchať. Vždy si odmerám tlak a vždy je v norme, len občas zvýšený pulz a to asi kvôli tomu stresu, že sa tie stavy vrátili. Začnem nad tým všetkým premýšľať zakaždým keď sa mi to stane a začnem na internete hľadať kde je problém, čítam si diskusie ľudí ktorí to prežili len preto, aby som sa ukludnil 🤦🏻‍♂️ Ja si nejak neuvedomujem, že by som bol cez deň vystresovaný. Je pravda, že ja stresujem zakaždým, aj keď idem napríklad ku kaderníčke a po chvíli ma to prejde. Ale tieto stavy na mňa prichádzajú hlavne večer a najčastejšie doma. Tento týždeň som bol 3 dni pri vode s kamošmi a tam pri tom relaxe sa mi to neprejavilo ani raz, pritom som na to myslel lebo som sa bál že ma to chytí aj mimo domu a bude to tým pádom ešte horšie. Noc pred odchodom som dokonca spal len 3 hodiny, lebo pri zaspávaní som mal pocit že proste samovoľne prestávam dýchať a vždy som sa strhol zo spánku. Samozrejme som potom nad ránom dokázal zaspať a po prebudení bolo všetko v pohode, okrem toho že som bol unavený. Teraz píšem tento príspevok preto, lebo tie stavy prišli znova, tlak na hrudi a sťažené dýchanie a už teraz na konci som v pohode pretože to prešlo. Chcem sa vás spýtať, či mi to náhodou nemohla spôsobiť aj korona, keďže som ju prekonal koncom februára. Veľa ľudí písalo, že im to spôsobilo takéto stavy (očkovaný nie som). Ospravedlňujem sa za to že som sa viac rozpísal a že vás tu s tým znova otravujem, ale verím že nie som v tomto sám a vaše odpovede pomôžu aj ostatným, keď budú mať tieto stavy.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dajko175
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fanusikrm
autor
17. jún 2022

Ja sa bojím že to je niečo so srdcom, preto sa trošku bojím ísť k doktorke aby mi niečo nenašla, viem že to nedáva logiku ale proste som mladý a nechcem počuť žiadne zlé správy. Pritom som bol na preventívnej prehliadke minulé leto v júli kvôli vodičskému preukazu a bolo všetko v pohode.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fanusikrm
autor
17. jún 2022

@mb2021 No dobre, týmto ste ma asi presvedčili 🙈 Len som si myslel že ak chcem EKG vyšetrenie tak treba ísť na kardio niekam a nestačí obvodný. Ale tak pôjdem budúci týždeň, už nech to bude čokoľvek

tea_1234
17. jún 2022

@fanusikrm presne takto sa prejavuje tetania u mňa hlavne je to večer určite treba niečo na upokojenie kým si človek na to nezvykne

macka9
17. jún 2022

@fanusikrm podľa mňa to bude psychické zo stresu, manžel mal tiež podobne problémy ,dokonca aj horšie taktiež zvedsa na večer .Keď je telo v kľude práve vtedy sa to prejaví. Skús magnézium každý deň a ešte pomáha dýchanie do bránice

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
17. jún 2022

@fanusikrm to mas typicku uzkost, tetaniu, panicku poruchu....nieco z tohto.Daj si predpisat magnosolv od obvodnej to je silnejsie magnezium. Moze to byt koronou, zlymi spravami, stresom...najlepsie je negooglit, nemerat tlak.Ale casto to sposobuje nedostatok magnezia, uzkostna povaha...sportujes?
Tymto som si presla minule leto velmi neprijemne chapem Ta...este mozes ist k neyrologovi na EMG a, ak mas tetaniu vyjde Ti pozitivna a povie Ti, ze sa mas ventilovat, relax0vat msx Ti da tu magnosolv, ak by si mal krce, mtavcenie ja som mala, tak liek na ukludnenie.
Treba presmerovat mysel niekam inam zacat nieco robit, citat, dychat pravidelne...

hanka1000
17. jún 2022

@fanusikrm skus magnezko 500 mg vecer a napr Persen -to je volnopredajne, nenavykove...urcite je dobre vylucit telesne veci...ak to nebude somaticke, ale psychicke, neboj sa potom navstivit psychiatra...

luccija
17. jún 2022

@fanusikrm aj problemy so stitnou zlazou to vedia sposobit.Nesmies tomu podlahnut, sledovat sa, ak budes mysliet na to, ze to pride, tak zarucene tp pride🙂

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz