Opakované škvrny na jazyku

daniela89
22. dec 2024

Ahojte .dlhšie sa trápim z fľakom na jazyku . Bola som aj u doktora robili mi výter a to je všetko . Opakované chodím stým ku doktorovi a nič .všetko mám v poriadku . Jazyk ma páli . Má niekto podobný problém ?

taktotedanie
22. dec 2024

@daniela89 neskusala si probiotika na ustnu dutinu?
Zubx mas v poriadku? Alergie?

daniela89
autor
22. dec 2024

Všetko mám v poriadku ..skúšala som aj probiotiká .k zubarke chodím pravidelne

ina2405
22. dec 2024

@daniela89 ja mávam občas fľaky na jazyku a vždy je to reakcia na jedlo. Paradoxne mi na alergo nenašli nič, okrem alergie na roztoče.

calathea97
22. dec 2024

Ahoj, myslíš mapovitý jazyk? (kľudne si to hoď do googlu) Ja s tým mám problém už vyše roka a nie a nie sa toho zbaviť. Mne sa to spravilo minulý rok v apríli, keď som otehotnela a v podstate tie fľaky na jazyku sa mi urobili skôr, než som mala pozitívny tehotenský test. Myslela som si, že je to nejaká hormonálna zmena, ktorá pôrodom odznie, ale nie. Rodila som začiatkom tohto roka a jazyk mám rovnako fľakatý. Ak zjem niečo "agresívnejšie" ako orechy, ananás, paradajku, tak ma jazyk ešte aj páli. Trápim sa s tým už riadne dlho a vôbec netuším ako sa toho zbaviť. Alergie nemám, o ústnu hygienu sa starám, ku zubárke chodím, kazy nemám a áno beriem poctivo probiotiká každý jeden deň plus často jem kyslomliečne produkty, ale nepomáha absolútne nič 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

ina2405
22. dec 2024

@calathea97 a teraz keď hovoríš, tak som si spomenula, že ma na začiatku tehotenstva štípal jazyk, ale potom to odznelo.