Opakované infekty dýchacích ciest

misickaa4
5. feb 2023

Dobry den, vie mi niekto poradit nieco naozaj overene, co pomohlo na zaklade vlastnej skusenosti?
Od 10/22 sa mi opakuju infekcie dych.ciest. raz to bol zapal dutin, zapal hrtana, zapal priedusnice
Lekari mi davali atb od brucha, cize som ich vybrala asi stvoro. Po poslednych-suprax zatial ulava na najdlhsie obdobie a to 1 mesiac...inak sa mi to vzdy po 1-2 tyzdnoch vracalo. Niekedy bez teplot, inokedy s. Zelene hlieny, hrozne upchaty nos, vykasloavanie, zvacsene lymf.uzliny.
Infekto mi zo sterov zistila haemofil a moraxela(mame doma skolkara) nasadila injekcnu imuno liecbu, no od vcera zase ako keby zaciatok choroby, zalahnute v usiach, uzliny zvacsene.
Ct dutin nic neukazalo, jedine ze mam nieco nad zubom, ma sa na to pozriet stomatolog. Ja uz som to ale este v 12/22 riesila so zubarkou, ze mam problem s jednym.mrtvym zubom, ale povedala, ze je to ok. Moze zub sposobovat nieco taketo? Co v rakom.pripade treba robit? Rada by som to uz ale riesila vsetko nejak prirodnejsou cestou, preto prosim ak mate niekto nieco overene, napiste.
Dakujem

lucka_ke
5. feb 2023

pokazený zub naozaj môže byť ložisko, z ktorého sa šíri infekcia, toto vyrieš ako prvé, potom po toľkých ATB máš narušenú črevnú mikroflóru a tým aj imunitu, preto skôr ochorieš, moraxela a haemofil sú bežné škôlkárske baktérie, tiež sme si tým prešli

misickaa4
autor
5. feb 2023

@lucka_ke tiez si chytala od deti?
Ano, probiotika uzivam...
Musim sa zamerat teda na ten zub, ked.na ct videl nieco, co tam nema byt...

loginexistuje
5. feb 2023

ano moze to byt zo zuba vlastna skusenost

lucka_ke
5. feb 2023

@misickaa4 áno od syna...

20erika07
5. feb 2023

@misickaa4 az by sa to po rieseni toho zubu nezlepsilo, co si myslim , ze tam bude problem, ale napr.moja segra mala takto opakovane infekty, atb 8x za rok, az jej nakoniec zistili hist.intoleranciu a intoleranciu na vsetko mliečne. Cokolvek zakazane pojedla o com nevedela, ze nemoze,hned dutiny priedusky a atb. Odkedy to vie a drzi si stravu, nebyva chora ,iba az zhresi

kacena4
5. feb 2023

zapal dutin noe je infekt dychacich ciest. co na to orl? mne pomohlo vybratie krcnych mandly. inak po kovide su taketo infekty normalne. mozno imunolog a kontrola krvi ci nie je znozena imunita

misickaa4
autor
5. feb 2023

@kacena4 mandle mi nikto blizsie neskumal...k imuno sa chystam
A ked ste si dali vybrat krcne, tak Vam to pomohlo?

kacena4
5. feb 2023
misickaa4
autor
5. feb 2023

@kacena4 mali ste ale problemy s mandlami? Mna hrdlo ani.nebolieva, vzdy je to nasledok stekajucich hlienov. Hrdlo ma boli max 1 den...