Uz viac ako pol roka mám opakovanu mykozu. Pouzivala som lieky ako polygynax, rosalgin, canesten no zatial mi nic nepomahalo. Uz som z toho zufala :( vedeli by ste mi poradit nieco ucinne? pocula som o wobenzym ze to zevraj pomaha. má niektorá z vás skusenosti s tym? alebo nejaky probiotikum? dakujem za kazde rady 🙂
Ahoj, mykoz som sa nevedela zbaviť cca dva roky... dávali mi všetky druhy liekov atď... Ako píše bosoriak - je nutné užívať aj flukonazol prípadne inú tabletku " do úst" nakoľko tá mykoza sa vytvára aj v čreve.
Hlavné zásady: nosiť bavlnené spodné prádlo /musí mať aspon 95%bavlna - nie tangy, obmedziť sladké, pri praní nepoužívať AVIVÁŽ na spodnú bielizeň! - spodnú bielizen je vhodné prežehliť / napariť - čo zničí baktérie, po potrebe sa utierať z predu- do zadu nie opačne. pri umývaní používať len vodu, nie saponáty. Hlavne treba papať biele jogurty - nie sladené - a je možné si snimi robiť aj vyplach.
@sabinaaaa Dolezite je obmedzit alebo uplne vylucit v strave rafinovany biely cukor, ktory podporuje rozmnozovanie kvasiniek, bakterii, virusov. Vhodna nahrada je brezovy cukor, ktr. neprekysluje, odporuca sa predovsetkym pri mykozach: https://www.modrykonik.sk/market/vyzivove-dopln...
Netreba zabudat ani na vyrobky, ktr. cukor obsahuju, rovnako ja pecivo, kvasnice, kravske mlieko.
Noste len bavlnenu spodnu bielizen, najlepsie svetlu, ziadne tangace. Napomocne su napr. anionove vlozky s liecivym ucinkami, ktr. je vhodne nosit aj kazdy den, napr. intimky: https://www.modrykonik.sk/market/porod-sestoned...
V ramci prevencie ako aj v akutnom stave odporucame intimny gel s manukou alebo tea tree oilom. Najdete ich rovnako v nasej ponuke na MK alebo na eshope.
Odporucame tiez himalajsky caj nimba.
Ahoj 🙂 Odporúčam bylinku Neem z ajurvédskej medicíny
je to na nervy poznám,ale mne osobne nič nezabralo,a mám to tiež stále prakticky,stačí,ked sa trošku spotím tam dole,alebo ked to "nedýcha " a som na tom velmi zle,ale mna nastastie pomáhaju canestenove cipky ,ale nič moc..
Skús zistiť, či náhodou nemáš v stolici parazity, tie robia veľkú neplechu.nepouzivaj avivaz na spodné pradlo, po sexe sa hneď umy a treba sa hneď vycikat,utierat sa zhora nadol . Ostatné ti už napísali a držím palce, ja som prestala používať intim gély,len čistá voda a prajem skore uzdravenie
menej sladkosti naozaj znie to ako blud ale zabera ako prevencia a doplnok anionove vlozky na stav nudze a je to v pohode 😉
@sabinaaaa Upravit zivotospravu - menej sladkosti, bieleho peciva a vseobecne cukru, viac vody a zeleniny a ovocia. Mykoza suvisi s imunitou, takze otuzovanie a zdrava strava. Wobenzym pomaha predchadzat vzniku.
Pri akutnej mykoze zabera najlepsie liecivo flukonazol - dostat aj bez predpisu tabletku tusim Mycomax, jednorazovo sa uzije a do par dni je po mykoze. Vyhodou je, ze je to systemova liecba, nielen lokalna. Ak sa bude mykoza opakovat, je mozne liecbu flukonazolom opakovat napr. 6 mesiacov po sebe. Ale to len pod dohladom lekara, zas to nie su lentilky.
Pri velmi tazkych pripadoch mozno navstivit imunologa a pripadne to riesit autovakcinou, ale to uz je posledna moznost.
Vela zdaru.