Ahojte, chcem sa spytat, je tu niekto, kto ma oapkovane anemiu? Mavam silnu menstruaciu a na preventivkach mi casto vyjde anemia, alebo nedostatocne mnozstvo zeleza este bez anemie. Dostanem na 3 mesiace maltofer, potom kontrola KO, ze je to OK. Dalsia preventivka zase podobne…
Ja stale, a zo zeleza co mi predpisu mi byva zle, kazali mi uzivat pocas MS 2x zelezo plus ascorutin tak uvidime vysledky
od posledneho porodu pred 13 rokmi mavam fakt silnu menstruaciu, gynekolog neriesi, ze nic patologicke nevidi… tak som si na nu akotak zvykla, aj ked obvodnej sa to nepaci a uz ked k nej idem na preventivku, hned mi kuka pod ocami, ze zas to bude anemia… tak ma natuninguje zelezom, upravi sa to aspon na tu dolnu hranicu, ale po case znova to iste… nastastie mavam len lahku anemiu, teraz hmg 116…
este som chcela, ze kazde tri tehotenstva som bola anemicka
ja som este tehotna nebola tiez neriesi, upravi sa to jedine antikoncepciou co nechcem bravat, ale obvodna ma poslala na hematologiu
Anemicka si zrejme kvôli tej silnej ms, riešila by som tú.
@kyruska ...mala som hemoglobín 108, mesiac som užívala sideral,každý deň jednu kompotovú flašu čaju zo žihľavy+ každý večer (pokiaľ som nemala nočnú) lyžičku švedských kvapiek pred spanim.Po mesiaci cca.hemoglobín 121.Kontrola až o rok.
ja tak isto, celý život bojujem s anémiou, železo beriem priebežne celý rok, keď vysadím, hneď sa mi začnú robiť kútiky. Chodila som aj na hematologiu, bola som aj na gastre a nič nezistili. Takže si zvykám na miernu únavu, niekedy nepravidelné búšenie srdca atď. Tehotenstvá celé len na železe, Takže tak, niekedy nevedia čo s tým.
@monicka987 a uz si bola na hematologii?
@kyruska ano bola, sleduju ma, ale u mna to ma suvis aj so zaludkom, horsie mi vstrebava, chodim na gastro, odporucili mi na hematologii aj menej mliecneho jest a tak
Pisem spravu
@dankakuc dobry den, polroka stara komunikacia, mozem sa opytat, ake vysetrenia vam robili na gastre? Tiez mi vysli nizsie hodnoty, domtorka ma chce poslat na gastro tak nech viem co ma caka. Dakujem 🙂
Tak su kup zelezo aj pocas roka a uzivaj.