Onkologický pacient a lieky

hannah12
22. jan 2022

Dobrý deň, moja teta je onkologický pacient a takmer pravidelne každý mesiac má problém dostať svoje lieky načas...bežne sa stáva, že sa ich musí dožadovať a dokonca je pár dní i bez nich...stalo sa to niekomu i z vás, máte podobné skúsenosti? Má melanóm kože a toto dožadovanie sa liekov jej psychicky vôbec neprospieva :/ a my vôbec netušíme, kde je problém, či lekár dáva neskoro žiadosť do poisťovne, alebo je na vine poisťovňa (?)..rozmýšľa nad zmenou poisťovne, je v Dôvere...ďakujem za odpovede

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kika831
22. jan 2022

@hannah12 najlepsie bude porozpravat sa s lekarom, ktory lieky predpisuje a samozrejme volat do poistovne. Drzim palce

ivkazba
22. jan 2022

@hannah12 áno môže to byť poisťovňou, ale aj nemusí. Chodím na onkológiu 5 mesiacov a lekár mi vravel že mávajú niekedy pacientov, ktorí majú s liečbou problémy kvôli poisťovni, pričom najčastejšie je to Dôvera. Menej často Union, všeobecná má problém len veľmi výnimočne. Len ak sa teraz prehlási do všeobecnej, tak poistencom všeobecnej bude až od 1.1.2023.

mamina0078
22. jan 2022

Podla mna je to doverou, realne nic Dobre som na nu nepocula... Poznam desiatky pripadov kedy dovera sa spamatala ked sa jej poistenci "vyhrazali" medialnym skandalom a to sa tyka liekov aj operacii ci uz dospelych alebo deti akehokolvek druhu zakroku a liekov

hannah12
autor
22. jan 2022

@lubka261 áno, je to biologická liečba

hannah12
autor
22. jan 2022

Dokonca, bratranec volal do lekárne, kde mu povedali, že práve dostali mail z poisťovne a že lieky budú 19. 1. Keď pre lieky šiel sanitkár (teta býva 100 km od BA), tak mu v lekárni tvrdili, že lieky môžu vydať až 24. 1. a nechceli mu ich dať...potom to údajne riešil lekár a lieky mu na jeho naliehanie napokon dali...a to už bola k tomu 19-temu 2 dni úplne bez liekov

antonka321
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janage
22. jan 2022

@hannah12 napísala by som sťažnosť do Dôvery, s tým, že nech dajú presný postup, aby k tomu nedochádzalo. A ak sa to čo len raz zopakuje, ďalšia sťažnosť pôjde rovno aj na úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kacena4
22. jan 2022

aj ja beriem biologicku liecbu a tiez sa mi stalo asi 2x ze som dostala schvalenie o tyzden neskor, co ma uplne rozhodila zdravotne. ja som zistila, ze je to sposobene lekarom lebo az po jeho nahlaseni do poistovne to moze poistovna schvalit co jej trva cca 2-4 tyzdne (ci elektronicky alebo papierovo) takze treba tlacit na dr aby to spisal v dostatocnom predstihu nie len ist k nemu a vyziadat si liecbu ale aj aby ju poslal - mne pipa upozornenie ked poziada (dovera) lekar o chvalenie do poistovne a aj ked mi ju poistovna schvali

jana005
22. jan 2022

@hannah12 určite choďte do inej poisťovne

nelca84
22. jan 2022

@hannah12 tiez som na biologickej liecbe a za 3 roky sa mi este nestalo, ze by som nemala lieky nacas. Mam Union. Mne to pride, ze to robia schvalne, aby sa takyto nakladni pacienti prepoistili.

hannah12
autor
23. jan 2022

Ďakujem za informácie...musíme to poriešiť, len jej lekár je veľmi svojský a má rešpekt sa ho i niečo spýtať...tak preto je tá situácia taká komplikovaná :/