Omylom som použila partnerov respirátor

23. jan 2022

Partner bol pozitívny.. včera mal respirátor na sebe a dal ho tam kde mávam moj… ja som sa dnes ponáhľala a zobrala si ho, dala na seba a nakupovala v ňom.. mohla som sa takymto spôsobom nakaziť ? Pokial ho mal naposledy včera

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janinah
23. jan 2022

To nemyslíš vážne toto.....

autor
23. jan 2022

@hazelgracegus on je v karanténe v zadnej časti domu.. sme oddelene, mame na to možnosť. Len ja som prebehla cez zadný vchod. Takže samozrejme v karanténe nie som pokial s ním nie som v styku.

dadis
23. jan 2022

Si zaockovana?

autor
23. jan 2022

@dadis zatiaľ len prvou ..

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dadis
23. jan 2022

Tak mas byt v karantene a nie behat po vonku. Objednaj sa na pcr test a uvidis.

mable123
23. jan 2022

To čo máte 1 respirátor v domácnosti? Však ja mám asi 5 v každej taške a v aute... Uvidíš po čase či tam bolo niečo zachytené... To aj od dychu musíš cítiť či je Tvoj resp. alebo niekoho iného. Poznám ľudí kt. dochucovali jedlo olizovali lyžičku po pozitívnom a nič - no stress.

cickamon
23. jan 2022

tak neratas sa ako ockovana + si kontakt a spolocna domacnost aj ked on je v inej izbe... karantena pre teba plati...preco si myslis ze mas z karanteny vynimku?

janinah
23. jan 2022

@mable123 len ako dlho trvá olizanie a ako dlho ten nákup....

nikpa
23. jan 2022

Prepáč ale toto je hlúposť tvoja aj jeho 🤦🙄 maximálne nezodpovedne od neho že hodí respirator medzi tvoje a ty si máš tiež teraz dávať dvakrát pozor.

janinah
23. jan 2022

autorka,ako ti píšu,ste jedna domácnosť a si povinná byť v karantene a ísť na pcr test,žiadne také že prebehnem po chodbe a "izolujem sa" neplatí

dadis
23. jan 2022

Ja mam niekedy pocit, akoby niektori ludia sa teraz po 2 rokoch zobudili. Ja som teda po 3 davkach, do karanteny nemusim, ale teda odvahu na to vyliezt z domu, ak mam doma pozitivneho, by mi nenapadlo 🤦‍♀️

lucia147852
23. jan 2022

Ty si po kontakte s pozitívnou osobou, to že je tersz oddelený je irelevantne. Tebe platí karanténa

luciannka83
23. jan 2022

Jake ste mudre. Tak asi isla do potravin na nakup, nie behat po butikoch😅 a mala respirator. Ockovany po styku s pozitivnou osobou neostavaju v karantene. To je podla vas normalne? Tiez sa mozu nakazit a sirit virus dalej.

autor
23. jan 2022

@hazelgracegus nebola, keď prišiel zo sluzobky bol už pozitívny a išiel okamžite do zadnej časti domu.. aby tam nebolo riziko nakazenia

mable123
23. jan 2022

Covid nepodceňujem, ale nie každý má možnosť aby mu nosili tašky nákupu pred dvere... Už je to strašne dlho táto situácia a Boh vie koľko ešte... 5 rokov v lockdowne si neviem predstaviť.

vanda323
23. jan 2022

Tak mal ten respik hneď vyhodiť nie? Keď sa v ňom dozvedel že je pozitívny a nie si ho odložiť......takze asi toľko k tomu

autor
23. jan 2022

@vanda323 tak a čo ja s tým? Za jeho nezodpovednosť ja nemôžem. Ja si och mením pravidelne, moj bol nový, pripravený a neviem Jak sa miesto neho dostal ten jeho

martinkatinka
23. jan 2022

Ja sa tiez cudujem preco po pouziti respirator nevyhodil 🤷

quaxi
23. jan 2022

na 99% sa ti nic nestane, koronavirus zle preziva na povrchoch, dost rychlo vyschne a tie castice uz potom nie su v stave niekoho infikovat. On ho mal vcera, ty dnes, takze preslo medzi tym dost vela hodin na to aby virus zdochol. Pre istotu sa vyhybaj kontaktu s rizikovymi ludmi, a do 3 dni uvidis ci z toho nieco bude. A ak ste stale oddeleni tak mas pravdu ze karantenu nemusis dodrziavat.

vanda323
23. jan 2022

Tak veď ja viem že za to nemôžeš.....

emma12345
23. jan 2022

baby, 20 prispevkov a tusim len 2 sa vyjadruju k otazke. Mate vsetky pravdu, ale to vie aj autorka, s tym, ze sa to stalo uz nic neurobi. Poznam manzelov, z ktorych bol jeden pozitivny, a bez ziadnej izolacie druhy to nechytil. Nemusis to dostat, asi by sa zisiel o 3 dni test.

autor
23. jan 2022

@quaxi tak kvôli tomu ostávam v karanténe a tak za 5 - 7 dni urobím PCR.. ale zľakla som sa a zároveň mamto naštvalo

autor
23. jan 2022

@emma12345 ďakujem 🙏🏻

sense
23. jan 2022

Pozri nakaziť sa môžeš aj nemusíš... A ak sa nakazí nikde nemáš istotu ze si sa nakazila práve od neho. Takže ak chceš mat kľud nechaj si urobiť PCR a je to

dadis
23. jan 2022

@luciannka83 Ale aj ockovani ostavaju v karantene, len asi o tom nevies..@autorka, ak ste sa naozaj nestretli ani 2dni pred pcr, tak potom samozrejme v karantene byt nemusis. A myslim si, osobne, ze z toho respiratora sa asi nenakazis. Nezije dlho na povrchoch. Pre istotu si sa na test objednaj

laska86
23. jan 2022

@hazelgracegus aj pozitivny si.mozu ist nakupit ked im nema kto

laska86
23. jan 2022

Vyhodnejsie by si mala aby si sa od neho nakazila karantenu si uzijete spolu a mate polroka pokoj..presne ako my na vianoce😂

olivia1425
23. jan 2022

Zeny...mozno trocha mimo temy,moja.ockovana sestra vysla pozitivna bezpriznakova , nahlasovali sme sa na hygienu cela.domacnost(ockovana) a nikto okrem nej nemal karantenu,...a potom tak tó vyzera na slovensku