Omladzujúce odkyslenie-Kurt Tepperwein, máte skúsenosť?

maricca55
29. jan 2013

Budem rada ak sa budete zapajat do diskusie o odkysleni organizmu,s vasimi skusenostami,radami atd 🙂 🙂 🙂 🙂

fiffinkaa
29. jan 2013

@maricca55 ahoj ja mám viacero jeho kníh doma a zčasti preštudované v rámci možnosti / 2 deti, záhrada, škola/

maricca55
autor
29. jan 2013

Ahoj,aj sa odkyslujes podla neho?ja ano uz mesiac...a chcela by som o tom pokecat,kto ma s tym skusenost:D

bridgetjonesova
29. jan 2013

@maricca55 ja by som tiez chcela zacat. ako sa stravujes?

gucciok85
29. jan 2013

netreba prehanat s tou sodou bikarbonou co on odporuca

maricca55
autor
29. jan 2013

Preco myslis,ze netreba prehanat s tou sodou-myslis tu zasaditu zmes od dr.sandera,co sa tam uvadza?lebo ja ju uzivam kazdy den-je to zmes mineralov....ty mas s tym skusenost?

zdenka99
29. jan 2013

Ahojte, mňa tiež zaujíma odkyslenie, chcela by som zmeniť celý životný štýl, hlavne to stravovanie, ale je to fakt ťažké 😒 Človek si ani neuvedomí ako hlboko sú v ňom zakorenené stravovacie návyky, až kým sa ich nepokúsi zmeniť. Vždy keď som v potravinách, tak okolo sladkostí doslova prešprintujem, aby mi ani náhodou nepadol zrak na nejakú dobrotu. Aj vám ide tá zmena tak ťažko? Trvalo mi fakt dlho, kým som nahradila čipsy natural orieškami a colu šťavami. Postupne som vylúčila mäso, ráno pijem vlažnú vodu so šťavou z citróna, doobeda jem len ovocie, papám klíčky. Miesto masla avokádo. Ozaj, pokiaľ viem, avokádo je zásadotvorné a ako som si teraz prebehla knihu od tohto Kurta T., tak ten ho zaradil medzi kyselinotvorné 😕 A ma zarazilo, že aj mlieko spomenul pri vápniku, pričom sa už vie, že mlieko odvápňuje. No takže ja som tiež začiatočník v zdravom stravovaní a tiež uvítam vaše rady a názory🙂

maricca55
autor
29. jan 2013

@bridgetjonesova zacinam ovocim na ranajky-javlka,alebo banan....na obed si davam kopec zeleniny-najma surovy stav a uhlohydraty...podvecer nieco lahke...vylucila som maso a obmedzujem aj mliecne...pijem zasaditu zmes ,uzivam spirulinu...citim sa vyborne...k tomu vsetkemu si kazdy vecer robim zasadite kupele podla pfisterovej cca.2 hod denne-aj teraz momentalne;)
Za 14 dni mi zmizol ekzem,ktory ma trapil asi 4 roky a asi za 18 dni celulitida-mala som ju prisernu...dodrziavam pitny rezim asi 4,5 l tekutin denne-vooda+caje teraz lapacho a zeleny....

maricca55
autor
29. jan 2013

@zdenka99 ved to je to tazke,ale mna dohnali k tomu moje zdr.problemy-bolesti klbov zvysene aslo az 36,co norma je okolo 9...a uz po mesiaci badam,ze bolesti pominuli...kvoli klbom som prestala behat,tak yom si zamilovala rychlu chodzu🙂a teraz ked mi je fajn skusam behat,uz som bola asi 5x a pohoda- nic ma neboli...to v inom pripade ,by som uz mala rozhrkane klby...tak verim,ze to odkyslenie pomaha..a som strasne rada,ze som si kupila tu knihu ....

maricca55
autor
29. jan 2013

@zdenka99 odkial beries inspiracie k vareniu?ako dlho si na tejto strave...ja miesto vapnika sa chystam na mak...tiez si klicim teraz mungo fazule...co jedavas poobede?merias si aj ph papierikmi?ja ano...

ita111
29. jan 2013

maricca55 a zdenka99 všetko je o.k-začínate odkyslenie so zdravým živ.štýlom,vytvárate zasadité prostredie ale potrebujete aj pri detoxikácií otvoriť bunku,odchemizovať ,dať preč z tela toxíny,chémiu,ktorú naberáme do tela už pomaly zo všetkého,a tá zelenina a ovocie z obch.reťazcov-sama chémia,lebo inak robíme iba črevné sprchy. 🙂 🙂

zdenka99
29. jan 2013

@ita111 no jasné, len ja kojím, tak sa bojím, aby mi toxíny nešli do mlieka 😒 Som si povedala, že zatiaľ aspoň takto, zvyknem si na stravu a keď dokojím, tak potom detox.
Inak to ovocie, zel. z obchodov, viem, že je hrozná a počas sezóny máme našťastie väčšinu z vlastnej produkcie, ale teraz v zime je to bieda. Okrem toho pomaranče a tak si človek doma nevypestuje 😒

maricca55
autor
29. jan 2013

@ita111 tak ja mam aj zeleninu a ovocie z nasej zahrady🙂akurat kupujem citrusy,banany,zeler,brokolicu ,por a cinsku kapustu....ty mas tiez skusenost s odkyslenim?

maricca55
autor
29. jan 2013

@zdenka99 inak aj moja sestra koji...a tiez vylucila mliecne,maso atd...zacala tiez asi pred 2 mesiacmi....

nasekuratko
29. jan 2013

holky, k cemu je to odkyseleni dobre? Nikdy jsem o tom neslysela...

maricca55
autor
29. jan 2013

@nasekuratko odkyslenim vlastne odstranujes chorobotvorne kyseliny z tela,ktore primame zo stravy,liekov atd...ale aj stres ,hnev....daj do google a tam to mas do podrobna🙂

zdenka99
29. jan 2013

@maricca55 priznávam, že knihu Kurta T. som si prečítala až dnes poobede, keď som narazila na tvoj príspevok. Ja som si zatiaľ študovala stránky o živej strave, knihy Dr. Walkera a tak. Aj keď sú tam malé rozdiely, ale základ je ten istý - odkyslenie. Hlavne som rada, že som narazila na vitariánske recepty na sladkosti 🙂 Napr. si robím makové guličky - mak,orechy, med - obaliť v kokose a je to.
No takže sa snažím jesť len čerstvé ovocie, zeleninu, orechy, a tak, čiže sa snažím čo najmenej variť. Na obed si zvyknem dať najprv zeleninový šalát s klíčkami a po cca pol hodine varenú stravu - napr. celozrnné cestoviny s orechami, prírodnú ryžu so šošovicou a kvasenou kapustou, zemiaky na pare s brokolicou a tak. Poobede tiež ovocie, zeleninu, domáci celozrnný chlieb s avokádom.
Stravu som začala riešiť asi pred polrokom, ale dlho som bola v štádiu teórie a stále nie som spokojná, často zhreším ☹ Juj, čo všetko som na Vianoce pojedla 😒
ph si nemeriam, asi začnem🙂

janka300
30. jan 2013

@maricca55 Ahoj, zaujal ma tvoj príspevok, mohla by si o tom tvojom stravovaní napísať podrobnejšie? Ja mám pleť v katastrofálnom stave, strie, ceulitída, mám hrozné stravovacie návyky a neviem sa z toho akosi vymotať von☹

bridgetjonesova
30. jan 2013

@maricca55 super vidim ze sa vyznas aj ti to pomaha...a prosim ta co je ta spirulina? Ja chcem este len zacatmusim sa tym preluskat a vzit sa do toho...ja sa teraz momentalne stravujem podla oddelenej stravy a nic nevysmazam...pouzivam olivovy olej a to len do salatov vsetko pripravujem bez tukov.

maricca55
autor
30. jan 2013

@bridgetjonesova no,nevyznam sa tak velmo do toho,mam len literaturu a cerpam informacie na nete a som velmi rada,ze som dala sem tuto temu a tu sa mozme podelit o rady viacere 😉 😉 😉 spirulina to su vlastne vitaminy
Spirulina je 100% sladkovodná modrozelená riasa, ktorá patrí do skupiny populárnych zelených potravín. Je bohatým prírodným zdrojom bielkovín, chlorofylu, betakaroténov, vitamínov, minerálov, mastných nenasýtených kyselín. Navyše obsahuje vzácne fytonutrienty (rastlinné výživné látky), ktoré sa nenachádzajú v žiadnych iných zelených potravinách, ako napr. fykocyanín a sulfolipidy.
Spirulina je veľmi vhodnou alternatívou riasy Chlorella. Aj keď zloženie obidvoch rias je veľmi podobné, rozdielne účinky sú dosť výrazné. Spirulina oproti Chlorelle obsahuje fykocyanín - unikátnu látku podporujúcu krvotvorbu priamo z kostnej drene, či vzácne glykolipidy a sulfolipidy, ktoré sú mimoriadne aktívne proti vírusovým ochoreniam. Chlorella je teda vhodnejšia tam, kde treba regenerovať, doplňovať živiny a pôsobiť liečebne, či preventívne. Spirulina je vhodná skôr pre tých, ktorí potrebujú posilniť svoju vitalitu, urýchliť spaľovanie tukov a zabraňovať ich ukladaniu. Ideálnou sa javí kombinácia obidvoch výživových doplnkov. Spirulina je ideálnym doplnkom vegetariánskej stravy alebo redukčných diét, kedy počas pôstu dodáva telu životne dôležité látky. Výskum v roku 1986 preukázal výrazný úbytok hmotnosti u silne obéznych ľudí pri vysokom požívaní týchto morských rias.
Účinky Spiruliny na ľudský organizmus:
posilňuje imunitný systém proti vírusovým ochoreniam
detoxikuje organizmus
prevencia a ako súčasť liečby anémie pri nedostatku železa
zlepšuje črevnú mikroflóru
pomáha odstrániť chronickú zápchu či problémy s trávením
pôsobí ako prebiotikum, podporuje tvorbu lactobacillov a bifidobaktérií
je účinný antioxidant
pomáha redukovať cholesterol
prostriedok na znižovanie hmotnosti
pomáha znižovať hladinu cukru v krvi
urýchľuje hojenie

maricca55
autor
30. jan 2013

@zdenka99 nemala si ziadne problemy,ked si presla na takuto stravu?pijes aj nejake mineraly?vsimla si si nejake zmeny na sebe?ja som aj schudla -comu som len rada...ja sa skor zameriavam na zasaditu stravu...akurat dnes som si robila take vlocky+hrozienky+susene ovocie+ maka zmiesala som to zmedom... 😝 je to vyborne...to by ma ani nenapadlo..diky ,ze si napisala....neviem ,co zajtra varit...ozaj a jedavas aj polievky?ako casto konzumujes soju-boby,tofu a kocky prip.platky...?

maricca55
autor
30. jan 2013

@janka300 ahoj ako som uz pisala,hlavne cco najviac zeleniny a ovocia v surovom stave...ja ako prve ,co som urobila som uplne vysadila kavu,ktoru som nadovsetko milovala...a ked som vydrzala ,tak som isla dalej s tym ,ze miesto ranajok jedavam ,len ovocie-a tiez sa da na to zvyknut...momentalne si neviem predstavit,ze by som mala ranajkovat caro s maslovym rozkom + lekvarom-co som zboznovala 😉 na obed som zacala jedavat len uhlohydraty +zelenina alebo bielkovina +zelenina...no,ale uz nejem ani maso...a obmedzila som mliecne...ja pijem aj zasaditu zmes a robim si zasadite kupele ,ako som uz vyssie pisala...tak jedno z druhym ,ale pomohlo mi to...tiez som si vsimla na sebe strasne vela novych vlasom a vobec mi uz nepadaju,co este minuly mesiac velka guca vlasov po umyti,ked som sa cesala a vcera som si naratala 4 vlasy 🙂 🙂 🙂 🙂 urcite sa treba riadne zatat a vyskusat 🙂

zdenka99
30. jan 2013

@maricca55 Ja som prechádzala na túto stravu fakt pomaly, po troške, takže som nemala problémy. Ako som už spomínala, tak kojím, takže aj kvôli tomu robím všetko opatrne, dokonca aj spirulinu zvažujem, radšej s ňou asi počkám.
Tiež som schudla🙂 Inak som ani predtým nemala nejaké výraznejšie problémy, takže zatiaľ som významné zmeny nespozorovala, ale viem, že je to beh na dlhé trate. Ale rozhodne sa na tejto strave cítim lepšie - hlavne ľahšie a mám viac energie. Čo pri malom dieťati fakt potrebujem🙂 Zatiaľ nepijem minerály, zvažujem, ešte som v tom len začiatočník🙂 Ty aké piješ? Som hlavne spokojná, že sa mi podarilo vylúčiť mäso, bielu múku, cukor a výrazne obmedziť soľ a mliečne produkty. Tie guličky sú fakt super, môžeš si spraviť všelijaké - orechové, kokosové, pridať avokádo, banán - je to skvelá náhrada klasických sladkostí. A ja sa tiež zameriavam na zásaditú stravu - keďže nevarená strava je v väčšinou zásaditá, varením sa aj ovocie mení na kyselinotvorné, dokonca keď človek zje ovocie s cukrom (napr. jahody) - tak vraj sú už kyselinotvorné. Sóju nejedávam, čítala som o nej už veľa rôznorodých názorov - tak som sa rozhodla, radšej uprednostňovať ostatné strukoviny.
Polievky veľmi nejedávam, ako si v nich nevidím zmysel, radšej zjem surovú mrkvu alebo vypijem šťavu z nej. Už si šetrím na kvalitný odšťavovač. A plánujeme aj reverznú osmózu na destiláciu vody. Ty nejako destiluješ vodu?

maricca55
autor
30. jan 2013

ja pijem zmes ,korej recept je na str.39 v omladzujucom odkysleni...namiesala som si to v lekarni...to vzdy nalacno a zapijem to asi litrom vody...vodu pijem vodovodku 🙂 aku pouzivas muku?ja spaldovu a celozrnnu...urcite je to beh na dlhe trate...mne asi tak vyrazne dopomohli tie mineraly a kupele,...lebo ta pfisterova tam aj pise ,ze pri kazdodennych kupeloch za par dni je celulitida prec,lebo vlastne s tym kupelom odvadzas tie zle kyseliny...fuuu,inak je sa myslim,ze si na tom lepsie nez ja,co sa tyka tychto veci....ja to praktizujem asi od 3.1.tohto roku 😉 ja soju jedavam....tak raz tyzdenne....co mas miesto masa-ako bielkoviny a proteiny...?ja mam rada polievky...podla teba by vadila polievka z vyvaru masa?ci je to take ako by som jedla aj maso?jogurt jedavas?ja som jedavala selsky hollandia biely,ale nejem to uz...len to este neviem,ze ako dlho treba uzivat tu zasaditu zmes,davam si z nej cajovu lyzicku denne...ako si varievas zemiaky?na pare v supke?takto sa stravujete cela rodina,alebo len ty?

janka300
30. jan 2013

@maricca55 Ešte ma zaujali tie zásadité kupele? To si robíš vlastne ako? Z čoho? A ešte by ma zaujímalo, mám veľmi veľa rozšírených žiliek po nohách ( to mám z toho, že som pribrala), môžem si aj ja robiť tie kupele v tomto prípade? Dakujem!

nanyka
30. jan 2013

@zdenka99 surové tzv. gourmet (lahôdkové) jedlá - ako napr. spomínané guličky sú práveže poväčšinou kyselinotvorné - kvôli kombinácii sacharidy + tuky - to je škodlivá kombinácia a aj suroví si to doprajú len občas (oslavy, Vianoce...) , alebo pri prechode na surovú stravu, takže ani to netreba veľmi preháňať 😉

reverzná osmóza vodu nedestiluje - vodu filtruje, ale je to výborná vec 🙂

kyselinotvorné sú všetky varené jedlá v podstate, stačí ich vyvažovať surovou zeleninou, ovocím a šťavy sú úplne naj top - ale zeleninové, + zelený jačmeň, spirulina a chlorella...

prílišné cvičenie (hlavne so záťažou) prekysľuje tiež...
a hlavne sa nestresovať - zdravá strava nestačí, stačí poriadny stres a zakyslenie je tu znova

zdenka99
30. jan 2013

@maricca55 no tie minerály si v tej knižke pozriem🙂 Ako som už spomínala, len včera som ju prvýkrát čítala, takže musím ešte veľa študovať. Nemyslím, že som na tom lepšie ako ty. Ja to možno riešim dlhšie, ale zas faakt pomaly, napr. kávu sa mi nepodarilo vylúčiť úplne a cez víkend si s manželom dám. On si vždy pekne pomelie, rozvoniava celý byt, no nedokážem odolať, ešteže cez týždeň je v robote 🙂 Mám zatiaľ jednu dcéru (18 m), my dve sa stravujeme takto - resp. ona ešte zdravšie. A manžel ten doma je v podstate čo my, ale raňajkuje pečivo a v robote má klasické obedy. Ale zje určite viac zeleniny a ovocia ako iní chlapi, ktorých poznám.
Tie kúpele znejú super, určite sa na to pozriem, len škoda, že deň nemá viac hodín. Neviem si ani predstaviť ako pri tom malom čertovi si dám dvojhodinový kúpeľ - jedine od polnoci do druhej v noci 😀
Miesto sóje jedávam - šošovicu, hrášok, cícer - čiže mám strukoviny tak 3x do týždňa. aj varené aj klíčky
Vývar z polievky je určite lepší ako mäso samotné, rozhodne nehnije v črevách🙂 To už je potom o tom, že ako ďaleko chce človek zájsť. Ja sa snažím vyvarovať všetkých živočíšnych bielkovín, čiže vývar si spravím zeleninový.
Jogurty nejedávam, teda sa snažím, aj keď občas zhreším čokoládovým zvolenským ☹ Zemiaky si varievam v šupke na pare - v parnom hrnci. Múku tiež ako ty, celozrnnú rôzne druhy (okrem pohánkovej) a napr. v chlebíku miešam s necelozrnnou špaldovou, aby nebol taká tehla.
A ty už máš deti?

maricca55
autor
30. jan 2013

@janka300najskor som spavala v zasDitych ponozjych-namocils som ponozky do zasaditeho roztoku ,vyzmykala dala na nohy ,na to este jedny suche pono a isla som spat...len mi tak bola strasne zima celu noc...ona odporuca kupele celeho tela,ale js mam sprchac,tak su super aj kupele noh...robim to takto do teplej vody dam sol cistu z mrtveho mora kupzjem v dmke...alebo magneziovu zivu sol....a v kupeli mam nohy min.1,5 hod ...ja mavam 2 hodiny...to si dolievam teplu....robim to kazdy den,vecer pred telkou ked deti spia:D....nohy vobec nie su rozmocene akoby sa zdalo....pre mna je to uz ako relax....alebo laxnejsia verzia je jadrove mydlo,kedze sol je ovela drahsia...vcera som si skusila to mydlo-inak super hebke nohy som mala...to hodis do lavora s teplou vodou a nechad ho rozpustat,kym voda nie je biela a na okraji nadoby tska biela skrupina-tak vtedy to mas pripravene na kupel....a takto si mozes robit aj kupele vo vani...

zdenka99
30. jan 2013

@nanyka Vďaka za rady.
No s tými guličkami viem, pre mňa je to alternatíva klasických keksíkov a čokoládiek, čiže myslím, že oveľa menšie zlo a neberiem ich ako súčasť odkyslenia.

Ty máš osmózu, ste spokojný?

No veru stres, viem, že to je hlavný zabijak a človek sa ho asi aj najťažšie zbaví, hlavne v dnešnej dobe 😒

Inak ty sa ako stravuješ? Hoď nejaké ďalšie rady 🙂

zdenka99
30. jan 2013

@maricca55 No tie kúpele nôh znejú super. Určite vyskúšam, môžem z toho jednoduchšie vyskočiť, keď mi malá večer zaplače 🙂

maricca55
autor
30. jan 2013

@zdenka99 mozes urcite...mne moj muz prinesie kanvicu a tu si dolievam....ja to robim od 8smej do 10tej a niekedy aj do polnoci,ked zaspim🙂inak segra sa pyta,ci davas malej maso?lebo ona ma 7 mesac. A maso mu nechce davat....ja mam 11roc.dceru a 3 roc.syna...dnes som si objednala dalsiu knihu od kurta je mi z teba zle! sa tesim...ozaj a solis si jedla?