Okuliare - výmena sklíčka

gupka27
16. okt 2023

Ahojte chcem sa spýtať:
Asi pred 4 rokmi som bola prvýkrát u očneho. Samozrejme okuliarom som sa nevyhla. Kúpila som si vtedy jedny, také aké mi odporučili. No už dosluhujú. Otázka znie. Vidím cez je dobré, dá sa noekde v optike vymeniť na dané sklička iba nový rám? Alebo musím ísť znova tak ako vtedy na vyšetrenie a dať si urobiť nové? Ja sa v Tom fakt nevyznám. Ďakujem

klarissa25
16. okt 2023

@gupka27 na nový rám nepotrebuješ ísť k dr to len keď chces meniť dioptrie

msnesquik
16. okt 2023

@gupka27 no a tie sklicka nemas poskriabane? Ak ides do inej optiky ako si bola predtym, tak si to optik asi zase premera..

gupka27
autor
16. okt 2023

@msnesquik nemám ja ich nosím len na šoférovanie

patus_2
16. okt 2023

@gupka27 keď vidíš dobre a dioptrie sa ti nezmenili, tak stačí ísť do optiky, vziať so sebou aj pôvodné okuliare, poprípade ten predpis ak ho nájdeš. Ak nie, nevadí, väčšinou vedia dioptrie zistiť z pôvodných okuliarov. Vyberieš nový rám, dajú ti nové skla s pôvodnými diopriami a máš vybavené 🙂

gupka27
autor
16. okt 2023

@klarissa25 no a ako to funguje? Prídem do optiky so starými okuliarmi a poviem že chcem nový rám?

gupka27
autor
16. okt 2023

@patus_2 ďakujem to som potrebovala vedieť

luxus10
16. okt 2023

@gupka27 zober stary predpis a chod do optiky a kup si uplne nove okuliare, podla stareho predpisu...skla by ti prelozili do noveho ramu len keby bol ten isty...sklo sa vyrezava podla urcitych pravidiel pre konkretny ram...stare skla v novom rame-nesedela by ti poloha sosoviek tvojich oci s tym co bolo nakreslene na sklickach v starom rame...

gupka27
autor
16. okt 2023

@luxus10 ahaaa. Ďakujem

maribell
16. okt 2023

@gupka27 dá sa to urobiť aj s tvojimi sklami, pokiaľ ich máš v dobrom stave. Záleží ale, či nájdeš taký rám, kam by zapasovali (ideálne len s minimálnym obrusenim). Akurát minulý mesiac sme to riešili s mužom, lebo sa mu zlomil rám a sklá boli v top stave. Žiaľ on mal pôvodné okuliare veľmi malinké, takže aj sklá boli malé a nemohli sme taký rám (ktorý by mu aj sedel), kam by tie sklíčka zapadli zohnať 😑. Takže sme nakoniec dávali robiť aj nové sklá.

martinvalkovic
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinvalkovic
Odpoveď bola odstránená
Zobraz