Ahojte prosím o radu. Včera som bola pri očnej, mám slabší zápal ľavého oka. Nosím už roky mesačné šošovky, -5,5 dioptrie. Nestriedala som veľmi šošovky a okuliare. Potrebovala som nové okuliare, tak včera reku poriešim to konečne. Doktorka mi napísala že na okuliare potrebujem dioptrie -5. Keď mi ich skúšala nejak dobre som nevidela, ale vraj keď mám zápal nevie to namerať presne. Dioptrie stoja 38 eur, tak som sa radila aj v optike s pani, že čo. Tiež povedala že skôr by dala tu vyššiu dioptriu keď šošovky nosím už dlhé roky -5,5. No okuliare mi nesedia dobre. Ostro vidím ako v šošovkách tak na bližšie, keď pozriem ďalej vidím zároveň rozmazane, krúti sa mi hlava, ako keby sa svet hýbal....dala som si po hodine skúšania dolu okuliare, že možno sa oči prispôsobia, dobre že som neodpadla, tak zle mi prišlo...neviete čím to môže byť?
Obyčajne šošovky, top vue air a očná sa má spýtala či ich kupujem v Kauflande že o takej značke nikdy nepočula. Nič mi nemerala, ani sa nebavila o ničom len že okamžite musím prestať nosiť šošovky, tak som dala 140 eur za okuliare s ktorými asi odpadnem
Že keď mám zápal tak sa to nedá určiť, že dá teraz -5. A hovorím že ale ja nosím -5,5 aspoň 10 rokov... že ona to teraz nemá ako vedieť. keby som sa a blbá nevystresovala že musím byť bez šošoviek hneď, tak by som takto asi nedopadla....
a nemozes jej zavolat nech zrusi okuliare ze si pockas az sa oko zahoji a dovtedy ak to dokazes budes bez ? pripadne nemas neake stare okuliare pozicat..aby si zbytocne neplatila... ja som si na okuliare nikdy nezvykla - tlacili ma zle sa mi cez ne pozeralo z cociek som mala stale castejsie zapaly az som nakoniec isla na laser a mam svaty pokoj
@374andy ja som jeden čas nosila dlhšiu dobu z mladickej nerozvaznosti šošovky a že bolo to super. Len niekedy si putovali ako chceli , idete busom a zrazu zistíte ,že sa Vám šošovka spaciruje po mihalniciach a rotuje kade tade a vôbec som to necitila. Už je kontaminovaná. Ja som mala mesačne .
Už keď som staršia a rozumnejšia,by som si šošovky nikdy nedala , musíte dodržiavať prísnu hygienu a je to cudzí predmet v oku a oko je veľmi citlivé a stále myslieť ,že večer šup do roztoku, dajte pokoj. Sú tam rozprávkovo bolestivé brutálne zápaly oka,keď si človek nedá pozor a môžete aj prísť o oko. Oko má dýchať a nie ho dusiť pod šošovkou.
@374andy nerozumiem,ty si pri takej dpt nosila iba šošovky?nestriedala si ich s okuliarmi?
@lulaby1982 Dnes su uplne ine sosovky, ako kedysi, vhodne i pre citlive oci... Navyse, ak je dobre zmerana sosovka, vratane zakrivenia, tak nema sancu putovat po oku. Ideal su napriklad jednodnove, tam odpada akekolvek cistenie, roztoky...
Tiez nosim roky sosovky, ale doma si ich vyberam a striedam s okuliarmi. Pricina v kruteni hlavy moze byt zo zlej dioptrie. Ale moze byt aj z toho, ze ked si roky nenosila okuliare, iba sosovky, tak je to pre oci sok, nie su zvyknute na okuliare. Ale ked mas sosovky -5,5 a pred zapalom si na ne dobre videla, tak aj okuliare ti urcite treba -5,5.
@lulaby1982 toky nosim sosovky,asi tak 10 už… absolútne ziadny problem som nemala,vždy ich mam ciste,každý vecer skoncia v roztoku a oci sa počas dna nedotýkam. Bývali casy keď som bola dennodenné namalovana,teraz nebývam nakoľko som na materskej ale sosovky mam. A okuliare vôbec,dokonca už nemám ani vhodne dioptrie doma,dodržiavam výmenu fáz mesačne a fakt som nikdy nič na oku nemala,žiadne problemy
Baby,ale oko musí dýchať,preto je dobré nechať aj bez šošoviek. Darmo sú z priepustnych,hydrogelovych,aj silikonhydrogelovych zložiek. Každý lekár vám to povie.
@374andy nosim sosovky uz pomaly 25 rokov, diotrie na okiliaroch musia byt vyssie ako su na sosovkach, presne preto lebo sosovky su priamo v ociach a okuliare pred. Ked si dlho nenosila zidne okuliare ibs sosovky tak to krutenie hlavy moze byt z toho. Musis si zase zvyknut na okuliare. Ale hlavne treba spravne dioptrie a chvilu nosit iba okuliare a potom je idealne ich obcas prestriedat so sosovkami
Dobrý deň, predám čisto nové nerozbalené jednodňové kontaktné šošovky TopVue Daily (30 šošoviek) 2 rôzne dioptrie:
Dioptrie -3.00; Zakrivenie 8.50; Priemer 14.2
Dioptrie -2.75; Zakrivenie 8.50; Priemer 14.2
Cena: každé balenie za 10€, spolu 20€
sosovky maju pokial viem vzdy nizsie dioptrie ako okuliare, kedze su blizsie k oku atd. ak mas sosovky 5.5 tak podla mna okuliae 5.0 su blbost, sosovky mas cylindricke alebo obycajne, namerala ti nejaky cylinder?