Ahojte baby,
Prosím o radu tie čo nosíte cylindrické okuliare.. Dala som si vyrobiť nové okuliare tvarovo podobné tým starým a sklá mali mať rovnaké parametre ale vôbec cez ne nevidím.. Teraz som ich bola dať premerať a porovnať so starými či sú ozaj rovnaké, presviedčajú ma že áno ale je vidím cez ne zle..nemali ste niekto tento problém? Ďakujem..
Chod do dalsej optiky a nechaj si skontrolovat ci vsetko sedi. Alebo k ocnemu. On ti povie.
@viera1107 ako zle cez net vidíš?čo konkrétne ti robí problém?
Nedaj sa. Niekto pride na to v com je chyba a budes mat podklad pre reklamaciu.
Mne nepremerali tú os alebo čo sa to meria tým pravítkom ponad obočie a bola som okuliare reklamovať.Mala som rovnaké dioptrie a problém bol v tom.
@terezka1947 neviem zaostriť na text ani na diaľku a celý priestor mi pláva.. ☹️
chod to reklamovať a nech Ti zmeria tú vzdialenosť pravítkom, niekde musí byť chyba
Mne v tej optike čo boli robené povedali to isté-žiaden problém ,ale ja už som ich medzi tým dala premerať inde a išla som tam na hotovú vec.Pani nebola vôbec nadšená ale vyreklamovala to a urobila nové sklá.Mala som zle zamerané stredy šošoviek alebo také niečo
@viera1107 nedali ti asfericke skla?
@terezka1947 mali by byť rovnaké ako v starých aj výrobca rovnaký..
@viera1107 skús porovnať podľa zajazkovych listov,či sedí typ skla a centrované.
Pokiaľ ti je dobrá dioptria (merali ti zrak,či už máš dávnejšie meraný?),bude problém buď v Tom,že ti dali iný typ skla-asfericke (na tie si zvykneš,sú lepsie) alebo ti nerobili rovnakú centráciu ako pri pôvodných. To sa úplne presne nedá,ale jeden údaj je vždy konštantný a ten musí byť všade rovnaky-vzdislebost zrenic.
Čím vyššia dioptria,tým viac človek cíti akúkoľvek odchýlku. Ale niečo ok nebude.
@terezka1947 pozerám tie zákazkové listy sú rovnaké, ale aj tak cez okuliare nevidím.. ☹️
@viera1107 musí byť problém. Buď zmena dpt,buď iný typ skla alebo veľký,široký a hlboký rám,hoci centracia dodržaná. Čiže určite zájdi a nechaj si to overiť ešte raz.
Rovnaké dpt a rovnaká centracia ešte neznamená,že budeš rovnako vidieť v inom ráme. Tam je veľa veci,kt.to vedia ešte ovplyvniť.
@terezka1947 dúfam, že to vyreklamujem ☹️.. Už sa mi raz stalo, že mi niekde urobili zle okuliare a odmietli mi ich reklamovať.. Ak to skúsia aj tuto tak asi oslovím SOI..
@viera1107 každý musí reklamáciu prijať. Normálne chod a kľudný hlasom vysvetlí problém. A SOI reklamáciu nevyrieši. SOI rieši iba správny postup pri reklamácii,či sú dodržané postupy,lehoty,atď.
@terezka1947 je to tak ako píšeš, SOI rieši len postup pri reklamácii.. Nevidím to pre mňa moc ružovo lebo optika mi ešte nepísala reklamáciu a presviedčajú ma, že si na tie okuliare mám zvyknúť.. Už som tam narobila aj krik, ale asi to bude akurát tak že ma zas niekto oklamal o 300€(už sa mi to raz stalo, ale vtedy som to moc neriešila).. Keby som to chcela vyriešiť asi by som si musela dať urobiť znalecký posudok na výrobok.. Slovenská realita..