Prosim vas ked ste zacali nosit okuliare za aky cas vam preslo rozmazane videnie ?
záleží,aké okuliare máš...ja mám mínusky,a nemala som rozmazané.Pri týchto posledných mám ale mám dojem,že mi dali slabšie dioptrie,alebo je to zle vybrúsené alebo čo...lebo na jedno oko vidím dobre,na druhé rozmazane
Išla by som do optiky riešiť,prípadne ti zle odmerali...
Ak sú okuliare a dioptrie dobré, nemalo by byť žiadne rozmazané videnie. Niečo tu nehrá.
ak su dobre okuliare rozmazane nebudes vidiet.. mne ale posledne totalne zle robia, a napr. moj otcim si kupoval na jar okuliare a tiez mu ich zle urobili.. nechapem co sa deje... teraz menil za nove a inde.
Máš zle namerané alebo vyhotovené okuliare. Prvé dni ťa môže bolieť hlava a vidieť až príliš jasne ale nie rozmazane.
Čitala som na internete že si musia oči na to zvyknúť,tak sama neviem čo robiť na koho sa obrátiť či očne alebo kde mi ich vyrabali
Vacsinou ked som maval nove okuliare (do dialky), mi zopar dni "krutili oci" - nie rozmazavali. Po case si oci na ne zvykli a prestalo to. Ale vraj je to tak, ze ked ti precizne zmeraju "geometriu" tvare (vzdialenost oci) a precizne obrusia a osadia skla do ramu (aby osi sosoviek sedeli na tvoje osi oci), tak ani tie prve dni "krutit oci" nemaju.
U ocnej ked do toho zloziteho "testovacieho" ramu vkladaju malicke sosovky, tak vidis perfektne, ziadne krutenie oci ani rozmazavanie.