Ahojte neviete niekto či je nejaké homeopatikum ktoré pomáha prestať ohryzat nechty?
Namoč prsty pár krát denne do odlakovača :D to pomôže zaručene viac
Preco prave homeopatikum Ta napadlo ... mozno ze z nechtov, potom samozrejme riadne rozriedene s celym vesmirom ...
Kup si vreckove noznice, nos ich stale pri sebe a vzdy ked zacnes ohryzat alebo Ta to bude tahat, si to odstrihni.
Je taký lak na nechty, že ked do neho zahryzneš tak je horký. Údajne, dávala som synovi, tak si začal skrabať kožicku
@viestta toto je zaujímavé musím vyskúšať. Len nie som stále pri nom a už iba vidím zase vecer, že nechty a kožicka dostali zabrať. Ide ma z toho poraziť. Robila som to tiez ako mala a mama mi dovolila lakovať si nechty priesvitným lakom, vtedy som prestala, lebo ako baba som sa tešila, že mozem mať pekne nechty. Ale na mojho syna to nezabralo. A najviac fici na tom v skole. Zacalo to, teraz na druhom stupni, ked ucitelom vadilo, že si kresli po okraji zosita, ked vysvetluju. Hovorila mi to aj triedna na rodičku, že si nemoze kresliť do zosita ani po okrajoch. Tak sa pustil do nechtov. Jeho vysvetlenie je, že sa nudí, ked ucitelka vysvetluje už 3x to isté, nechápala som až ked triedna povedala, že majú 6 integrovaných detí v triede a niektorí majú aj asistentov, tak učitelia musia niekedy ísť pomalšie. Som z toho na prásky. Lebo mu každu nedelu spravím manikuru aby som dala dokopy tu kozičku aby ani jeden kusok netrcal a nemohol ho skrabať a v utorok zase nové zoskrabané. Ja už neviem čo s tým.
@betulinka1 daj mu samostatny zosit na kreslenie a pokecaj s ucitelkou. Ked mozu riesit integrovanych, tak nech ho nechaju si cmarat ak to vie a dava pozor.
@aalt presne to som spravila. Taky malinky skicar som mu kupila. On kreslí iba perom, čiže ani nevyrušuje, že by vytahoval farbičky. Proste čo ma v ruke s tým kresli. Pani ucitelka z biologie ako si to všimla (malý je nízky a má okuliare, tak sedí v prvej lavici), tak hned k tabuli, že ked sa nudís, tak pod odpovedať. A teda otázky, ktoré mu položila neboli adekvátne ( jednu odpoved sme doma hladali cez google, lebo v knihe nemal odpoved), čiže mu len chcela dokázať svoju moc. Za dva. Tak ho radsej nevytahuje a skrabe si prsty.
@betulinka1 ☹ moderne skolstvo ...
Dcera ako prvacka si tak doriadila jeden prst, ze sme s tym boli u lekarky, museli sme jej ho obvazovat a hojilo sa to tyzdne ... nastastie sa to zahojilo pekne.
presne ako pise @viestta - ja som si ohryzovala nechty od malicka. Nepomahalo nic, ani specialne laky, ani ziadne vodicky. Mna to neodradilo. Dokonca ani ked sa mi ucitel vysmial raz. Ako som dospievala, postupne som prestavala. Dnes nechty mam, ale ked sa mi zlomi, odhryznem, je to ale viac menej vynimocne. Ak si to ty, tak si to musis uvedomit sama, stale sa pozeraj na ne, ake ich mas hnusne... alebo si daj umele. 😀 ak je to dieta, upozornuj, postraš, že sa môže stať toto a toto.. a nech sa pozera na tie ohryzene nechty ci je to pekne.
Ja si hryziem od mala fakt , moja mama vsetko robila aby sim prestala viazala mi ruky do vreckovky, davala peper , lak z ktoreho som rigala dva dni nic nepomohlo , potom som po prvom dietati nastupila do roboty kde som bola polroka na spinavej operacnej sale same hnisave rany, mrsy, streptokoky no fuj tak som ich ani do ust nedala ale potom som uz bola na normalne a znova som zas zacala a hlavne ked prislo nervove vypatie, ked som bola druhy krat tehotna nastala vojna v ukrajine a mne manzel odisiel tak som kusala jak diva , po porode som si dala umele nechty tie mam doteraz nastupujem do prace o 2 mesiace sama som zvedavs co zrobim :D ale stale musim nieco kusat teraz su to pery
@betulinka1 môj syn si neobhryza, (lebo je tam špina atď, to pochopil), ale koža okolo čistá katastrofa. Vlastne aj nechty si ošklbe, že ich vôbec netreba strihať. A tiež to robí preto, lebo sa nudí v škole, keď ostatným musí 3x učiteľka niečo vysvetľovať. A tiež má dokreslené kraje zošitov. Lebo sa nudí.
Autorke sme asi nepomohli 🙈.
@findomatej dať na inú školu, kde sa nudiť nebude....môj sa do 5. Ročníka nudil (teraz je už na 8-rocnom gymnáziu), je tretiak, v škole sa nenudí, idú iným tempom, vyhovuje mu to, doma sa nemusí učiť, číta knihy, učí sa AJ
To k tomu, aby si netrhal tvoj od nudy nechty
@marcellka32 dobrý pohľad, toto mi nenapadlo
Ziadne lieky nepomozu. Musis si to nastavit v hlave, ak sa jedna o dospeleho cloveka, musi si sam povedat, ze nie. Ak sa jedna o dieta, tak netreba ho na to upozornovat, ale odputavat pozornost. Ked vidis, ze si hryzie nechty, tak ho treba niecim zamestnat. Polozit nejaku otazku a chvilu sa rozpravta, poslat ho nieco donies, spravit. Upozornovanie, laky, blabla bal... nepomoz, pretoze je to tik, kde je pricina tazko povedat, ale treba zamestnat hlavu niecim inym