icon

Ohluchla som

krevetka
14. feb 2014

Vedela by mi niektorá z Vás poradiť, beriem antibiotiká od soboty na anginu a v piatok som po lete zo zahraničia ohluchla. Po lete sa mi to stáva vždy ale na druhý den som hned v pohode ale uz je to týžden a mne sa to zhoršuje - na prave ucho počujem slabo a na prave nic a dnes mi v ňom začalo akoby šumieť. Už som z toho zúfalá,neviem co mam robiť. Vďaka za všetky rady

Strana
z2
winka99
14. feb 2014

a co lekar?

luba28
14. feb 2014

@krevetka skus ponorit hlavu do vody az po usi,potom fuknut do nosa,cize s rukou si upchas nos a fuknes ,...mozno zaberie,ale inak by som isla asi k lekarovi,....

pipinka4
14. feb 2014

@krevetka ahoj ja to mala tiez ale ja to mala z choroby mala son zapal eustachovej trubice.a byt tebou udem hbed na usne lebo mne uz hrozil zapal stredneho ucha.doteraz som nedoslychava a je to uz par rokov brala som zinnat antibiotika a dajake prirodne vytaminy. Tak sup sup na orl.vela stastia prajem.

janinah
14. feb 2014

@krevetka švihom na ušné,potrebuješ liečbu,aj zajtra v sobotu choď rovno na orl oddelenie do nemocnice...

krevetka
autor
14. feb 2014

práveže s prístupom aký mali ku angine mam pocit, že bude na mna hľadieť, co ho zatazujem s takou banalitou. Nájde sa tu niekto kto to uz mal a co robil?

pipinka4
14. feb 2014

@krevetka ked nechces ist na orl ( co je dost divne) tak vyskusaj peroxidove usne kvapky aurecon.

krevetka
autor
14. feb 2014

v sobotu je orl otvorené?
V nedeľu zase letím a uz mam nočné mory

janinah
14. feb 2014

@krevetka zrejme máš perforovaný bubienok a nie j to sranda,lebo hrozí infekcia,riskuješ svoj sluch...netáram,bola som sestrou na orl..ozaj chod zajtra do nemocnice a daj s aošetriť,,tým viac,že znova poletíš

krevetka
autor
14. feb 2014

Dakujem Vam velmi pekne. Rano hned pobezim na pohotovosť.

janinah
14. feb 2014

a popýtaj sa na to ako sa správať pri vzlete a pristávaní,minimálne by si mala so sebou nosiť kvapky do nosa a vykvapkať si nos,aby si čo najviac znormalizovala tlak v Eustachovej tube

luba28
14. feb 2014

male deti ked letia tak odporuca sa dat im nieco pit,alebo cumel,alebo kojenie ked sa vzlieta,alebo pristava,...cize mozno zuvacka by ti pomohla,..

koniarova
14. feb 2014

@krevetka Preboha na čo čakáš? Veď je to nebezpečné. Hneď bež na orl.

krevetka
autor
14. feb 2014

žuvačka mi nikdy nepomohla, trpím len pri pristávaní a tým, že som bola chorá mi z uši uz týžden neodlahlo. Tak ste mi poradili, že idem hned na pohotovosť. Potom Vám dám vedieť. A ešte raz dakujem.

xkittikex
14. feb 2014

ja som mala tie iste priznak v januari minuly a mala som zapal stredneho ucha,bola som aj tehotna a dostala som zinnat antibiotika ale aj tak to potrvalo este skoro tyzden kym bolo vsetko ok, takze chod radsej lekarovi,lebo neni to sranda...

alex31
14. feb 2014

@krevetka .. urcite minimalne hned na pohotovost ... ja som si uz s usami odskusala dost .. hlavne po porode ani neviem preco .. ale raz som naraz ohluchla ako ty a nakoniec ze akysi vnutorny zapal a tri tyzdne na ATB ... pocut som zacala az o tyden 🙂 ... nastastie uz pocujem 🙂 🙂 🙂

fialoocka
14. feb 2014

určite navštív lekára....a nemôžeš to mať z tých ATB? Ja som raz ohluchla a hrozne mi šumelo v ušiach po ATB na angínu, no názov si už nepamätám...prestala som ich brať a stav sa mi upravil....ale v tvojom prípade určite lekár 😉

krevetka
autor
15. feb 2014

Tak mi povedal, že pretože uz beriem ATB na anginu tam nemám zápal len to potrebujem preplachnut ( co sa samozrejme na pohotovosti nerobí) tak mi predpísal ATB kvapky do uši ( lekárne uz boli večer zavreté, tak az dnes ich vyzdvihnem) a taktiež aby som si kúpila Audiosprej a nastriekala si do uši. Ten sme doma mali a hned som si ho dala ale zatiaľ bez zmeny.

kveta
15. feb 2014

@krevetka Chod do nemocnice na ORL.

krevetka
autor
15. feb 2014

@kveta lenže cez vikend je to zatvorené a ja zajtra odlietam preč , prave si idem tie ATB kvapky vyzdvihnúť a uvidíme

andrea9999
15. feb 2014

ked odporucil preplachnutie tak skus taky domaci sposob, vezmi vatu, a daj ju po dost teplu vodu ale nie horucu. nakvapksj si to do ucha, bud v zaklone, pritlacaj ruku k uchu, taky akoby podtlak tym si vyrobis. a potom prudko otoc hlavu aby voda vytiekla a priloz suchu vatu. opakuj postup viackrat.

krevetka
autor
15. feb 2014

tak neviem, ci si kvapkam tie kvapky zle ale z ucha mi vytekaju von?! Ked ležím na pravej strane aj 3 hodiny tak sú v ľavom uchu ale hned ako sa otocim tečú von. Ma to takto byt? Od rana co ich kvapkam sa nic nezmenilo 😢

dafy
15. feb 2014

@krevetka ja som to mala tiez az na ušnom mi pomohli prepláchli mi uši az vtedy mi to uvolnilo 🙂 najprv mi dali olejove kvapky a o dva dni som mala dojsť..ked som videla čo všetko mi vytieklo prepláchnutím z uši som mala dosť 😲

krevetka
autor
15. feb 2014

nemôžem ani spať, bojím sa co to bude za bude bolesť zajtra v lietadle

krevetka
autor
17. feb 2014

lietadlo som prezila v pohode, antibioticke kvapky do usi zacinaju zaberať s tabletkami Nurofen. Mam hlavu ako v tuneli stále, ale o trosku lepšie

lienka_1
17. feb 2014

@krevetka Ja mavam taketo problemy neustale pri lietani. Hlavne vtedy, ked mam nadchu alebo infekciu hornych dychacich ciest. Moj krciar mi vysvetlil, ze ked je tam nejaka infekcia, eustachova trubica je opuchnuta a pri vzlete a hlavne pristavani tak dochadza aj k mechanickemu drazdeniu epitelu(v lietadle je dost velka zmena tlaku vzduchu medzi vzletom a pristavanim) Tymto mechanickym drazdenim sa moze v uchu vytvorit vypotok a tak sa zhorsi prevos zvuku a tym aj horsie pocujes. ATB som potrebovala si iba raz, inak som mala v ucho vypotok, ktory sa casom sam vstrebal. Ale kazdopadne by som isla na krcne dala to skontrolovat.

krevetka
autor
22. feb 2014

Po týždni Vás opäť informujem, dúfam, že to niekomu pomôže. Uz 2 týždne mam zaľahnute v ušiach- ľavé viac ako prave. V utorok mi doktor predpísal kvapky do nosa - vraj mi to do 4-6 týždňov prejde, vo štvrtok večer som uz s hlavou vôbec nemohla otáčať. Včera rano som sa rozhodla ísť k zubarovi v neznesitelnych bolestiach a uz som vôbec nemohla prehltavat. Od zubov to nebolo, predpísal mi antibiotiká na zapálené uzliny. Beriem aj Nurofen od bolesti.
Konečne mi to niekto poriadne pozrel a vysvetlil - lietať so začínajúcou chrípkou z ktorej bola angína a ešte nedoliecena som opäť letela je VEĽMI zdraviu škodlivé. Najšťastnejšia budem ked sa mi sluch vráti a ku každej letenke si budem kupovať cestovne poistenie pre prípad, že ochoriem pred letom. Vďaka za všetky rady.

krevetka
autor
8. sep 2014

Ahojte baby, ak toto niekomu pomôže tak budem veľmi rada. Od februára si uši vôbec necistim a moje dovtedy ušné komplikácie úplne zmizli. V noci mám nasadku na zuby aby som neskripala a nestinala zuby dokopy, kedže aj to má na zuby vplyv.

ypsilonik
6. máj 2018

Zdravím,čítam vaše správy ale sú to už 4roky..myslim si ze vam pomohli..preslo to...a pocujete.???Teraz mám aj ja istý problém..som nedoslychava od narodenia.lenze teraz som ohluchla.pocula som ešte do 15marca..prišlo tak zalahnute uško na ľavej strane.nepocula som sa ale keď som priložila ruku ucho k ústam počula.hrozne ..vyšetrili mňa audiogram.sluch dobrý tak som požiadala na rotengen..Neposlali mňa.. to mňa hnevalo..povedali že nemám zápal keď pozerali uška nos krk .hovorím čo vnútri to nevidíte..treba urobiť.. namiesto mi predpísal lieky cavinton..medzi tym som si kupila olejove kvapky uvolnilo sa mi ale iba na 30minut a zas to iste..bežali už 3-4 tyzdne a nič...V tom momente 30.april sluch na dobro odišiel.. už som nepočujúca.Hned som šla doktorke a ma dovolenku tak som šla zastupujúci lekár.. Ta mňa odbila že nepriniesla som správu všetku.Hovorim že to mám akútne nech stym niečo robí.Hroza...vysetri audiogram a ja hovorím zbytočné veď som ohluchla nemám sluch výsledok 100% strata .tak som povedala nech pošle na rotengen dutiny ..nedala....poslala mna do ružinov orl zvážiť infúzie..dostavila som sa a beriem 2lieky na8dni a potom ešte 1lieky..kontrola za 10dni..cca14-15maja.nevidim zatiaľ výsledok..som z toho zúfalá..Mame 2velke 11 a 9 deti a malu 1,5roka dieta ktora rozprava a ja nepocujem...Neviem si povedať aký sú dnešný lekári..niektorí lekari pomôžu ....niektorý sa zas sa im nechce robiť len tak pošlú ďalej inému..Potrebujem fakt radu...

janinah
6. máj 2018

@ypsilonik bola som sestra na orl,už som to tu písala...rtg s tým nič nemá ani dutiny,príčina náhlej straty sluchu nie je celkom známa,stáva sa to po viroze,chrípke alebo aj z ničoho nič....liečbu máš,ale tá je štandardná a môže zabrať na 100% alebo na 50% alebo nemusí zabrať vôbec....teraz neostáva nič iné len brať lieky a čakať ako zareaguješ na liečbu....vyhýbaj sa bazenom,vode v ušiach....krstný syn mal niečo podobné,sluch sa mu po liečbe vrátil na 90%,ale trvalo to dlhšiu dobu tá liečba aj náprava

ypsilonik
12. máj 2018

@janinah Ďakujem pekne za info. Môžem sa ešte opýtať to že od 30.4. nonstop hučí hlava , šumí, píska a zaspávam ťažšie. Že či sluch je zablokovaný ??????keď ešte počujem tieto nepríjemné zvuky??? .čo mám robiť ?
Bola som konečne na RTG a zistili že som prešla zápal...!!!!!!! mám zdurenu. Náhodou som našla v krabičke medzi liekmi Aurgmetin 1g že či to mám užívať..lebo ked nikto až 3-4 odborných lekárov ORL nepredpisali nič..v najbližších dňoch pôjdeme na Antolskú Bratislava .Kde robia podrobnejšie vyšetrenie..Jeden lekár spomínal na kochlearny implantat..To ja zatiaľ neuvažujem..

Strana
z2