Ohavné brucho po pôrode

4. dec 2022

Zdravim,máte aj vy problém,že vám ostalo obrovské brucho po pôrode s ovisnutou kožou? Mala som 47 kil kedysi...teraz dve deti a vážim 59..
Moje brucho vyzerá ako veľká sušená slivka,keď vidím niektoré ženu,že po pôrode žiadna stria,koža,hneď tyzden po pôrode ploche brucho,chce sa mi revat...moja diastqzq mi k tomu ani nepomáha..
Verím,že diastazu trochu stiahnem,ale brucho som mala kedysi vyšportované a teraz revem, keď idem okolo zrkadla..z kamosiek viem iba o jednej,že má podobné brucho,ale ostatné dvojdielne plavky a ani náznak po pôrode 🙁

pribinak
4. dec 2022

Koľko si po pôrode?

autor
4. dec 2022

@pribinak to je jedno,lebo už po prvom porode som mala také brucho a to prešlo 4 roky od prvého a 4 mesiace od druhého..

heleninamama
4. dec 2022

Genetika. Mnohé sa dá vylepšiť cvičením a plastickou chirurgiou, ale gény neobabreš.

pribinak
4. dec 2022

Tak si nájdi fyzioterapeuta a cvic, ak to nepomôže, tak plastika

amelie2017
4. dec 2022

Som 17 mesiacov po 2. porode a pred 3. dnami sa ma na pohotovosti 3 ludia pytali, ci som tehotna. V praci tiez kazdy tyzden aspon jeden. Som na vahe spred 1. tehotenstva, ale brucho strasne. Skor koza ako tuk. V oboch pripadoch som ho mala obrovske. Sama sebe som dala este rok, ze bud to pojde dole, alebo pojdem na plastiku. Tie strie mi nevadia, ale previs ano. A to som rodila prirodzene.

evka64
4. dec 2022

Diastaza, treba si najst dobreho fyzioterapeuta a cvicit, da sa to dat doporiadku.

autor
4. dec 2022

@amelie2017 tiež tak ...toto jedine plastika , po prvom porode to nešlo nijak,tá koža sa nestiahne nijak 🙁 má zaujimalo,či len ja mám takú smolu na genetiku,sestry ani jedna nemá strie ani navyše kožu,tiez boli deti veľké na mňa a pýtali sa ma,či čakám dvojičky

autor
4. dec 2022

@evka64 diastaza ako tak, ale to otrasne brucho,ktoré nepasuje k môjmu zvýšenému telu sa nedá len tak do poriadku a operácie sa fakt bojím,plus mám pruh,lebo mi stlačili brucho pri pôrode

bluka2
4. dec 2022

Úplne si viem predstaviť suchú slivku 😂 ale ja by som ešte nesmutila, moja slivka po druhom dieťati už úplne zmizla, ale trvalo to fakt dlho dlho (možno 3 roky pokým neboli po ovisnutej koži už žiadne stopy)

autor
4. dec 2022

@bluka2 4 Roky som chodila s ovisnutou kožou po prvom porode a nič sa nemenilo ,stále visí ,je to jak želé,keď si ľahnem na chrbát

amelie2017
4. dec 2022

Ja diastazu nemam. A mna sa teda pytali, ci cakam trojicky 🤯🤯 uplne cudzi ludia v obchode. V 5. mesiaci som klamala, ze rodim o 2 tyzdne, co som mala take brucho.
Ale ja uz na otazku ci som tehotna odpovedam, nie, to je slanina. A vsetci sklapnu. Dojde im, ze nevhodna otazka.

bluka2
4. dec 2022

Hm, tak to fakt neviem, lebo po prvom pôrode to bolo u mňa tak do roka ok. Mala som aj veľké brucho, ale zas nikto mi nespravil pruh pri pôrode...

netti87
4. dec 2022

Ahoj jedine co ti pomoze je posilovanie a makanie najma na nohy, zadok, lebo s tym pracuju aj brusne svaly. Hned nebuedes mat vysledok ,ale po case ano. 👍

evka64
4. dec 2022

Ahaa, tak to je ine, ked ta koza vadi..jedine plastika

barborachors
4. dec 2022

A preco nejdes na plastiku? Zosuverena "mrtva" koza ide preč jedine skalpelom...

trendyy
4. dec 2022

Mne taktiez aj miery sedeli ako pred porodom ale koza vsetko diastaza ...10 rokov tomu je som az musela ist na plastiku a teraz som po 2.porode 2 roky taktiez idem na plastiku .

autor
5. dec 2022

A aké máte skúsenosti s plastikou,koľko sa platí,ako dlho trvá rekonvalescencia ,boli to?😅

autor
5. dec 2022

@barborachors predtým som nešla na operáciu,lebo som chcela ešte druhé a teraz ešte kojim

autor
5. dec 2022

@netti87 to mi pomôže na diastazu,ale nie na ovisnutu kožu..skôr som písala príspevok,čo aj ostatné zeny majú po pôrode také ohavné brucho ,či len mne sa ,,pošťastilo,,

adamar
5. dec 2022

Moja kamarátka má tak ako vravíte, už po prvom tak mala, chápem vás, je to veľmi neestetické a určite si to dajte spraviť ako sa máte tak zle citiť. Ja som z tých štastnych naštastie, ale ona ma 36 a povedala, že si to už robiť nedá, že načo už. Má 3 deti.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
natalienka12
5. dec 2022

Abdomimoplastika…ceny su rozne, skus sa pridat do skupiny. Dozvies sa, aj ktory lekar ma aku peknu pracu, koho si vybrat koho radsej nie. Ja na to tiez planujem ist, boli to samozrejme, je to velka operacia, rez od boku po bok. Ceny su asi rozne, ale do 5000 by si sa mohla zmestit.

natalala
5. dec 2022

Moja mama bola na abnomino plastike brucha, kedze dost schudla a koza jej ostala logicky po porodoch a zmene vahy v jej veku ovisnuta+ jej chirurg zosil pri nej aj diastazu a rez spravil cez jazvu od cisaraku, kt jej tym padom este aj upravil. Ma brucho ako lusk a lutuje, ze nesla uz skor ale az pred 50kou. Ja ked odkojim aj druhe babo a schudnem vsetky kila navyse, tiez pojdem minimalne na prsia a uvidim aj ako s bruchom. Ak si naozaj preto spravila vsetko, cvicis na diastazu a vnutorne brusne svaly, schudla si kila z tehotenstva, tak naco sa trapit a nemat rad, ked v dnesnej dobe sa to da vyriesit.

lenkakravcova
5. dec 2022

Ten rozdiel vo váhe sa odrazil na bruchu. Ja tiež mávam 45-47kg a po pôrode s 58-59kg to vyzeralo strašne. Za rok keď som to schudla do pôvodnej váhy, napravilo sa to. Aj koža sa potom stiahla. Takže si myslím, že v prvom rade sa musíš dostať na pôvodnú váhu. Pravdepodobne máš čreva obalené tukom, ako som mala ja a to proste bude vyzerať zle vždy. Diastazu pri 45-47kg takmer nevidno.

elenita
5. dec 2022

@mamula20 ako sa da byt bez brusnej steny?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kiki68
5. dec 2022

Musis s tym seriozne nieco robit, trva to tak rok naozaj prace, ze to vyzera o dost lepsie

liloastitch
5. dec 2022

Po prvom pôrode som mala brucho pekné,po druhom mi zostala tak uvoľnená koža, že mi visí ešte aj na tehotenskom bruchu. Diastaza taká, že by mi cez tú dieru prešiel väčší novorodenec. Mala som veľké brucho a takto sa to podpísalo. Ja idem na plastiku po ďalšom pôrode.

@mamula20 tiež to mám podobne, svaly tak rozostúpené, že keď mi doktorka zatlačí sonom tak sa mi brucho prepadne dovnútra 😂. Malá keď sa pohybuje v tých častiach tak mám pocit, že ju od okolitého sveta delí už len moja koža.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
noemi155
5. dec 2022

Ja som 4 mesiace tiež po pôrode a naši sa mi smejú,že mam brucho jak extrémne premeny
Tiež som mala pri oboch deťoch obrovské brucho,čo sa má pýtali,či čakám dvojičky vsade ale už postupom času vidim zlepšenie
Už som začala konečne aj chudnúť,tak mam lepší pocit konečne aj zo seba 🙏