ahojte 🙂 , potrebovala by som poradiť ak niekto vie alebo mal s tým problém, poslednú dobu mám problém so zubami začali sa mi odvápňovať s čím vznikol aj problém rýchlej kazivosti, zubarka mi odporucila pasty ako častejšiu dentálnu hygienu a elmex erosion alebo lacalut a klasika z lekarne nejake doplnky vaponika, ale to nejak nezaberá, nemáte nejaké iné tipy alternatívne k týmto čo by vedelo posilniť sklovinu ? iná pasta alebo niečo ? ďakujem vopred za rady.
Mne kázala dentálna hygienická toto https://www.nazuby.eu/GC-MI-Paste-Plus-Tutti-Fr... ale ci to ma nejaký efekt neviem. To mi leen včera kázala. Aj ja mam slabú sklovinu a extrémnu kazivost zubov. A po pôrode ako sa začali kaziť ani nevravím. Včera zubár mi zahlásil že mi treba 2 korunky urobiť a tu cifru keď povedal až mi do revu bolo.
@bibka26 Vápnik musíš v prvom rade doplniť z vnútra. Ja užívam Calcii Carbonas od Galvexu a v pohode.
@silviazlat ahoj vies comam teraz predpisane biomin h a alfa D3 odporucali mi aj viac mlieka ale mam intoleranciu na laktoru takze tot nehrozi
Ak piješ kolu tak prestaň s ňou lebo toto je na zuby najhoršie
a k tomu vápniku, ten už veľmi význam ako výživový doplnok pre sklovinu nemá, keď sa raz sklovina vytvorila - to skôr už v detstve by mal byť príjem Ca dostatočný. vápnik, ktorý je prirodzene v slinách, stačí spolu s fluórom (z pasty, gélu, minerálky..) na re-mineralizáciu skloviny.
skús dopĺňať vápnik ale aj s déčkom a vyhni sa veciam, ktoré pomáhajú odvápňovaniu alebo zabraňujú vstrebávaniu vápnika, lebo napríklad kofeín ma na toto vplyv
@bibka26 Elmex gelee