Odvápnené zuby a slabá sklovina

bibka26
23. júl 2020

ahojte 🙂 , potrebovala by som poradiť ak niekto vie alebo mal s tým problém, poslednú dobu mám problém so zubami začali sa mi odvápňovať s čím vznikol aj problém rýchlej kazivosti, zubarka mi odporucila pasty ako častejšiu dentálnu hygienu a elmex erosion alebo lacalut a klasika z lekarne nejake doplnky vaponika, ale to nejak nezaberá, nemáte nejaké iné tipy alternatívne k týmto čo by vedelo posilniť sklovinu ? iná pasta alebo niečo ? ďakujem vopred za rady.

zuzka251
23. júl 2020

@bibka26 Elmex gelee

bibka26
autor
23. júl 2020

@zuzka251 ahoj to tiez pouzivam raz do tyzdna ale dnes po prehladke som prisla na to ze asi treba nieco ine kedze uz som zase objednana na pombovanie :(

uzanka16
23. júl 2020

Mne kázala dentálna hygienická toto https://www.nazuby.eu/GC-MI-Paste-Plus-Tutti-Fr... ale ci to ma nejaký efekt neviem. To mi leen včera kázala. Aj ja mam slabú sklovinu a extrémnu kazivost zubov. A po pôrode ako sa začali kaziť ani nevravím. Včera zubár mi zahlásil že mi treba 2 korunky urobiť a tu cifru keď povedal až mi do revu bolo.

zuzka251
23. júl 2020

@bibka26 tym elmex gelom kludne pokracuj, este curaprox pasta s hydroxyapatitom moze pomoct. ale velmi dolezita je denna hygiena. niekedy sa s tym neda vela spravit..

silviazlat
23. júl 2020

@bibka26 Vápnik musíš v prvom rade doplniť z vnútra. Ja užívam Calcii Carbonas od Galvexu a v pohode.

bibka26
autor
23. júl 2020

@silviazlat ahoj vies comam teraz predpisane biomin h a alfa D3 odporucali mi aj viac mlieka ale mam intoleranciu na laktoru takze tot nehrozi

sunny8
23. júl 2020

Ak piješ kolu tak prestaň s ňou lebo toto je na zuby najhoršie

pribinak
23. júl 2020

@bibka26 skús makový olej. Mak má najviac vápnika. Míňa mama užívala po opakovane zlomenine ruky.

janage
23. júl 2020

@bibka26 tak maloktovie ale napr. polievkova lyzica maku ma tolko vapnika ako pohar mlieka😉vapnik mozes aj inak ako mliekom doplnat a velmi dolezite nastudovat co k tomu vapniku, aby sa aj dobre vstrebal. Napr. zelezo co ja viem znizuje vstrebavanie vapnika a naopak.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzka251
23. júl 2020

@pribinak Makovy olej neobsahuje ziadny vapnik!!!! Ked uz, tak cerstvo pomlety mak.

pribinak
23. júl 2020

@zuzka251 nejdem sa hádať. Mame to poradil chirurg !!!

zuzka251
23. júl 2020

@pribinak tak to je evidentne odbornik 😢 ja som tiez Dr.

janage
23. júl 2020

@zuzka251 ahoj nie som lekar ale uprimne ma zaujima preco cerstvo pomlety mak? Ked uz je v buchte, kolaci a pod uz vapnik tam nie je? Viem, ze niektore vitaminy napr. tepelnou upravou sa stracaju, tak ma to zaujima pri tom vapniku.

pribinak
23. júl 2020

@zuzka251 🤷‍♀️🤷‍♀️

zuzka251
23. júl 2020

@janage z nemleteho maku nevie telo vyuzit vapnik dostatocne, vyjde stolicou. samozrejme, aj v kolaci, buchtach atd ak je pomlety, je to ok. len nemal by byt pomlety dlhsi cas, tym sa znehodnocuje.

janage
23. júl 2020

@zuzka251 dakujem o tom nepomletom to viem, len o tom cerstvom som este nepocula.

kofolala
23. júl 2020

@bibka26 ved vapnik je pridany aj v rastlinnych mliekach .Treba si to odsledovat .Nemaju to vsetky

zuzka251
23. júl 2020

a k tomu vápniku, ten už veľmi význam ako výživový doplnok pre sklovinu nemá, keď sa raz sklovina vytvorila - to skôr už v detstve by mal byť príjem Ca dostatočný. vápnik, ktorý je prirodzene v slinách, stačí spolu s fluórom (z pasty, gélu, minerálky..) na re-mineralizáciu skloviny.

xili99
23. júl 2020

skús dopĺňať vápnik ale aj s déčkom a vyhni sa veciam, ktoré pomáhajú odvápňovaniu alebo zabraňujú vstrebávaniu vápnika, lebo napríklad kofeín ma na toto vplyv