Ahojte, chcela by som sa Vás spýtať, ako si zvoliť ten správny odtieň zubných koruniek? Je veľký rozdiel medzi odtieňom A1 a A2?
Môj prirodzený odtieň je A2. Momentálne si chcem dať spraviť predné horné korunky, neskôr aj dolné. A dosť váham, ktorý odtieň si vybrať. Neviem, či by nebol zatiaľ príliš veľký, taký do očí bijúci rozdiel medzi hornými a dolnými, keby som šla do odtieňa A1. Na druhej strane si neviem predstaviť ani odtieň A2, resp.či tie korunky nie sú až príliš žlté. Na základe jednej vzorovej korunky u zubára sa mi to ťažko posudzuje. A keďže sa už farba koruniek nedá zmeniť bielením a pod. bojím sa, aby mi tá farba dlhodobo nevadila.
Máte niektorá skúsenosť s nejakým z týchto odtieňov? Alebo teda najmä s odtieňom A2? Moj zubár mi totiž hovorí, že A2 pôsobí prirodzenejšie. Ďakujem 🙂
Neviem, kde Ti to robia a o aké korunky sa jedná, ale zirkonové korunky sa dajú dofarbiť tak, že pôsobia úplne ako Tvoje vlastné. Robia to práve kvôli tomu, aby nebolo vidieť rozdiel.
@heleninamama o zirkonove
@macikovaiveta Mám 30 rokov. Práve preto váham, či ísť do toho odtieňu A2, vôbec si neviem predstaviť ako tie odtiene pôsobia v ústach, všade sú vzorkovníky po jednej korunke a ja si to naozaj neviem predstaviť, ako to pôsobí ako celok. Dúfam, že tá A2 nebude veľmi žltá 😅. Preto som chcela vedieť,že ak má niekto takéto korunky, či bol spokojný s tou farbou a časom neľutoval,že si nedal belšie.
U nas v ambulancii stale doki priklada tie zuby zo vzorkovnika farieb k pacientovym zubom. A este to konzultuje s pacientom, ci by mu to vyhovovalo. A1 je samozrejme belsi odtien. Popripade skombinovat farby, ze krcky A2 a zvysok A1, pripadne ak.chces pekne biele, tak si daj A1 a svoje zubky potom vybielit. Ale pozor, aby neboli odhalene krcky, spredu vyplne atd, to uz vysvetli zubar...
@ela2710 zalezi od viacerych faktorov. Hlavne aky si ty typ. Keby si dala cernochovi tieto odtiene, tak by ti jeho zuby vypalili oci 😀 A2 je dost svetly odtien, nemusis sa bat a posobi naozaj prirodzenejsie, ako A1. Cim svetlejsi odtien, tym tie zuby posobia viac umelo, nie su az tak prefarbene. Je prirodzene, ze zub je od krcku tmavsi a a hrana je svetlejsia a transparentnejsia. Ale ked je biely ako papier, uz tam nemas priestor na prirodzene prefarbenie 😉
Ale ako sa hovori, proti gustu ziadny disputat. Takze, ak sa to niekomu paci… nech si da…
@petricka22 dakujem 🙂 dnes mi zubar nasadzoval korunky, s odtienom A2 som spokojna a uplne ladi s mojimi ostatnymi. Jedine, co ma trapi a co som si vsimla az doma je, ze prava trojka je podstatne dlhsia nez lava...a dost to vidno, kedze obe jednotky a obe dvojky maju uplne identicku dlzku. Nevies nahodou, ci by sa ta zirkonova korunka na trojke dala u zubara trosku zbrusit, aby bola kratsia? Ci to sa neda takto upravovat?
Treba asi zvážiť aj vek , aby tie biele nepôsobili neprirodzene