Odtieň zubných koruniek A1 alebo A2

ela2710
1. jún 2022

Ahojte, chcela by som sa Vás spýtať, ako si zvoliť ten správny odtieň zubných koruniek? Je veľký rozdiel medzi odtieňom A1 a A2?
Môj prirodzený odtieň je A2. Momentálne si chcem dať spraviť predné horné korunky, neskôr aj dolné. A dosť váham, ktorý odtieň si vybrať. Neviem, či by nebol zatiaľ príliš veľký, taký do očí bijúci rozdiel medzi hornými a dolnými, keby som šla do odtieňa A1. Na druhej strane si neviem predstaviť ani odtieň A2, resp.či tie korunky nie sú až príliš žlté. Na základe jednej vzorovej korunky u zubára sa mi to ťažko posudzuje. A keďže sa už farba koruniek nedá zmeniť bielením a pod. bojím sa, aby mi tá farba dlhodobo nevadila.
Máte niektorá skúsenosť s nejakým z týchto odtieňov? Alebo teda najmä s odtieňom A2? Moj zubár mi totiž hovorí, že A2 pôsobí prirodzenejšie. Ďakujem 🙂

macikovaiveta
1. jún 2022

Treba asi zvážiť aj vek , aby tie biele nepôsobili neprirodzene

heleninamama
1. jún 2022

Neviem, kde Ti to robia a o aké korunky sa jedná, ale zirkonové korunky sa dajú dofarbiť tak, že pôsobia úplne ako Tvoje vlastné. Robia to práve kvôli tomu, aby nebolo vidieť rozdiel.

ela2710
autor
1. jún 2022

@heleninamama o zirkonove

ela2710
autor
1. jún 2022

@macikovaiveta Mám 30 rokov. Práve preto váham, či ísť do toho odtieňu A2, vôbec si neviem predstaviť ako tie odtiene pôsobia v ústach, všade sú vzorkovníky po jednej korunke a ja si to naozaj neviem predstaviť, ako to pôsobí ako celok. Dúfam, že tá A2 nebude veľmi žltá 😅. Preto som chcela vedieť,že ak má niekto takéto korunky, či bol spokojný s tou farbou a časom neľutoval,že si nedal belšie.

kornelies
1. jún 2022

@ela2710 Ved sa opytaj, kto je keho laborant a chod si to prediskutovat s niim:s nou.

lucianak
1. jún 2022

U nas v ambulancii stale doki priklada tie zuby zo vzorkovnika farieb k pacientovym zubom. A este to konzultuje s pacientom, ci by mu to vyhovovalo. A1 je samozrejme belsi odtien. Popripade skombinovat farby, ze krcky A2 a zvysok A1, pripadne ak.chces pekne biele, tak si daj A1 a svoje zubky potom vybielit. Ale pozor, aby neboli odhalene krcky, spredu vyplne atd, to uz vysvetli zubar...

janka1011
2. jún 2022

@ela2710 ja mám A2 a nie sú žlté. A1 sú úplne biele, až tak neprirodzene by som povedala, málokto má vlastné zuby tak žiarivo biele. U zubára ti poradia ktorý odtieň najlepšie pasuje k tvojim zubom. Mne hovorili, že najpoužívanejší je dokonca A3.

ela2710
autor
2. jún 2022

@janka1011 Ďakujem za podelenie sa o tvoju skusenost 🙂 odtien mojich zubov je A2, tak pojdem do tohto odtiena. Ukazoval mi aj vzorkovnik, kedze idem mat postupne spravene vsetky, tak mi ukazoval aj A1, aj A2. Ale teda nechcela by som, aby to posobilo neprirodzene. Dakujem 🙂

petricka22
2. jún 2022

@ela2710 zalezi od viacerych faktorov. Hlavne aky si ty typ. Keby si dala cernochovi tieto odtiene, tak by ti jeho zuby vypalili oci 😀 A2 je dost svetly odtien, nemusis sa bat a posobi naozaj prirodzenejsie, ako A1. Cim svetlejsi odtien, tym tie zuby posobia viac umelo, nie su az tak prefarbene. Je prirodzene, ze zub je od krcku tmavsi a a hrana je svetlejsia a transparentnejsia. Ale ked je biely ako papier, uz tam nemas priestor na prirodzene prefarbenie 😉
Ale ako sa hovori, proti gustu ziadny disputat. Takze, ak sa to niekomu paci… nech si da…

ela2710
autor
3. jún 2022

@petricka22 dakujem 🙂 dnes mi zubar nasadzoval korunky, s odtienom A2 som spokojna a uplne ladi s mojimi ostatnymi. Jedine, co ma trapi a co som si vsimla az doma je, ze prava trojka je podstatne dlhsia nez lava...a dost to vidno, kedze obe jednotky a obe dvojky maju uplne identicku dlzku. Nevies nahodou, ci by sa ta zirkonova korunka na trojke dala u zubara trosku zbrusit, aby bola kratsia? Ci to sa neda takto upravovat?