Caute baby mate skúsenosť s odstránením znamienka?
Predtym bol hladky plochy a teraz ma uz takyto tvar :/ 🙂
bola som pred par mesiacmi na laserovom odstráneni 4 znamienok , všetky boli vypuklé, teraz mám na týchmiestach iba tmavšie červené miestá ktoré by mali časom splynúť s pokožkou
Mala som dve znamienka na chrbte,boli v poriadku no boleli ma a rastli.Dala som ich odstranit,vyrezali mi ich poviem,ze riadny kus aj z kozou diera ako vieme kam .... zasili a mam klud,iba obcas ma to miesto svrbi ale znamienka nikde.
Odporucam odstranit je to chvilkova zalezitost a bezbolestna.
Ja mám aj vyoperované, aj odstránené el.ihlou. Pokiaľ je znamienko ohraničené v pravidelnom tvare-je to ok. Zlé znamienko je čierne a s nepravidelným tvarom. Na kožnom mi tak povedala.
ja som nachylna na zle znamienka. minuly rok mi brali 5, tento uz mam zase na 3 termin. Co uz. V kazdom pripade s tymto k lekarke a nie na odstranenie laserom. toto bude podla mna na zdravotne dovody. je dost nepekne a neohranicene. Takze s histologiou.
ja som platila pred 3 rokmi 57 eur
To nevyzerá dobre... ja som bola v Bratislave na Národnom onkologickom ústave, úžasný prístup, top profesionáli, zachránili mi život. Treba tam do kožnej ambulancie papier od obyčajného kožného doktora s diagnózou myslím D22.6, inak neberú nových ľudí len tak z ulice. Ale neľutujem. Obvodna kožná mi to zle diagnostikovala
Jo a bolo to úplne zadarmo, nikde som ani cent nedala. Platí sa pri estetických zákrokoch
@nikk3y hej no... bohužiaľ, bolo to nebezpečné znamienko. Povedala doktorka, že keby som prišla o rok, tak už by tam mohol byť nádor. Rakovina kože je taká, že keď sa objaví a rieši včas, šanca na vyzdravenie je 100%. Keď sa objaví neskoro, je to 0%, veľmi rýchlo a všade metastazuje.
@basska_b súhlasím, tam vedia čo robia. ale treba povedať, že hore na onkológii sa s tým neparajú 🤣. Vyberajú veľa okolitého tkaniva a nejaký plastický steh ich netrápi 🤣. Odtiaľ mam dve fasa jazvy. Zbytok som si dala brat inde. Ono je viacmenej jedno kde v ba si to dá vybrať, lebo histologiu a patologiu ovláda penta, to bolo ziskové, to sa zo zdravotníctva predalo. Takže vzorky väčšinou vozia im. Výnimkou je tuším onkologický ústav sv. Alžbety, ta ma perfektný vlastný labak.
Dievčata, ak pojdem na chirurgiu..treba aj odporucanie na vybratie znamienka?
Nenechaj sa vystrasit, ja som mala velke znamienko na krku, ktore menilo tvar aj farbu a dokonca sa mi z neho odlupovalo a svrbelo a z histologii prisli vysledky v poriadku.
@viera27 môžem sa spýtať, ak kožná uvedie, že je to zo zdravotných dôvodov, tak sa za to neplatí? lebo chirurgovia si niekedy vypýtajú aj 100€ za jedno znamienko a ja mám pár takých škaredých, čo sa mi aj menia, ale nemám toľko peňazí, aby som si dala všetky vybrať...
vďaka za info 🙂
@janulka2811 umrtvenie nebolelo?
treba ist na kožné s dr ti povie ako postupovať, v prípade že sa zmenilo odporučí a objedná ta na zákrok, potom sa počká na výsledky z histologie.