Ahojte mamicky,potrebujem poradit, chcem si dat odstranit ploche znamienko na pravej lopatke chrbta,pretoze zmenilo farbu,velkost a tak..cim skor,pocula som o MUDr.Plezelovi v Seredi,mate niektora skusenosti s tymto lekarom?treba sa objednat dopredu,a bude treba vymenny ci ma vezme aj bez neho*??dakujem 🙂 🙂
Mne znamienka kozny vypalil pri prvej navsteve. Netrebalo listok ani chirurga
@lilimoni vypalovanie nie je bezpecne pri znamienkach - obvzlast ak menia velkost, farbu, strukturu... Tam je podozrenie na zhubny/nezhubny rast - a to ti potvrdi len biopsia z chirurgicky odobratej vzorky. Ak sa vypali zhubne znamienko, nikto na jeho zhubnost nepride a metastazy sa mozu rozliest po celom tele. Obvzlast melanomy radi metastazuju-vypalenie nestaci, treba vybrat aj okolitu kozu, lebo rakovina sa rada siri cez lymfy. @adriana2301 drzim palce, aby vsetko dobre vypadlo, moja mama mala take znamienka a boli benigne, nechcem strasit,len ma strasne zeru taki lekari - pseudo odbornici, ktori podcenuju rizika, tak som sa rozpisala
ja som bola dať vybrať na chirurgii odporučil mi to kožný koli zväčšovaniu, blbému miestu (na páse) a rak.kože v rodine...len mi to miesto umrtvili a vyrezali mi ho vzorky sa niesli na biopsiu z čoho som mala paniku ale nakoniec všetko dobre dopadlo 🙂 držím palce
@neverendinglove vobec ziadne znamienka by sa nemali dat ani vypalovat a ani odstranovat laserom to ziadny normalny kozny lekar neodporuci. Jedinym dokazom nezhnubnosti znamienka je odobratie vzorky a jej histologicke vysetrenie. Niekedy znamienko nemusi vyzerat nebezpecne a moze to byt zhubny nador, to podla mna ani kozny lekar nevie vzdy na 100 percent zhodnotit len na zaklade toho ze sa nan pozrie nie je predsa vseveduci. Pre mna laser ani vypalovanie urcite nie.
dakujem baby,ja si to dam urcite odstranit tak aby som mala istotu ze tam nic nebolo,ale potrebujem aj vediet ci ten Dr.Plezel v Seredi je na to ok,ci mala niektora skusenost..a dam vediet,ja si myslim ze tam nieco je urcite,lebo vyzera to divne preto chcem ist cim skor..no dufam ze je sa mylim.. 😉
Ahojte baby,takze podstupila som kozne vysetrene 2 tyzdne dozadu,cakam na melanomovu komisiu kedze ju odlozili,dg. Maligny melanom,mam strach a neviem co ma caka,znamienko som nemala vybrate idem teraz vo stvrtok tak sa neviem dockat kedy to daju von,a potom budem vediet na 100 % ci bol strach opodstatneny..kazdy lekar ktoremu som volala vravel nieco ine a iny postup,cize sama neviem..drzte palce aby to dali vsetko von a aby som bola ok...za posledne 2 tyzdne som ani poriadne nespala...:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
@adriana2301 och to je mi velmi luto, ako to dopadlo?
@savanna bola som ho vcera vyberat v BA, tak som rada ze je vonku, teraz cakam na histologiu,a potom sa uvidi co dalej a ci sa to vybralo cele..no je to velmi neprijemne ked lekar urci taku dg ale aj tak cakam na vysledok..snad bude vsetko ok..su to nervy a strach ale bohuzial nemozem robit nic ine len cakat... ☹
@adriana2301 drzim palce, dufajme, ze to bude plany poplach!
@adriana2301 mozem sa opytat, ako sa vam zmenilo znamienko??ci stmavlo alebo vybledlo??dakujem
@zaburiatko15 tmavlo stále viac a potom už svrbelo a začalo sa trochu šúpať
@adriana2301 najprv musis ist ku koznemu, ten ti to vysetri, a da ti vymenny listok k chirurgovi