Odstránenie žlčníka

alenamihal
10. jan 2022

Chirurg mi navrhol odstranit zlcnik ,kvoli tomu,ze je atypicky (vytoceny do jednej strany ) a sposobuje mi pichlavu bolest. Idem na gastro ,takze uvidim co mi tam povedia...zije niekto bez zlcnika??? verim tomu,ze strava bude uplna ina..su neake caste inefekcie atd ???

nevenka
10. jan 2022

@alenamihal vela ludi zije bez zlcnika. Napriklad moj muz, jeho obaja rodicia. Stravu uz maju normalnu, samozrejme, treba jest menej mastne jedla, ale muz jedava aj rezne, aj zemiakovy salat, aj udene maso. Po tazsom jedle si vezme traviace enzymy. Zlcnik je zasobaren zlce, ta sa vyraba v peceni. No a ked nemas zlcnik, tak zlc Ti stale odteka, nemas tu zasobaren a teda ani spatna vazba nefunguje - zjes vela tukov, vyluci sa viac zlce. Bez zlcnika sa vylucuje tak priebezne a preto tazke mastne jedla su narocnejsie stravitelne pre ludi bez zlcnika. Aspon fak laicky si to vysvetlujem.
Mojmu muzovi museli vybrat zlcnik, lebo mal priserne zachvaty, plny zlcnik kamenov a blata. Prakticky nefunkcny, bolavy. Ty konzultuj u viacerych odbornikov.

paladia
10. jan 2022

Nemám žlčník a žijem úplne normálne. Bez obmedzení.

blancheporte
10. jan 2022

@alenamihal Zlcnik nemam,po operacii asi mesiac dieta,teraz jem vsetko.Kapusta a vyprazane mi robia troska problem.Citim tazobu....vezmem Pancreolan a fungujem dalej.

siska53
10. jan 2022

@alenamihal jasne, moja mama nema.zlcnik od svojej 25tky.. mne ho vyberalo pred 9 rokmi. Nemam ziadne obmedzenia, stravujem.sa uplne normalne. Ani moja mama nie.

maria39
11. jan 2022

aj ja uvazujem o odstraneni zlcnika... pred 2rokmi som mala zachvaty teraz uz nemam ale ked sa najem je mi tazko a stale to ide dookola... len teraz je problem lebo sa neda len tak ist a objednat sa ..pre pandemiu sa vsrtko odsunulo na vedlajsiu kolaj