Odstránenie rezidui po vybratých mandliach

masabi
16. okt 2023

Ahojte. Pred 18 rokmi mi vybrali mandle. Ostali mi však rezidua na ktorých sa mi už 3x spravil absces. Lekár odporúča vybrať ich ako zdroj infekcie. Myslela som si, že po vybratí mandlí budem mať pokoj, no nie. Absolvoval niekto "vyberanie mandlí" 2.krat?Narástli mi vraj také, že iná ORL lekárka sa ma pýtala, či mám fakt vybraté.Zákrok v no ej nemocnici v KE.Budem vďačná za každú skúsenosť a recenziu.

janinah
16. okt 2023

Vybrať.Stava sa to.Aj malé reziduum sa správa akoby tam mandle boli.Pri abscesoch niet o čom...odp.operaciu čím skôr.

masabi
autor
16. okt 2023

@janinah mala som absces 22. 09. 2023 mi ho ambulantne vypustili a objednaná som na 7.11.strasne sa toho bojím, síce v narkóze to budú robiť no neviem z čoho mám väčší strach či z operácie ci z toho priebehu potom

woman79
26. okt 2023

@masabi moc ťa nepoteším, ale nechcem ani strašiť.
12.10. mi vyberali zbytok mandle, prvé 2 dni celkom ok, potom 11 dní peklo, ani doreta mi nepomohla, včera zlepšenie o 30 %, dnes o 50. V sobotu som bola na pohotovosti,,lebo som išla z koze vyskočiť od bolesti, dali mi atb.
Dnes som bola na kontrolu , mala som aj výsledok z histologie, ktorý je dobrý.
Kľudne sa pýtaj, robili ma v PO.
Ale ak treba, nech to ide von, len u mňa sa to strašne dlho hojí.

masabi
autor
27. okt 2023

@woman79 ahoj, ďakujem, za tvoju reakciu ja idem do Košíc.A dúfam, že to nebude horšie ako pred 18.rokmi🙏😜. A čo si brala od bolesti? V PO tuším. NOVALGIN dávajú... Pooperačné? Ľadovala si, výplach ala ci aj niečo ine?

woman79
27. okt 2023

@masabi zabudla som uviesť, že ja som bola pred 25 rokmi a určite som netrpela tak dlho.
Kazali mi brat paralen. Skúšala som po 2 paraleny, bud len mierne zlepsenie alebo žiadne, novalgin to isté, algifen to iste, doreta vôbec nič.
Ci som zobrala pred jedlom alebo po, bolo to jedno, šialená bolesť. Vlastne bolesť nonstop s občasnými svetlými chvilkami. Ale aspoň som sa nebudila, v noci som spala.
Aj som ľadovala, píla harmanček, striekala tantum verte a kloktala som až po nejakých 10 dňoch s harmancekom, bála som sa skôr. Odstavena, nepouzitelna 13 dní. Už sa flákam, teším sa, bolesť stále je, ale nedá sa to porovnať. Ešte stále mi odporučili 10 dní kludovy režim, nič teplé, ešte tam mam povlak.
Budem na teba myslieť, silno držať prsty a budem rada keď sa ozveš. A hlavne, nech máš lepší priebeh ako ja.
Dr., ktorý má operoval, povedal, že to bolo hlboko a dosť veľké.
Ak ta ešte niečo zaujíma, píš alebo volaj 0905 765 224 🙂

masabi
autor
28. okt 2023

@woman79 och moja, to ma mrzí že takýto ťažký pooperačný priebeh, výplachovat, kloktať, repík a šalvia, skús aj teraz šalviu piť, ma protizápalový aj proti bolesti účinok, ja sa modlím, aby som to mala čím skôr za sebou a bola v poriadku, dcéra čaká v januári bábätko, chcem tu byť pre nich, a hlavne zdravá a v poriadku.
Ozaj prečo ti nedali sílnejšie lieky? Ak Ti nezaberal Novalgin? Koľko si bola v nemocnici? Mohli ti dať kľudne aj injekčnej ak bol problém hltat... Ale akože Paralen🤦🤦?.. to akože si ma zabila. Ďakujem za tvoju skúsenosť, určite sa ozvem a určite napíšem ako to bolo v KE. 1.x pred 18.rokmi som bola v PO. Vtedy sa pichal. EUNALGIT... zabral ale zadok ma bolel 3 tyzdne😜🤣.
PS môžeš mi prosím napísať kto ja operoval? Kľudne aj do správy