Odstránenie polypu v celkovej narkóze

nykushka
9. jún 2015

prosím Vás čaká ma odstránenie polypu v pošve ( 4x1,5 cm) - v celkovej narkóze, má s tým niekto skúsenosti ? viem že to trvá iba pár minút, no skôr ma zaujíma to potom, nejaká liečba, možné krvácanie, nejaké obmedzenia atď. Ďakujem 🙂

latvia
9. jún 2015

@nykushka
mas polyp v posve alebo v maternici? 4cmx1,5 cm? to je vcelku velky 😕 nie je to 4mmx1,5cm?
ak je to v posve, tak to trva kratko, ak v krcku maternice alebo v maternici, tak to zvycajne robia hysteroskopom (kamera do maternice a pod zrakovou kontrolou vyskrabu polyp, nasledne este vyskrabkaju maternicu. krvacanie klasicke ako po kyretazi, liecba nejaka specialna nie, aspon neviem o ziadnej

nykushka
autor
9. jún 2015

@latvia mám napísané v papieri že "v strednej tretine prednej steny pošvy viac vľavo na širokej báze 4x1,5 cm" ...a je dosť veľké, nakoľko som si ho ucítila tak, že mi vytŕčal. a ja som nikdy nemala takéto problémy, ani som nebola v narkóze ani nič podobné, takže vôbec neviem čo mám čakať, ďakujem 🙂

latvia
10. jún 2015

@nykushka mm,dost velke...taky polyp som este nevidela...pravdepodobne ho zrezu palenim,predppokladam do pol hodiny bude hotovo.tam budes mat obmedzenie tusim iba v intimnych veciach,kym sa to zahoji.narkozy sa bat nemusis

mischelag
10. jún 2015

@nykushka ja mam skusenosti az az. Pred tromi tyzdnami mi odstranovali polyp na maternici uz treti krat :( robili mi to tiez v narkoze, bola som par hodin v nemocnici a poobede uz domov. 2x ked mi to robili na sk som krvacala asi 5 dni a potom bolo vsetko ok. Teraz mi to robili vo viedni, krvacam uz pomaly stvrty tyzden, aj ked tvrdia ze je vsetko ok a je to zato, ze mi nerobili normalny kyret ale odstranili mi polyp aj vycistili maternici s nejakymi elektrickymi nozmi ci co to vlastne bolo. Takze ja sa este stale trapim :(

latvia
10. jún 2015

@mischelag ona ma polyp na posve 😅 polypy v maternici sa zvyknu robievat znova.....na to krvacanie ti nic nedali? 😕 4 tyzdne su dost 😒

dadulka256
11. jún 2015

skús sa poradiť s gynekologom na stránke www.poradnagynekologa.sk

nykushka
autor
13. jún 2015

Dakujem 🙂
@mischelag drzim paste nech si cim skor v poriadku!

deianeira
15. feb 2016

ahojte dámy, prosím vás, v rámci liečby v centre asistovanej reprodukcie, kam sme zavítali, keďže sa nám nedarí otehotnieť, mi zistili polyp - asi len centimetrový - v maternici, a chcú mi ho odstrániť v narkóze. čítala som, že v daný deň po zákroku môže ísť pacientka domov. ALE: na druhý deň môžem fungovať a pracovať už v plnom nasadení? Ako dlho ste sa spamätávali z narkózy? V živote som nebola na žiadnej operácii, tak netuším, ako sa človek po narkóze cíti...
majú mi to robiť hysteroskopiou a zároveň mi chcú pozrieť priechodnosť vajcovodov. na čo sa mám pripraviť? ďakujem

mischelag
16. feb 2016

@deianeira ja som normalne fungovala po asi 3 dnoch. Ja nezvladam dobre anestezu, takze u mna trva skoro tyzden kym sa dam dokopy. Ale po zakroku som ziadne bolesti nemala.

nykushka
autor
16. feb 2016

@deianeira ja som sla domov na dalsi den rano, a doma som skoro cely den prespala ale potom som fungovala uz bez problemov, ani ziadne bolesti som nemala. v narkoze som bola cca hodinu a bolo to uplne v pohode, tiez som bola prvy krat a nevedela som ze co ma caka. ale vsetko prebehlo rychlo (co som sa divila, bo som mala ine predstavy o narkoze :D ) a aj bez problemov 🙂

marikaneni
8. nov 2017

Mam polyp v pošve,ako sa odstraňuje,je to bolestivý zákrok?robi sa v narkoze?

verjan
Autor odpoveď zmazal
Zobraz