Ahojte, máte niektorá skúsenosti s RFA (rádiofrekvenčná ablácia)? Mám na oboch nohách varixy a aspoň jednu by som si chcela dať operovať budúci mesiac. Robí sa to v rámci jednodňovej chirurgie.
Ak ste to absolvovali, aké dlhá bola rekonvalscencia a bokestivosť po operácii? Ako dlho po zákroku ste normálne fungovali?
Vďaka
@sisina24 Mozem sa opytat, kde ti to robili? Pri zakroku ta to bolelo, ked pises, ze nic prijemne? No ja to mam tiez skarede, stupen neviem, ale mam to vystupene, problemy mi to nespôsobuje, len je to skarede. Jednu mam na stehne a jednu cez lytko na druhej nohe.
@sisina24 Este jedna vec - bola si uspata? Jedna znama na tom bola v nemocnici a vravela, ze ju uspali, lebo ten zakrok vraj boli.
Ahoj, robili mi to v Medicentrum Zvolen, mala som už vážne problémy, veľké hrče, zápaly aj trombózu, bola som pri vedomí, hlavu som mala nižšie ako nohy, to mi bolo veľmi nepríjemné (mávam závraty)a samotný zákrok ma fakt dosť bolel, ale dalo sa to vydržať, aj sestra bola deň predom ou, a ju to tiež bolelo
Práveže až po operácii to už bol veget, dala som si večer 1 ibalgin a už to nebolelo, bola som doma dlhšie, ale robím ťažšiu prácu v stoji,ale môj život sa zlepšil o 80%,vôbec neľutujem, čím skôr choďte, tým lepšie, ono to najprv nebolí tie žily, ale postupom času sú z toho poriadne problémy a bolesti
@scorpionflower1 ak chceš ešte čokoľvek vedieť, kľudne sa pýtaj
@sisina24 asi su v tom velke rozdiely, musim ist na vysetrenie, jedna baba mi pisala, ze ju to vobec nebolelo, tak ja neviem. Tebe to len umrtvili pri tom zakroku?
Ja nechcem ist na klasicku operaciu a neviem, kde v BA by mi urobili RFA v nemocnici v anestezii, aby som pri tom netrpela. Najprv musi doktor povedat, v akom stadiu to valstne mam. Ja mam take vystupene hrbolceky, ale ine problemy nemam.
Ja som si našla tú kliniku podľa recenzií, aj keď bývam pri Bratislave, v Bratislave sa buď platí okolo 1600e za jednu nohu súkromne, alebo sa čaká vyše roka v poradovníku NÚSCh, ja som už potrebovala veľmi súrne operáciu, tak som si zistila, kde všade Union prepláca tieto operácie a vybrala som si Zvolen, ono najlepšie ísť najprv k cievnemu, ktorý posúdi, čo a ako ďalej
@scorpionflower1 no neviem, či tá pani bola nejako odolná, ja nie som žiadna padavka, ale bolelo to dosť,tá prvá operácia bola horšia, mala som silný zápal, aj mi vyrezal 5 takých hrčí, a šil, mala som 5 štichov, ale lekár vravel, že to nerobia v celkovej anestézii, ale možno sa to niekde dá, ale fakt choďte čím skôr, kým to nemáte také vážne, dajte si predpísať detralex a treba poctivo nosiť pančušku 😊
@sisina24 ja uz som objednana o tri tyzdne na Kramare do jednej sukromnej ambulancie. No chcem to absolvovat cim skôr. Este uvazujem nad zilovym lepidlom, uvidime, ci to bude pre mna vhodne a kolko to bude stat, lebo tie sumy v sukromnych ambulanciach su nenormalne. Vam nieco poistovna preplatila?
No ta jedna znama bola na RFA a uspali ju v Banovciach n. Bebravou. Kazdopadne ma potesilo, ze po zakroku ste sa rychlo zotavili.
@sisina24 ak sa mozem opýtať, na cievnom ta kde vyšetrili? Priamo v zv, či si bola predtým niekde a potom si išla do zv? Zaujima ma to hlavne kvôli poistovni. Ako naozaj som nepočula o tom ze by toto robili v bdelom stave, som mierne v šoku, že rezať hrce a šiť... 🤦🏻♀️ Mne sa posledný rok zhoršila jedna noha a akurát som nad tým uvažovala posledné týždne... V zv som bola na vyšetrení pred cca 3 rokmi a toto mi veru nepovedal 😬 u mňa detralex je nula bodov a pančuchy tiež také chvíľkové "uľahčenie", to používam ja iba na dlhé cesty.
Mňa pred rokmi odradilo, že kamoška bola a 6t bola PN, noha ju do dnes pravidelne boli, vôbec jej to nepomohlo, členok fialový.napuchnuty pravidelne... Jej to niekde v RK robili mam taky pocit. No ale keď sa pozriem na tie žily...
Ešte by ma zaujímalo aj tie metlickove žilky si mala? Zmizlo to? Lebo mne sa kopa takých flakov urobilo..
@scorpionflower1 ahoj, ako som písala, Union mi preplatila 1450e,80e som si doplatila ja za nadštandart, treba si nájsť kliniku, kde to vaša poisťovňa prepláca, v Bratislave bohužiaľ nie
@simca06022011 ahoj, ja chodím na cievne k Dr. Škultétymu do Trnavy, potom som meilom poslala papiere do Zvolena, doktor si to pozrel a povedal, že má bude operovať, ale oni majú aj priamo tam cievnu ambulanciu, moja sestra tak išla, mňa neoperovali klasický, ale tou radiofrekvenčná abláciou, mala som veľké problémy, trombózu, zápaly, bolesti, doslova hrče pod kolenom, a som fakt šťastná, že mi to urobili, mám krásnu nohu, nič neopúcha, žiadne bolesti, som úplne spokojná, jednu nohu mám operovanú pred rokom, druhú pred 2 týždňami
@sisina24 to je super, určite sa k tomu odhodlám. A náhodou meno lekára si nepamätáš? 😁
Metličky som mala len trochu, ale Dr. povedal, že mi to spraví nabudúce sklerotizáciou😊vaša kamoška bola asi na klasickej operácii, vtedy vraj uspia, vyrežú tu žilu, a potom sa musia 6 t nosiť pančuchy, ale RFA je jednodňová chirurgia, hneď som cestovala 200 km domov autom, prvá noc trošku nepohodlné a bolesti mierne, do 2,3 dní funguje té viac menej normálne, pančucha len1 t
@simca06022011 Dr. MUNKA strašne zlatý, a sestričky neskutočné, nájdeš to aj na internete
@simca06022011 inak fungujú aj teraz cez koronu, potrebuješ test 1 deň starý
@sisina24 Ona tiez isla hned domov, preto si nie som ista... ale tak pozistujem si to este🙂
Ano u Munku som bola. Ja mam skor metilckove zilky, na jednej nohe mi vidno vacsiu zo zadu(na lavej teda) uz dost, v podstate cez cele stehno az dole a aj tie vedlajsie, ale inak velke zily ani nemam viditelne. Ani zapaly. Len proste pravidelne uz opuch noh, sono neukazalo nic hrozne. Ale tie metlicky, modre flaky, fialove flaky.. to je otras... mna iba na operaciu tych velkych zil a dokonca na oboch nohach nahovaral, cize ja som bola z toho taka, ze na co, ked problemy nerobia a chcem odstanit kozmeticky problem... a na to mi nenavrhol nic. Cize po tejto stranke som ja veru bola dost sklamana. Potom sa stalo toto s kamoskou, a odlozila som to, ze "kym nebudu problemy, nebudem riesit"
@scorpionflower1 takisto čerstvo po zákroku oboch nôh a tak ako mi to bolo podané ako bezbolestné,tak také to aj bolo.
Horšia noha robená hodinu,lepšie 40min ...bez.problemov aj po zákroku.
Bolelo to trošku,len keď mi deti na nohu skočili alebo zatlačili,ináč všetko ok
@cervikpepik Vdaka, ze pisete. Obe nohy naraz vam robili? V akom stadiu ste to mali? Ja mam take vystupene varixy, jeden na jednej nohe, druhy na druhej. Chcela by som to mat do leta prec, som zvedava, ci sa mi to podari. Zaujmave, ze vas to nebolelo a pani hore pise, ze ju to bolelo. Robili vam to v lokalnej anestezii?
Možno tá bolestivosť závisí od toho aký je stav tých žíl, ja som mala predtým trombózu, aj zápal, zase nechcem niekoho strašiť, treba určite ísť čím skôr😃
@sisina24 asi ano, v podstate ani moc nemam na vyber. Klasicky si to nedam robit a v BA su vraj cakacie doby na zakrok aj vysetrenie siahodhe a teraz, cez koronu ani velmi netuzim ist do nemocnice. Ale ak by mi dr. povedal, ze to je velmi zle, tak radsej nech pri tom spim. Pred 7 rokmi mi operovali na jednodnovke hemoroidy laserom v lokalke. Operacia, az na to uvodne podavanie lokalky okolo konecnika, bola nebolestiva, ale co prislo potom, ked lokalka odznela neprajem ani najhorsiemu nepriatelovi. Tyzden na Tramale kazdych 8 hod. injekcia, pol roka bolesti a zle zahojena rana. A to bol dr. na ktoreho som tiez vela chvaly pocula. No ja pochvalit na nom nemozem toho vela. Ja sa preto dost bojim jednodnovej chirurgie. Zatial vsak vsetky zeny, co boli na RFA pisu jedno spolocne - rekonvalscencia je v pohode. To som velmi stastna.
@scorpionflower1 Jednu nohu a o dva týždne druhu.
Obe bez problémov a bolestí.
Nebrala som po zákroku žiadne analgetiká a šla som hneď domov.
Kedze mám dve malé deti,už ďalší deň som normálne fungovala.
Môj stav na pravej nohe bol dosť zlý,žila veľmi rozšírená od slabín až po oblasť lýtok a na lýtku tri vystúpene Vaky,ktoré mi v lete bolo vidno aj cez rifle.
Lekár mi len pichol anestézu v mieste zavedenia katétra,to je všetko.
Jedine,neprijemne bolo keď ma to pri sklerotozacii sem tam začalo stipat.
Lekar tvrdí,že to je prilepený nerv na stene cievy.
Lekár pristroj vypol,troska sa posunul,vstrekol do žily vodu a ďalej sa pokračovalo bez štípania.
Ale vyslovene bolesti som vôbec.necitila.
Doplácala som na súkromnej klinike 30€,čiže som veľmi spokojná
@cervikpepik Teraz som trochu zmätena. Robil ti to radiofrekvencnou ablaciou? Lebo sklerotizacia je nieco ine, tou sa robia take male tmavomodre zilky, ale to sa robi tusim len injekcne. Nie som si ista.
@scorpionflower1 prepáč,zmýlila som sa s tou sklerotizaciou, mám to robené RFA metódou...👍
@cervikpepik Tak super, uz nech to mam z tych nôh prec aj ja, dufam, ze cez leto si uz dam kratke nohavice alebo saty bez hanby.
@sisina24 ahoj, mozem sa spytat, ako ti to preplatila? Resp podavala si nejake papiere? Ja som bola dnes na cievnom v Ke.. s tym ze mam platit 480e plus 80 za kateter.. Dakujem za info.. aj som sa nato pytala Dr. Ze Union preplaca ale ze polovicu musim zaplatit ja.. ale idem zatial len jednu nohu.. Dakujem za odpoved vopred 🙂
@ma_mi neodpoviem ti sice na otazku, ale ja idem zajtra na cievne, ale k sukromnemu doktorovi v BA. Tak som zvedava co mi povie. Tiez to mam na obidvoch nohach, skarede varixy. Nemam s nimi problemy, ale vobec teda nevyzeraju pekne, dufam, ze do leta budu prec. Ty si kedy chces dat druhu nohu spravit? Ides na radiofrekvencnu ablaciu?
@scorpionflower1 je mi odporucana ano.. iba jedna noha.. mna uz ta noha boli, denne uz nosim pancuchu.. tiez som bola na sukromnej klinike.. ale zistujem kde to naozaj aj UNION preplati.. preco by som mala niekde platit, ak to ma byt preplatene 🙂 tak ti drzim palce 🙂
@ma_mi no ja uvazujem este stale aj nad zilovym lepidlom, ale je to strasne drahe a nehradi to poistovna, takze uvidim aku cenu mi zajtra povie doktor. Dufam, ze RFA bude mozna na oboch nohach. Ja mam na stehne lavej nohy a na lytku pravej nohy. Keby som to mala aspon na jednej nohe, ale na oboch ☹
Ja mam 2-rocnu dceru, s ktorou som na MD, muz je stale v robote, musim po operacii fungovat, lebo on moze zostat doma max. den-dva na homeoffice a babky byvaju, bohuzial, v inom okrese.
Ja som tak pocula, ze RFA poistovna preplaca, ale, podla mna, musis ist do statnej nemocnice (ale mozem sa mylit) a tam by som teraz nesla - kvoli covidu (poznam zenu, ktora vo februari lezala so zaludocnymi problemami v nemocnici v Topolcanoch, dostala tam covid a pred tyzdnom nan zomrela) a aj kvoli tomu, ze som z BA a tu je vraj cakacka na tu operaciu aj rok. Neviem, ci je to pravda, nemam to overene, ale teraz by som ani neratala s tym, ze to v nemocniciach riesia ak to nie je akutne.
Ahoj, ja som bola teraz 17.2, druhá noha,mala som 3 stupeň s refluxom, na prvú som bola presne pred rokom, 4 stupeň s refluxom, nie je to nič príjemné, trvá to tak 1h až 1,5h,hneď v ten deň ideš domov, bolestivosť minimálna 1deň,týždeň nosíš pančuchu, o týždeň na kontrolu, mne vyberali aj štichy, dopláca la som 80e,ostatné platila poisťovňa, určite odporúčam ísť