Odstránenie kŕčových žíl lepením - skúsenosti

scorpionflower1
17. dec 2020

Ahojte, chcem sa spýtať , či máte skúsenosť s týmto spôsobom odstraňovania varixov. Je to drahé ako fras, ale vraj veľmi efektívne (čítala som aj nezávislé zdroje, nielen reklamy kliník, ktoré to robia) a rekonvalescencia je krátka.V zahraničí sa to využíva pomerne často. Chcela by som ale aj nejaké osobné skúsenosti. Ďakujem.

opica_skorica
17. dec 2020

@scorpionflower1 lepenie je vlastne to iste ako sklerotizacia, ci nie?

scorpionflower1
autor
17. dec 2020

@opica_skorica nie, nie je.

jaja1979
18. dec 2020

@scorpionflower1 myslíš radiofrekvencnu metódu?

anos18
18. dec 2020

@jaja1979 myslî lepenie žil žilovým lepidlom

scorpionflower1
autor
18. dec 2020

@jaja1979 Nie, ale tiez ma to zaujma, zvazujem viacere metody. S radiofrekvencnou metodou mas skusenosti? Ake si mala krcove zily, ked si isla na operaciu? Bolestivost ma zaujma (zakroku aj pocas rekonvalescencie, dlzka rekonvalescencie. Ďakujem 🙂

anos18
18. dec 2020

@scorpionflower1 osobnú skúsenosť nemám, čítala som o tom,aj ma to veľmi zaujalo,ale teda cena ma odrádza

anos18
18. dec 2020

@scorpionflower1 teraz som písala o lepení.

miavra
18. dec 2020

Ja som mala sklerotizaciu - rychle, cenovo dostupne, min. bolestive a ok.

jaja1979
18. dec 2020

@scorpionflower1 mám skúsenosti, bola som na tom pred asi 7rokmi. Zákrok bezbolestný, rekonvalescencia v pohode, na druhý deň som išla domov po svojich. Išla by som na to znova. Ale bohužiaľ, žily sa mi zväčšili na inom mieste a teraz ich mám hneď vedľa. Takže keď už je raz veľmi oslabený žilový systém, ako mám bohužiaľ ja, operáciou sa to zmení len čiastočne. Cena bola vtedy 500€ a bolo to na NUSCHu v Ba.

scorpionflower1
autor
18. dec 2020

@jaja1979 a v akom stave si to mala pred operaciou? To je dost podstatne. Ja to mam uz dost skarede, nemam ziadne male zilky, mne sa to zhorsilo v tehotenstve a potom som este 2 roky kojila, takze som to neriesila.

scorpionflower1
autor
18. dec 2020

@miavra Sklerotizacia je na male zilky, ja to mam horsie.

scorpionflower1
autor
18. dec 2020

@anos18 Cena je brutalna, preto si chcem zistit? ci to fakt funguje.

anos18
18. dec 2020

@scorpionflower1 ja mám väčšie,najprv mi doktor povedal,že operácii sa nevyhnem,ale minulý rok povedal,že stačí sklerotizacia, no prišla korona a už som to neriešila. Ja s tým našťastie problémy nemám,žiadne bolesti a opuchy,vela bicyklujem a chodím peso,takže skôr to vnímam ako estetický problém

scorpionflower1
autor
18. dec 2020

@anos18 aj ja mam jednu vydutu na stehne a na druhej nohe v podkoleni tiez vydutu, nerobi mi to iny problem ako esteticky, no vyzera to uz zle a nemozem si dat kvoli tomu kratke nohavice cez leto, co mi vadi. Tiez sportujem, nadvahu vobec nemam, no mne sa to zacalo robit (viditelne zily) uz pred tym ako som otehotnela a + 2 roky kojenie, veru som to zanedbala, tak teraz uz to vyzera skaredo. No ja sa obavam hlavne rekonvalescencie, nemam totizto malu s kym nechat, muz si bude musiet vziat dovolenku a to v jeho praci nie je vobec jednoduche. Preto zvazujem to lepenie, aj ked ta suma je fakt šajba, no vraj sa to hoji iba chvilku.
Ale ta metoda, na ktorej si bola ty tiez.nevyzera najhorsie. Musim ist nejakemu dobremu angiologovi, nech mi to pozrie a povie, co je vhodne pre mna.

jaja1979
18. dec 2020

@scorpionflower1 mala som to veľmi zle, samé Hrče, kvôli metlickam by som to ani neriešila. Bola som po troch tehotenstvach, tak si to vieš predstaviť .. dokonca jedna žila mi akoby vnútorné praskla, tak sa mi urobili veľké modriny, preto som to potrebovala vtedy riešiť. Pekné som to mala cca 2roky a mám to zase, bohužiaľ.

scorpionflower1
autor
18. dec 2020

@jaja1979 ja som si dala pred 6 rokmi hemoroidy operovat laserom, najhorsia bolest aku som zazila, tyzden som zila len vdaka injekciam Tramalu a tiez to mam znova. Ja viem, je to na nervy. Teraz k tomu este aj toto. My to mame v rodine. Sestra aj mama uz maju tie zily odstranovane, aj ked to nemali az take ako ja.

hanah3007
18. dec 2020
Používateľ hanah3007 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od hanah3007.

@scorpionflower1 osobnú skúsenosť nemám ale Kamoška mala kŕčové žily, brala Reishi od Terezie a jej lekár jej povedal, že za celú svoju lekársku prax nevidel také zlepšenie.
Moja mama berie terwz reishi tiež kvoli tomu a začali sa jej sťahovať..
Tak možno to stojí za vyskúšanie aj u Vás 😊

scorpionflower1
autor
18. dec 2020

@hanah3007 pravdaze a hned mi sem dajte aj preklik na eshop 😀 Ak nemate skusemosti so zakrokmi na odstranenie varixov, tak nespamujte s reklamou, naozaj to nemam rada.

miavra
18. dec 2020

@scorpionflower1 Nie je. Mne s tym robili riadnu zilu - hrudkovy velky varix, ziadna metla🙂. Dobry a seriozny cievny chirurg ti nebude nukat nieco za 500, ked sa to da za 100.

scorpionflower1
autor
18. dec 2020

@miavra hmm, no, to som prekvapena, dobre vediet, musim ist za nejakym doktorom, ktory mi objektivne poradi, len je tazke sa k takemu dostat, lebo kazdy z nich si uz robi tie svoje zakroky, tym padom ich preferuje.

miavra
18. dec 2020

@scorpionflower1 Napisem podrobnejsie (a pisem o varixoch, nie o metlickach): Prvy krat mi sklerotizaciu robili pre vyse 2 rokmi - to uz mi nohy trpli a boleli ma. Pomohla - vsetko ok. Tehotenstvo mi vsak teraz spravilo otras hrudkovu zilu, ktora sice este nebolela, ale esteticky to bolo zle, tak som si to dala znovu zosklerotizovat. Zjavne mam na to predispozicie, takze ked sa zas objavia, tak zas sklerotizujem. Tak drzim palce! Btw: Asi sa nie vsetkym chce piplat s tou sklero, ked za laser dostanu viac penazi a mozno je to porovnatelny alebo lahsi vykon? (Netusim)

scorpionflower1
autor
18. dec 2020

@miavra Ja ti neviem, ale voci tomu laseru mam respekt. To ti v podstate tu zilu spalia a to sa mi nezda zrovna nebolestiva metoda, keby sa dalo, radsej by som sa jej vyhla, nakolko mi laserom odstranovali uz hemoroidy a to teda bola hrozna bolest po tom ako odznela lokalka. Nehovoriac o tom, ze mam podozrenie, ze to bolo urobene zle, lebo mi predcasne povypadali stehy. Pol roka som s ťym mala problemy. Takze aj keby som si mala priplatit radsej zvolim cosi setrnejsie. Sklerotizacia je podla mna lahsi vykon. Je to sice piplacka, no nemyslim, ze je to nejako narocne na techniku. Ale ono je to tak, ze ked nakupia tie pristroje (laser) musia mat na nom asi urcity pocet vykonov, aby im ho poistovna preplatila. Takze aj to by mohlo ovplyvnovat rozhodovanie. No neviem, ale asi to aj zavisi od osobnosti a skusenosti lekara. Niektori su viac otvoreni novym metodam, ini viac operuju klasicky (aj ked vraj ta skalpelova klasika je uz dost zriedkava, to by som si nedala ani zaboha 😀).
Mne to zatial problemy nerobi, ale, podla mna, som uz tak na hrane, kedy zacne. Ja si inak vidim uz aj dalsie, ktore mi potencialne mozu robit problemy. Dufam, ze mi to urobia jednym šupom. Vďaka za info. Potom dam vediet ako som dopadla.

miavra
18. dec 2020

@scorpionflower1 ok, urcite daj vediet, som zvedava! A este raz drzim palce!

jessicai
18. dec 2020

Dievčatá aj mňa to čaká. Myslela som si, že to spravia už túto zimu ale keďže som pribrala musím počkať až schudnem 13kg.
Mám vystúpenie nepekne veľké žily a aj metličky.

scorpionflower1
autor
18. dec 2020

@jessicai je nas takych vela, hlavne po detoch. Btw. preco musis schudnut? To je nejaka podmiemka lekara?

hanah3007
18. dec 2020
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od hanah3007.

@scorpionflower1 🤦 že som vôbec reagovala... Nie každá, ktorá tu niečo odporučí, musí na tom hneď ryžovať.. kľudne si ten môj komentár zmažte.. mne to žily trhať nebude 🤣

scorpionflower1
autor
18. dec 2020

@hanah3007 ta tvoja uprimna rada znela ako spot z teleshoppingu. Ak chces radit neviem naco pises nazov firmy. Reishi predava minimalne 10 dalsich eshopov, je to bezny vyzivovy doplnok, ktory ma.vsade rovnake zlozenie.

hanah3007
18. dec 2020

@scorpionflower1 no je pravda, že som nemusela uviesť konkrétneho výrobcu ale zle som to nemyslela a nepodlizovala som sa ani spôsobom "kontaktujte ma cez súkromnú správu"

atikab
18. dec 2020

Dievcata, tie, ktore uz mate zakroky za sebou - na tieto zily by ste odporucili co zo spominanych metod? Aspon teda podla vasich skusenosti, efektu...

miavra
19. dec 2020

@atikab ja som mala presne na takuto sklerotizaciu - ale zhodnoti ti to len cievny chirurg, ci sa to este da, alebo uz treba nieco ine.