Odstránenie kŕčových žíl

7. jún 2020

Ahojte. Mám žilový reflux v oboch nohách C2. Na cievnom mi dr povedal-odstránenie laserom. Žily len trochu viditeľné, malé hrčky na lýtku a na druhej na stehne presvita žila, bolesti nemám. Otázka znie, dať si ich odstrániť pred tehotenstvom, alebo po tehotenstve ?

sunny8
7. jún 2020

Podľa mňa nedať vôbec. Strýko ich mal veľmi veľa 2x si ich dával odstraňovať a stále ich má a ešte viac dokonca. X ľudí hovorilo že je to na nič že sa to vráti

deti95060810
7. jún 2020

@sunny8 možno že máš aj pravdu, ale .... kŕčové žily sú nebezpečné , neraz v tom ťažšom štádiu aj bolia a preto je lepšie ich odstrániť.....Oni sa nevrátia zas tak rýchlo. ...😉

deti95060810
7. jún 2020

ak ťa nebolia , nemáš žiaden problém a nie je to až tak moc vidieť tak ešte počkaj....
ale to je len môj pohľad....

majamat
7. jún 2020

odstranovanie varixov je aj tak len riesenie nasledku. pricina sa neodstrani, preto sa urobia znovu.
ja mam zily 30r a dlhe roky nebol problem. ano nejake prejavy mali - mierne opuchy ( hlavne som nevedela natiahnut uzke topanky ) po 30-tke ma zvykli palit chodidla. ziadne leiky nezaberali samozrejme sa zhorsovali,a le mohlo to byt aj horsie. tehu som zvladla dobre, akurat na konci som mala vyrazne opuchy, ktore ale pokracovali aj po porode. a nic som nebrala. rok po porode som bola 1x na cievnom. niektore zily som mala nefunkcne, doporucili lieky a odstranenie. po liekoch sa to zlepsilo, ale terza zabudam na lieky, skoro neberiem a uz take opuchy nemam, len mierne., na bolesti, ci palenie mi lieky absolutne nezaberaju. a aj tie opuchy, to neviem ci to bolo liekmi, ja som kojila a mala som strasne vela mlieka a asi mi chybala vyziva. to mohol byt dovod opuchov. chybali mi zrejme vitaminy. lebo potom som uz nebrala lieky a opuchy som nemala, ale uz som nekojila.
mam bpla na odstranenie a ma aj tak problemy. obcas ju bolia, musi nosit pancuchy, co predtym nenosila.k operacii sa priklonila lebo vtedy ju uz zacali boliet, ale to uz mala pred 60-tkou a zily uz dost dlho.

a hlavne tehu kje zataz na zily, mozu sa ti pocas tehu urobit dalsie.

dajana1983
7. jún 2020

@majamat a nechala si si ich teda odstrániť ?ja ich mám tiež,počas tehu sa to mierne zhoršilo dokonca sa mi jedna natiahla až do hora (k vagíne) po pôrode zmizla...neopuchaju mi len je to esteticky problém.Ja som kedysi dávno bola na cievnom,po pravde moc sa mi tak teraz nechce a ešte z malým ako neviem ako kedy....chcela by som ine nohy🥴😄

ivanka0603
7. jún 2020

Ja mám tiež kŕčové žily. Pri prvom tehotenstve žiadny problém a pri druhom a pri druhom sa mi v 40 TT spravila tvrdá hrča na lýtku. Dr. mi to kázala natierať len liotom gélom. O 2 dni na to som porodila, hrča stále taká istá. Keď sme prišli domov z pôrodnice fungovala som týždeň a potom som do tej nohy dostala strašné bolesti. Na cievnom mi zistili trombózu. Mesiac som si musela pichať do brucha injekcie na riedenie krvi. Takže chvíle, čo som mala byť pri malo týždňovom bábätku som strávila behaním po doktoroch. A to ešte na cievnom zisťovali, čo mi môžu dať na to riedenie krvi, keďže som kojila. Ak ti tie žily robia problémy už teraz, dala by som si to spraviť asi hneď. Tehotenstvom sa to môže len zhoršiť.

0silvia0
7. jún 2020

@majamat a ako riesis tie krcove zily teraz?

jajka78
7. jún 2020

@dajana1983 ja mam si až k vagine tiež.mala si ju prosím vydutu? Akoby opuch?

dajana1983
7. jún 2020

@jajka78 tak tak,navyše mi to pri pôrode hoodne krvacalo pri nastrihu,ale ako som sa zhojila tak zmizla aj tá žila....

majamat
7. jún 2020

@dajana1983 nie. mam ich stale. mne sa do toho moc nechce. mam odporucene viacere operacie a teda vsetky oddialujem. aj sa snazim schudnut a byt trochu viac fit, co urcite pomoze pri operacii. anesteza je zataz pre organizmus.

majamat
7. jún 2020

@0silvia0 ked si vspomeniem, tak si dam Mobivenal, ale inak nic. ja som ich nikdy nijak moc neriesila. ani si nepamatam, ake je to nemat ich.

0silvia0
7. jún 2020

@majamat no ja mam krcove zily v panve, takze tiez hladam co by bolo dobre na zmiernenie problemov s nimi...

majamat
7. jún 2020

@0silvia0 a uzivas lieky?

0silvia0
7. jún 2020

@majamat nie, nikto mi nic nepredpisal, nikto mi to zatial neriesil....

majamat
8. jún 2020

@0silvia0 jaj. no bezne sa odporuca uzivat lieky na cievy - Mobivenal, Detralex a su aj dalsie, su to vsetko leiky s rovnakou ucinnou latkou, len tusim neiktore maju aj aescin, co je tiez dobre na cievy, ja si vyberam take. a dokonca su lieky, ktore su aj s aescinom,a le aj vo verzii bez aescinu. tieto leiky by mali byt aj volne dostupne,a le neikde si vyzaduju recept. netusim ako to je, ved by to malo byt jednotne. mne dr. na cievnom dal len letacik, ze si ich mam kupit, preto neviem preco by mali neikde vyzadovat recept. a teda ja si ich kupujem uplne normalne. myslim, ze su celkom oblubene, lebo su ucinnne,. urcite zlepsuju stav ciev. a tusim sa mozu aj v tehu,a le neviem to isto. udrziavacia davka su 2 tbl. denne,a le myslim, ze sa mozu dokonca aj 3x2tbl,a le asi len an prechodne obdobie a skor len vynimocne, dokonca internista mi povedal, ze posobia aj preventivne proti srdcocievnym ochoreniam. co je teda fajn.

0silvia0
8. jún 2020

@majamat vdaka, asi nieco zacnem uzivat, gynekolog mi povedal, ze s krcovymi zilami v panve sa nic neda robit. Niekde to vraj odstranuju, ale zvykne sa to vratit. S ktorymi liekmi mas najlepsie skusenosti prosim?

0silvia0
8. jún 2020

@majamat doteraz som uzivala len rutin...

majamat
8. jún 2020

@0silvia0 niekto preferuje konkretne leiky,ale v skutocnosti su to vsetko generika, cize je to to iste, len od ineho vyrobcnu. kupujem hlavne podla ceny a ajdostupnosti, lebo vyjdu dost. teraz mam Microvenal plus. https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/vul...

0silvia0
8. jún 2020

@majamat dakujem ti, vyskusam, snad sa mi problemy aspon zmiernia.

jajka78
8. jún 2020

@majamat A Ako ti to vyzerá prosím v tej panve? Mne to povedal gynekológ ale príde mi to také akoby pruh

slovnik
22. mar 2024

@0silvia0 prosím aké ste mali problémy pri kŕčových žilách v panve? A pomohlo vám niečo?

berinkaj
11. aug 2024

Mne tlacili deti na dolnu dutu zilu….na pravej nohe mam ropovod 😟v tehu som mala kvoli varixom v panve strasne opuchnute vonkajsiu pipinu…strasne to bolo a aj to bolelo…nepomahalo nic len porodit ake akj to mudr povedal ze radsej sekciou ze to nik nepojde do rizika ze by mi cieva praskla a velmi by to krvacalo…rodila som na boku prirodzene a bez nastrihu. Po porode sa mi cievy zapalili tak som si ich chladila obkladmi co mi pomohlo. V nohe som vsak mala dve zrazeniny a tak som si pichala injekcie na riedenie krvi. Teraz uz celkom fajn som 10 m po porode. Pri menstruacii ked je panva prekrvena citim neprijemne tlaky ale da sa to. Nohu zvazujem robit na jesen lepenim…