Dobrý deň prajem
Nemá niekto podobnú skúsenosť ? Ide o krčné mandle.
V novembri som prekonala zápal mandlí , mala som ANT. Teraz vo februári som to dostala znova , no žiaľ veľmi vážny stav. Vôbec som nevedela prehĺtať , teploty 39,5% 4 dní. Nevedela som prehltnúť svoje sliny taká bolesť ... Ledva som dokázala prejsť na wc .skončila som zase na silných ANT. .. Bola som na ORL a doktor sa má len opýtal či si nechcem dať vybrať mandle a dal mi číslo do nemocnice,kde to robia .Nijako inak sa k tomu nevyjadril .....Keďže mám známu na oddelení , dohodla mi vyšetrenie u doktorky , ktorá to tam robí. No žiaľ odišla som sklamaná , záse sa odborne k tomu nevyjadrila ... Jedine čo povedala, že ak si ich chcem dať vybrať , nemá s tým problém ...Vôbec neviem čo mám robiť .... Nemá niekto podobnú skúsenosť , predtým som mala angínu tak 1x do roka , samozrejme bežné choroby ako bolesť hrdla atď aj viac krát . ..
( Pridladám aj foto mandlí počas choroby a po vyliečení )
Ďakujem a pekný deň 🙂
Ako.dieta anginy 2- 3 do roka v 15 tich som schytala.najsilnejsiu 2 mesiace na silnych antibiotikach ktore uz ani nezaberali stale horucky a v mandliach loziska hnisu.. mandle museli von.ale.odvtedy mam svaty pokoj.vobec nelutujem..teraz ked uz nahodou ozaj ochoriem vsetko mi sada hned na priedusky..mojej.mame brali.mandle po 2 porode ako 25 rocnej tiez to iste... a nelutuje
@bodka2213 ahoj ja som mala take isté mandle,za celý rok som brala každý druhý mesiac antibiotiká,dala som si ich vybrať a mám pokoj akurát mne vyberali aj nosné aj krčné ,mne potom výšky výsledky ,že to už bolo chronické ,daj si ich vybrať ,lebo tie zápaly z mandlí ti putujú po celom tele a sada to na srdce a obličky neviem skadiaľ si ,ale ja som si vyberala mandle v Humennom ORL primár a bola som maximálne spokojná,
Prosím vás ,za aký čas vám dali termín na operáciu? Dcérke dali až za pol roka.Zda sa mi to strašne dlhá doba.Udajne v lete nechcú robit tieto zákroky
@bodka2213 ahoj, ja som mala veľmi časté anginy. Tiež sa mi tu na Slovensku vyjadrila krčná, že si mám dať mandle vybrať. Vtedy som si ale ešte nedala. Až nejak 2 roky potom a v zahraničí. Ale to som mala hnisave anginy už cca každé 2-3 mesiace a lekári sa mi vyjadrili, že moje mandle samotné sú už pre mňa zdroj nákazy. Som od vtedy naozaj menej chorá, ale zasa ide mi všetko rovno na priedušky. Mandle v tele slúžia ako nejaký filter. Človek, ktorý ma mandle dostane napr pri chorobe opuch a boli ho hrdlo, človek ktorý už mandle nemá sa mu ten bacil dostane uz nižšie napr na priedušky. Musíš si zvážiť sama všetky pre a proti. Neviem ako často máš anginu