Odstránenie jazvy po operácii štítnej žľazy

ajala87
17. mar 2022

Ahojte, v máji bude rok čo mi vyoperovali štítnu žľazu. Na krku mi zostala 7 cm keloidná jazva. Rozmýšľam, že by som si ju dala "odstrániť", resp. aspoň nejak upraviť aby nebola taká škaredá. Viete mi prosím odporučiť na základe skúseností nejakú kliniku? Je mi to jedno kde, som ochotná vycestovať kdekoľvek v rámci celého Slovenska. Ďakujem.

ladybug138
17. mar 2022

Pripnem sa, ak mozem, ja mam taku na bruchu, jw hnusna..doktor mi povedal, ze mi odporuci nejaku kliniku, ale zatial sme sa k tomu nedostali kvoli covidu

kikakri
17. mar 2022

@ajala87 neporadim sice kliniku, ale mne sa zacala stracat po 3 rokoch od operacie
Uz ju skoro nevidiet

savanna
17. mar 2022

Tak to je mi luto, viac zial neviem poradit. Mne sa tiez tvoria keloidy, jeden na hrudniku, druhy mam v slabine po operacii, ale tak to az tak neriesim, nie su az tak viditelne, na krku verim, ze ti to prekaza.
Co som si citala, pouziva sa laser, kortikoidy, zamrazovanie, kombinacia roznych technik, len konkretnu kliniku poradit neviem.
Ach, je to trapenie, ja som napr. na odporucenie lekara na tu jazvu v slabine robila tlakovu mazas kazdy jeden den dlhodobo po operacii, natierala silikonove maste a aj tak - keloid 😀. I ked mozno by bez tolkej snahy bola este horsia, tazko povedat, je to proste geneticka zalezitost.

ladybug138
18. mar 2022

@savanna ja ziadnu jazvu takuto skaredu nemam, zvacsa mi ich a i nebolo vidno...ale tento keloid sa utvoril z vecera do rana snad

derdia
18. mar 2022

@ajala87 ahoj treba kupit Contratubex je to skveeeeeeely gel na jazvy. Ja mam po ob laparoskooiskej v pupku a natieram ju kazdy den od novembra a uz mi mizne nebude ju skoro vobec vidiet. Ma slvele recenzie je to fakt pecka a keby neskusim tak neuverim😉👍👍